100531

Personligt meddelande till Johanna. Det går inte att kommentera din blogg!


100531

Levi har blivit hur stark som helst under den senaste tiden. Kan tyvärr inte skryta med att det beror på mina gener. Om han ligger på skötbordet och jag håller i hans händer drar han sig upp. Duktig! Igår provade jag att testa gränsen lite för att se om han är med i matchen. Och visst är han det! Han klarade av att dra sig upp från sittande till stående. Visst hjälper jag till för att visa vad han ska göra, men dock. Han tar för sig. Det är bra. Det måste man göra i livet.

100531

Mycket dop nu. Idag är det Alfons dopdag. Två år sedan skorven som då var en lien miniatyr döptes i Pilträsk. Det var en underbart härlig dag med gassande solsken, fina människor och fina minnen. Nu har krabaten vuxit upp till en lintott med bus i ögonen och kvicka händer. Han är snabbare än vinden, pratar högt och mycket, har humör värt en Oscar och är full i charm. Pälä, pälä. Betyder äpple. Så fort jag hör någon prata om äpplen tänker jag genast på Alfons. Busfrö. Sötnöt.

100531

Dopklänning, check. Vatten från Jordanfloden, check. Solist, check. De tunga posterna är avklarade. Nu återstår bara krusidull och glitter. Handla, baka, duka. Ringa några samtal och förbereda det sista. Efter det, klart för dop! Jag är nervös och ser fram emot söndag då cermonin är över. Varför är jag så hysterisk?

100531

Gölmde en sak. Jonas har gjort dagens insats och monterat upp det nymålade elementet i Levis rum. Blev kanon. Tack! Och på tal om Levis rum så hade jag ju tänkt mig en tripp till Haparanda men jag tror jag flyttar fram den en tid. Har tur som lyckoslanten eftersom Ida och Juni ska E4:an norrut nästa vecka. Med släp. Och vilja att köpa hem Gulliver spjälsäng med tillhörande madrass. För faktum är att det är det enda jag behöver. Snällt! När den är inhandlad saknas det bara fräscha sängkläder. Och, trumvirvel, de har jag redan sett ut eftersom jag är fröken av framförhållning. Ibland. Äppelmönstrade sängkäder från Småfolk. Levi kommer sova som en kunglighet i sitt nya fluff.

För du är prinsen av lycka. Prins av kärleken. Hertigen av äventyret, nyfikenheten. Inte störst, inte först, men väldigt speciell. Jag är så glad att du finns. Min älskade lilla prins.

100531

Oj, tiden går i ett rasande tempo. Känns som att det är helg oftare än vanligt nu när jag går hemma och livnär mig på statens skyddsnät och Johan. Främst Johan. Måndag, fredag, lördag, söndag, måndag, fredag, lördag, söndag. Soft.

Idag är det måndag. Känns som tisdag, men, som jag nyss skrev så existerar inte den dagen i mitt liv. Nåväl. Dagen till ära har svärmor aka Levis farmor varit på besök. Hon har gullat, kramat och haft kvalitetstid med sitt för tillfället yngsta barnbarn. Har även hunnit träffa Adela en sväng på affärsstritan, surrat över en kopp kaffe med Maria och trollat ihop middag bestående av chicken á la ranch. Gott! I övrigt är livet under kontroll. Och det är ju inte fy skam!


100529

Nu stämplar jag ut för idag. Dagen har bjudit på mycket, men roligast av allt är att Ronny och Brittan har gift sig! Hurra, hurra, hurra!


100528

Jag är inte särskilt duktig på att skriva upp och komma ihåg exakta datum för händelser i Levis liv. Som första gången han log, fick tårar i ögonen eller formade ljud. Förutom här på bloggen då, men det är ju ofta sammanfattningar som inte är särskilt strukturerade. Har sökt lite här och var efter en fin bok att samla alla ögonblick i. En bok som inte innehåller nallebjörnar, lulllull och ljusblå krumelurer. Nu har jag hittat den. Bästa boken om mig. Den är så nära mitt drömideal jag kan komma. Har också kikat på Lilla hjärtat, men det verkar som att den första är snäppet bättre. Lite vassare. Nu tänker jag inte skriva att denna bok är en prefekt doppresent, det får den lilla skara läsare som är bjudna räkna ut själv...

100526

Kosläpp på lördag! Det ser jag fram emot! Då ska jag till en ladugård, äta kanelbullar som kommunen bjuder på, hinka i mig kaffe och se på galna fyrfotadjur. Efter det ska jag på loppis. Mina vänner, det är på Norrabyn det händer!


