111229

Julafton kom sågs och segrades. Så även juldagen, annandagen och alla dagarna. Levi och tomten kom riktigt bra överens, även om Levi kommenterade hans ögon och näsa. Inspekterade sälskinnshandskarna, kramade tomten och höll den skäggbeklädda varelsen i handen på vägen mot klapphögen.

Efter oräkneliga antal paket, krusidull och omsorgsfullt inslagna lådor visade det sig att Levis innehav av Duplo ökat markant. Till hela familjens förtjusning! Levi viftade otåligt och förväntansfullt med händerna under tiden Johan monterade ihop den ena byggsatsen efter den andra. Maskinparken består numer av gula fina fordon som tagna ur byggbranschen, bondgårdsattiraljer och brandbil. Utöver det fick han en fräck arbetsbänk med verktyg och en radiostyrd lyftkran av modell större. Underställ i mickromaterial och fleece, ullsockar och mössa för kalla vinterdagar. Ekiperad i alla lager! Rimmet I denna gnagare kan du hänga omkring när benen behöver vila från allt spring, gav mig huvudbry tills jag insåg att kluriga syster köpt en sittpåse från det världsberömda varuhuset. Perfekt ställe för en tvååring to be att koppla av i! Gillas!

Så. Magiska köttbullar, sillsallad och gravad lax på hårdbröd. Och mycket mer. Klappöppning, dålig mottagning på apparaten och tillslut Karl-Bertil Jonssons jul. Hur har jag kunnat missa det i 28 år? Eftertanke, humor och både härliga och ärliga repliker. Soffhäng, surr, skratt och sällskapsspel. Java, glass, bär och julgodis. Springande barn utan sockerförbud och nöjda tvillingar som jag knappt ser skillnad på längre. Mashaller, tända ljus och skymning över isen. Vitklädd mark, ett sken vid mammas sten och stjärnor på himlen. Julafton. Med nära och kära. Precis som det ska vara.

Juldagens spenderades hos Mattias, Johanna och Ella. Vår andra hälft, siamesiska familj och skugga. Vi serverades ett julbord i världsklass och hängde på andra sidan järnvägen hela dagen. Levi och Ella bytte klappar vilket i sin tur ökade  klossinnehavet ytterligare. Blixten och hans homies från Bilar är numer Levis bästisar tillsammans med pannlampan i samma stuk. Förträffligt. Vilken tur vi har som har så många fina människor omkring oss!


Kommentarer
Postat av: Hanna me Minin

Tack själva för en trevlig juldag. Lovar att vi kommer och hälsar på när vi kommer hem från stugan på nyårsdagen!!

2011-12-29 @ 15:22:56
URL: http://nanahope.blogg.se/
Postat av: Anna

Ni är så välkomna!

2011-12-29 @ 15:36:40
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0