100526

Jag är tacksam över den flaska vatten som för tillfället ligger i vår frys. Inte vilket vatten som helst. Nej. Vatten från Jordanfloden. Till Levis dop. Jag och Olle är döpta med vatten från samma flod och jag tycker det är fint att föra vidare. Nu hade jag inte tagit första bästa flygstol till Israel för att hämta hem en bägare. Vatten är vatten, oavsett. Men. Eftersom Fernbergs just varit där på semester passade det perfekt! Så. Lena. Tack. Tack för vatten, överraskningar och din omtanke om oss. För allt. Det betyder så mycket!

100526

Äntligen har Katrin och Bingo fått sin son Ringo. Nu framstår det som att jag och Zytomierska är bryllingar och ses varannan jul i en flott lägenhet i huvudstaden. Men. Nej. Hon är bara en tuff kvinna med attityd och åsikter. Som jag ser fram emot hennes förlossningsberättelse, det kan knappast bli annat än underhållade...

100525




Imponerad av mobilen, blivande pilot? Håller mamma i handen. Levi. Vårt lilla knyte växer och utvecklas hela tiden! Helt galet. Snart fyra månader. Inte längre en liten nyfödd gosse som sover, äter och skiter. Nej, nu krävs lite aktivering. För det mesta ska han ha något i munnen. Helst sin egen hand. Den som uppfann dregellappen gjorde en insats till alla som ansvarar för tvätthögarna i hemmen. Det är inte fel på salivproduktionen, tro mig. Benen har blivit starka och han gillar att stå när man håller i. Ligger han på rygg sprattlar han med de små årorna. Greppar nästan i fötterna. Eller så sträcker han på sig. Och jag kan meddela att han blir riktigt lång! Sitter gör han gärna. Stolen vi köpte är nu godkänd och de är såta vänner. Han har börjat fjanta när det serveras käk. Främst när han börjar bli mätt. Suger, släpper, tittar på mig och flinar med sitt största leende. Underbart, om än lite irriterande. Trots att jag tankar honom fotfarande har han fått prova på ersättning. Det togs emot ungefär lika positivt som leverbiff. Sådär, med andra ord. Sover bra gör han fortfarande, dock lite sämre nu när det är ljust och varmt på nätterna. Som alla andra människor, med andra ord. Varje morgon börjar han med att öppna ögonen, gäspa och sträcka sina söta armar ovanför huvudet. Ibland pratar han med sin fina röst och formar ljud med munnen. Utöver detta har jag har upptäckt att han är kittlig på låren. Och han verkar uppskatta de läskiga rymdfigurerna vid namn Teletubbies. Oh, no... Ska försöka konvertera till Astrid Lindgren. Lovar.


100525

Jag måste bara tacka mig själv. För att jag just har slutfört ett uppdrag som jag hoppas kan gynna mig själv i framtiden. Nice work, dude! Tack.

100524

Inte tråkigt! Som jag längtar till Sex and the City 2! Slötittar på dokumentären om filmen med Sofi Fahrman i spetsen. Hon har sjukt jobbig röst. Pip.

100524

Nu är alla våder på plats! Blev kanonbra! Jag är nöjd som bara den, eftersom detta projekt gett mig bevis på att det finns lite fixarådra i mig. Jag är nästan värd en medalj. Klickgolvet ska kastas ut imorgon. Sedan saknas det bara lite arbete med elementet, montering av innerdörr, allmänt fix och listning. Och en resa till Haparanda. Vips! Levis rum är klart! Det smäller bara till, som en vis man sagt.

100524

Nu är det illa. Jag är så obeskrivligt godissugen. Skulle nästan kunna byta mitt smyckeskrin mot en påse sura colanappar. För den som undrar så har jag inte många dyrgripar i mina gömmor. Blockchokladen åt jag upp i förrgår. Kladdkakan är slut. I skafferiet finns några ynga kakor, totalt ointressanta. Frysen är tom, bortsett från några bleka kakor med dansnamn. De ser tråkiga ut. Till min glädje hittade jag lådan med snöbollar. Johans favoritgodisar. När de är färska. Han köpte en hel plastlåda i julas. Ungefär hälften är kvar. Jag kan inte påstå att de är färska längre. Kolan är hård och seg och den vita mjöliga ytan är i paritet med pansar. Men. Det stillar mitt sockerbegär. Tur. Det trista är bara att denna sockervåg som har strandat i mitt gomsegel inte direkt går hand i hand med den nya bikinin som jag är i behov av. Typiskt.

100522

En stor dag idag! Maja har tagit sina första steg, helt själv! Fasterhjärtat är stolt! Sötnöt.

100522

Idag har jag rensat jordgubbslandet med hjälp av flinka fingrar, en sektör samt en industridammsugare. Mycket effektivt! Rekommenderas!

100521



Charmtroll med snett leende, precis som sin mormor. På tal om mamma så var jag och Levi till graven för några dagar sedan. Lämnade en stor rosa pion och ett litet kort. Det känns så obeskrivligt tråkigt att hon inte får vara med i matchen. Orättvist. Men så kom jag att tänka på en liten bok som jag fått av mamma och pappa. Till min älskade dotter. I den finns en text som är så klockren och träffar så rätt.

Du är inte perfekt — och förlåt mig om jag ibland tycktes förvänta mig det när du var liten. Men du är en unik människa med fel och brister, en sökare som alltid förvånar med dina upptäckter och önskedrömmar. Jag är evigt tacksam för att en del av mig lever i dig och att du för mig vidare in i en framtid jag inte får uppleva. Jag finns dig — men ändå är du bara dig själv!


100520



Levisaurus Rex. Tidigare ikväll var jag och Johan på utbildning. Vi fick inget diplom med text i guld och vattenstämpel, ej heller något att stoltsera med i en jobbansökan. Däremot fick vi värdefull information om hur man på bästa sätt ska agera om barn sätter något i halsen, får andnöd och andra läskiga grejer. Levi var under tiden på Resort Stryckselgatan. Ett tryggt hotell med all inclusive, underhållning och öppna famnar. Pool, ersättning i paraplypimpad flaska, barnprogram och korta utflyktsprogram till Mount Dohm. Fem hjärtan av fem möjliga. Han var med andra ord i goda händer. Hoppas få checka in Levi fler gånger!

100519

Halleluja! Johan har rakat sig! Det var på tiden. Äntligen!


100519

Nu är gården krattad och har fått sig en första omgång av gräsklipparen. Jösses, så grönt det har blivit bara på några dagar! Kanske inte främst hos oss, men hos våra grannar. Typiskt. Jag har kvar att rensa i jordgubbslandet, fixa runt några buskar och klippa häcken. Vi delar häck med våra grannar. Inte ultimat men inget att göra åt. Vore det inte för den där eländiga häcken skulle vi i princip inte behöva kratta alls. Nåväl. I framtiden kanske det ser annorlunda ut. I framtiden kanske jag har läst Trädgårdskonstnär, 180 poäng och är evigt tacksam till den gröna muren som efter pyssel och knåp blev roten till min passion!


100519

Jag har för andra gången i mitt liv tapetetserat. Första gången var smärtfri. Jag och Johan kom bra överens och helt ärligt var det inga problem eller konstigheter alls. Kan bero på att tapeten var enfärgad, totalt oberoende av mönsterpassning och lika grå som torkat spackel. Ja. Men. Igår gick det sämre. För den som går i tapetseringstankar så kan jag informera om att två irriterade människor, en som vaknat på fel sida och en som redan insett att våderna kommer att hamna snett, är inte att föredra för ett lyckat projekt. Lägg där till ryssvärmen, kvav luft, hysterisk mönsterpassning och ett skrikande barn. Resultatet stavas kaos. Jag var så arg. Det brast. Johan bet ihop och vi fick upp två våder. Han lovade på heder och samvete att aldrig mer försöka sig på en mönstrad historia. Jag höll med och försökte att inte tänka på den fina tapet som jag redan har sett ut till hallen. När tredje våden skulle på plats fick Johan ett frispel och gav upp. Vid den tidpunkten hade jag samlat mig en smula. Resterande våder kletade jag upp under natten och det gick oförskämt bra. Så bra att jag är ganska nöjd. För en stund sedan sprättade jag sista rullen och till min fasa men inte förvåning, räcker inte våderna. En sista rulle ska beställas imorgon.

Slutsats. Det mesta går, dock inte på rekordtid. I övrigt, gör det du är bra på. Resten får någon annan fixa.


100516

Om ni ber om något i mitt namn skall jag göra det.
Joh 14:14

Ber för Lisa med resesällskap som snart landar på Sri Laka. Guds frid!

100516

Min vän Marie har inföskaffat två underbart söta dvärggetskillingar. Om det undgått någon så är jag ju inte särskilt förtjust i djur. Men dessa två gjorde mig varm i hjärtat. Det varit tre hundar på vår gård inom loppet av två dagar. Hundar är inte mina favoritdjur, men faktum är att den första hunden som smet till oss kanske var den sötaste huden jag någonsin skådat. Faktiskt jättesöt. Det sa jag till ägaren också. Jag är själv förvånad. Hund nummer två äger vår granne. Den är inte lika söt. Visserligen lik Svipp men den skällde till mig när jag försökte kommunicera. Minuspoäng. Belona är den sista hunden som besökt oss. En riktigt fin hund med isblå ögon som inte gör minsta väsen av sig. Summa. Undra vad som är på gång? Håller jag på att förvandlas till en djurvän? Ska jag söka medlemsskap i samfund mot plågsamma djurförsök? Jag blir nästan rädd för mig själv...

100516

Jag har inte hängt här på tre dagar. Det beror naturligtvis på det härliga vädret. Istället för att sitta vid skärmen och pimpla kaffe, har jag dansat med krattan, vänstrat med skottkärran och bjudit upp lövhögen. Och pimplat kaffe. Drycken är det enda som består, oavsett väder. Skönt.

Återkommer. Måste duscha, klart nödvändigt.

100516

Jag lever. Men den berömnda ryssvärmen har nästan tagit kål på mig. Jag är lätt röd, likt en solnedgång på akvarell. Ungefär så. På tal om ryssvärme. Ryssland får mig att tänka på arga gamla män i rock och pälsmössa, fulla människor som skriker Nastarovio!, kyla, fattigdom och allmänt elände. Ryssvärmen verkar vara det enda positiva. De borde verkligen vårda sitt varumärke.


100513

För några dagar sedan stod jag i kön för att ta ut pengar. Bakom mig ställer sig en kvinna som verkar känna mig. Hälsar som om vi bore bundisar och böjer sig ned för att gulla med Levi. Som skrattar tillbaka. Hon fortsätter att prata med honom och jag börjar tycka det är ganska pinsamt. Särskilt eftersom jag verkligen inte kan placera henne. Efter att pensionären framför mig matat ut månadens insättning skyndar jag mig för kung och fosterland så att vi kan dra snabbare än blixten. Vilket vi gör. Kvinnan ler i kapp med solen och min hjärna går på högvarv, dock utan resultat.

Idag hände det igen. Vid juicedisken på Ica. Samma visa igen, hon gullade med sockerpaketet och han flinade till svar. Jag kände mig dum, dummare. Efter en stund fortsatte hon handla. Jag frågade Johan om han någonsin tidigare sett människan. Nix.

Men. Skam den som ger sig. Johanna gav mig idag ovetandes en ledtråd som jag av nyfikenhet checkade upp. Bingo. Det var hon. Definitivt ingen jag känner. Skumt. Pinsamt.

100512

Det kostar endast 996 kr för två personer att förflytta sina hyddor från Stockholm till Rom. Orimligt billigt. Hur är det möjligt? Tänk om dessa två buntade sitsar kunde vara bokade i Berggren/Olofsson. Jag vill till den historiska staden och leka symbolforskare, läsa kartor jag egentligen inte förstår och spana på statyer, monument och kulturella ting. I framtiden. Garanterat.

100512

Då och då snubblar jag in på olika karaktärer bland mumintrollen. Tycker att de har intressanta personligheter som oftast går att förknippa med människor i min omgivning. Lilla My är min absoluta favorit, men just nu är jag lite nyfiken på Mymlan som tydligen är syster till My. Nåväl. Idag blev jag påmind om dessa figurer när Humorförrådet och P3 vällde ut i mastodonthögtalarna i gröna faran. Love!

Jag ringer från Mumindalen. Det ska jag börja svara när folk frågar efter min destination. Humor!


100512

Lägg allt du gör i Herrens hand, så kommer dina planer att lyckas.
Ords 16:3

100511

Kreativitet. Ordet kommer från latinets creare, vilket betyder att skapa eller frambringa. Kreativa personer har förmågan att hitta på saker, använda sin fantasi och göra något med den. De finner nya vägar när det behövs och ibland när det inte egentligen behövs. Kreativitet betyder också att man kan bryta med det man brukar tänka och göra. Den kreative kan använda sin kreativitet till att se på världen från en annan synpunkt. Den kreative kan variera sitt sätt att lösa problem och att uttrycka sig. När en idé är ny, nyttig och genomförbar kallas den kreativ. När en kreativ idé har förverkligats och nått en omvärld, vanligtvis genom att den kreativa idén blivit en produkt i form av en vara eller tjänst, och kommit ut på marknaden, kallas den innovation.


100508



Oj. Titta vem som kilade förbi när vi bytte blöja tidigare idag. Svartråttan Radovan från Rattsel. Obs! För den som just hetsat upp sig över min oförmåga att vara förälder och slagit upp numret till socialen, kan jag meddela att det är en råtta av 100 % plast. Men ibland ser den ruskigt levande ut. Särskilt tillsammans med sina fem vänner. För tillfället är de utplacerade i stugan och har redan hunnit sätta fyr på svärfar. Humor.

100508

Levi la av höga fiss efter andra sprutan i torsdags. I övrigt gick det finfint på BVC. Leviten visade sig vara 64,5 cm lång och väger 6 710 g. Ganska nära vår gissning. Efter besöket blev han rätt slö och han sov redan innan vi gått ut ur byggnaden. På eftermiddagen fick han feber och var allmänt trött och gnällig. Igår också. Men nu är han på benen och gamle Levi är tillbaka igen. Tjoar och tjimmar, spelar memory med sina sockar och övar spanska verb. Han har blivit extra ompysslad av Ella aka mini nurse om visade mig hur jag skulle sköta om mitt febriga barn. Anna, lägg han på sängen så han får sträcka ut sig ordentligt. Anna, det är skönt om du stryker han på magen. Anna, jag tror alvedonen börjat värka nu. Man kan ju inte undgå att le inombords. Hon är så söt och omtänksam.


100508

För några dagar sedan var vi på spelning, jag och Levi. Lady Gaga, Winnerbäck och Östen och resten kan gå och gömma sig i ett hörn. Jocke Ingerskog. Vilken musikalisk talang! Lirar gura lika säkert som Northug spurtar. Eller lika säkert som solen går upp varje morgon. Fatta. Jag satt som förstelnad under hela föreställningen. Det var magiskt. Killen kan spela. Killen kan sjunga. Och dessutom kvalar han in som listetta över snygga killar födda på 1990-talet. Har sist men inte minst en stor portion star quality. Tror det har något med luggen och frisyren att göra. Sweet. Han kommer att bli stor. Jag paxar redan nu en biljett till nästa akustiska spelning. Be good or be gone. Förresten, Storbandet var också duktiga. Och Amanda och Johanna var ursköna i sina snygga retroklänningar. My girls!


100507

Ella drog till med en dräpande kommentar för en stund sedan när jag ammade Levi. Hon pekade på mina bröst och sa Finns det verkligen mjölk i de där små? Humor.

100505

Idag är Levi tre månader, exakt. Det firade han med att sova till 04.30 och därefter vakna för att tanka. Hoppas det håller i sig! Egentligen tycker jag inte att det är särskilt jobbigt när han vaknar på nätterna eftersom han somnar om direkt efter att han skrapat tallriken ren. Men visst vore det underbart om han började snooza till morgonkvisten. Däremot har han lite svårare för att sova under dagarna. Har ingen riktig rutin. Vissa dagar nöjer han sig med en power-nap. Andra dagar kan han sova timmar i sträck. Men det spelar inte så stor roll. Huvudsaken är att han är nöjd, resten får bero. Han är snäll som ett lamm.

Morgondagen bjuder på ett besök på BVC där sockerbiten ska få tremånaderssprutan. Intressant att se hur han reagerar på den. Nåväl. Ingen vits att oroa sig i onödan.

100505

Som gravid är man sjukt lättpåverkad när det gäller inköp till pyret i magen. Det vet jag av erfarenhet. Produkterna som man måste ha är många. Barnvagn, vagga eller spjälsäng, skötbord, bilstol och mycket mer. Absolut. Men jag kan inte tycka att det är inte nödvändigt med andningslarm, elektrisk bröstpump och amningstäcke som lyser i mörkret. Personligen tror jag att dessa typer av produkter skapar stress hos de nykäckta päronen. Stress som definitivt inte är behövlig för någon. Igår var vi på Barnens Hus och då förfasades jag över andelen produkter som finns till försäljning och som är högst onödiga. Enligt mig, ska tilläggas. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att införskaffa en elektrisk luskam, elektriska fötter till spjälsängen som vaggar barnet med harmoniska rörelser eller en elektrisk mobil som snurrar och spelar en simpel melodi. Ej heller ett svindyrt och fult babygym. Aldrig. Till kategorin onödiga saker hamnar även sköljkannan som ska avleda lödder från barnets ansikte. Kan garantera att den inte fungerar. Och diskstället för nappflaskor som påminner om en julgran. Passar kanske till kvinnan med åttlingar, i övrigt har jag svårt att se någon som har användning för den, egentligen smarta, men alldeles för yviga produkt. Och rent allmänt måste jag ifrågasätta tillverkarna av alla barnprodukter som har dille på mönster och fula färgkombinationer. Enfärgade saker, tack.

Däremot diggar jag blöjhinken som smidigt stänger in doften och faktiskt fungerar. Och den hoprullbara haklappen. Och nappen som agerar febertermometer. Och tvättbara amningsinlägg hade jag köpt direkt om jag behövt dem. Sparar hur mycket pengar som helst. Men. Nu gick vi ju inte tomhänta ut ur butiken trots min kapning av halva sortimentet. Nej. Levi fick en typ stol för krabater i hans ålderskategori, lite småsaker och världens kanske dyraste napp. Så, jag är bara människa som också faller för fresteler. Men jag undviker allt som går på batteri. Totalt onödigt. Gör det själv.


100503

Om 25 minuter går tiden ut. Då stänger Skatteverkets säkerhetsmästare igen portarna och de som inte skrivit under det pissgula dokumentet är för all framtid fråntagen plats i Sveriges sociala skyddsnät. Stackarna får handskas med utbetalningar till sociteten som för skatteåterbäring. Själva är de dömda till livslång fattigdom och jobb i förvaltningens arkiv där de bekämpar en tyst kamp mot silverfiskar och dålig ventilation. Nej. Så är det nog inte. Jag deklarerade för ungefär för tio minuter sedan. Jag är sämst! Ingen framförhållning! Typiskt mig. Men nu är det gjort och jag slipper blanka fiskar och dålig luft. Tur.

100503



Plötsligt händer det man väntar på. Som ett skratt med ljud. Inte bara solskensleenden större än planetariet, nej, världens finaste leende och lite gurgel och kiknande. Two in one. Skratt. Det hände igår när Johan tokades med Levi. Levi är som gladast när Johan fjantar och pratar barnspråk. Som när han med en viss takt frågar Hur är det med pappas pojke? Då spricker Levi upp som aldrig förr. Ögonen lyser och skiner starkare än ett badrum rengjort med superspray. Bildbevis finns ju här. Idag fick jag vara med om samma sak. När jag sa Tittut, och lutade mig fram mot honom, då kom det. Skrattet. Jag blev tårögd och började själv skratta. Hittills har ju Levi varit lite som en mobil där man hållit in fyrkanten. Ljudlös. Men nu, nu är det ton på!

100503

En fråga. Antingen är jag sämst, vilket inte är helt omöjligt. Men. Hur tusan får man snygga skär i en långpannekaka? Det är ju omöjligt! Nog för att det är smaken som räknas, men det vore ju trevlig om det ser någolunda rakt ut. Otroligt irriterande. Det måste finnas en exakt punkt när glasyren stelnat perfekt så att skäret inte blir klumpigt. Eller?


100503




Dagens outfit, Ellas födelsedag till ära... Body, Snoffs. Jeans med hängslen, H&M. Dregellapp, Pippi. Keps, H&M. Sockar, Okänd. Napp, Esska. Blöja, Libero. Detta ska aldrig mer upprepas.

En sammanfattning av helgen. Valborgsmässoafton var tänkt att fira i stugan tillsammans med ratzen men eftersom snön försvunnit blev det firande på hemmaplan. Vi åt gott och grillade med Jonas, Helena och kidsen. Satt i grillstugan och sjöng in våren. Nej, det gjorde vi inte. Men via mobil lyssnade vi till Uppsalas superkör som på stösta allvar tog ton. Linus och Sus anslöt och kvällen avrundades med spel och utveckling av språkliga färdigheter.

Under lördagen våldgästade vi Ella på hennes födelsedag. Åtta år. Klädd i rosa übercoola haremsbyxor, silverspräcklig top och för dagen lockligt hår. Där bjöds på tårta och andra godsaker. Som cheescake á la Leila. Ungefär den godaste som någonsin passerat mitt svalg. När alla gäster lämnat kalaset, kalasade vi vidare med pizza och singstar. Supertrevligt. Så småningom tog vi oss hem och avslutade helgen i soffan med de fyra första avsnitten av The Pacific. Rekommenderas! Jag är såld!

RSS 2.0