090118

Ok, djur ar inte mitt storsta intresse, de ar mest i vagen for mina bestyr. Men jag har mjuknat lite. Nu drommer jag om en tam liten apa, inte storre an en forpackning mjolk, med pigga ogon och snabba fotter. En apa som ar modig som fa.

090113

Ny dag, nya mojligheter! Idag hade vi bokat en battur som skulle ta oss till ett antal oarn men eftersom det blaste vad som kandes vara alldeles for manga meter per sekund, blev turen installd. Naval, ingen fara skedd, men jag hade sett fram emot att leka pirat pa det stora bla.


Isallet har vi bokat flygbiljetter fran Bangkok till Krabi. Imorgon bar det av och vi borjar dagen med sex timmar i minibuss eftersom flygen var fullbokade. Ironisk nog ar det bara ett bolag som flyger mellan Trat och Bangkok. Halla? Nagon som vill tjana pengar?


I ovrigt har dagen bjudit pa sol, Steig Larssons fantastiska texter, ban thai och en harlig solnedgang. Mitt roda skinn har bytt nyans till brun. Lite brun. Jag alskar semester. Mer semester till folket!


Gud valsigne er.


090110

Antligen! I skrivande stund ar jag och resten av ganget pa Koh Chang. Vi kom hit torsdag kvall efter tva dagar pa paradison Koh Samet. Efter tidigare resor tycker jag att transporten fran o till o gick forhallandevis smidig, men dar far jag inte riktigt medhall fran alla mina medresenarer. Varm minibuss, lastbilsflak pa skumpig sandvag, seg battur och minibuss i hysteriska backar och kron. Sov en natt pa ett flott stalle for alldeles for mycket pengar. Igar hittade vi dock ett annan boende, billigt och frascht, dar vi nu alla fyra delar rum. Det gar fint.


Solade och badade lite val optimistiskt igar. Vem kan motsta klart varm havsvatten och vagar som slar mot en finkornig sandstrand? Sammanfattat ar jag aningen brand, sa idag har jag tagit det lugnt och bladdrat hysteriskt i Stieg Larssons guldgruva.

Pinapple, banana, mango? Varfor ar det ingen som saljer solskydd? Kan ge mig den pa att det vore lukrativt. Vem skulle inte betala for att bli insmord i valfri faktor och sjalv slippa sanda ned hela kroppen? Grymt smart. Tyvarr kan jag inte stoltsera med att det var jag som kom pa det.

Frid!


090103

Mårran är allas fasa, det hemskaste i hela Mumindalen. Hon är stor och formlöst grå och så kall att marken fryser där hon glider fram. Ibland kan hon dyka upp mitt iband dalens invånare, men för det mesta hör man henne bara yla på långt håll. Muminfamiljen är nog mest rädda för henne, men det kan inte förnekas att hon ger livet en viss spänning.

Ok, jag har verkligen snöat in på Mumin och alla figurer och karaktärer. Men beskrivningen av dem kan på något vis ofta appliceras på en och annan verklighet. Det är synd om Mårran. Jag börjar dock tro att hon är i närheten, hör inget ylande men termometern visar -28,9°C....

Text från moomin.fi

090102

1983 hände något stort. NES, till vardags enbart kallat Nintendo, lanserades i Japan. Som sagt, stort. Och idag, 26 år senare, fick jag ett Nintendo DS! Spelade lite DS under julen och blev då fast. Insåg att summan av beroende är konstant, och hips vips, så var DS nummer ett på min önskelista. Tack älskade för att du är rar och förser mig med underhållning. Nu är det jag och Mario mot världen!

I övrigt har det varit en underbar dag, och jag måste erkänna att det alltid är lika roligt med kalas. Fina presenter, fin familj och fina vänner! Ni är underbara.
 
 

 
Foto från nintendo.com

090101

Nytt år, nya möjligheter! Känns på något vis alltid bra att börja om på nya oskrivna blad. Jag undrar vad kommande 364 dagarna har att erbjuda... Jag hoppas på många upplevelser och erfarenheter!

Först ut är i alla fall mitt kalas. Moget och vuxet. Det blir kaffe, fika och tårta. Tyvärr ingen fiskedamm. Vore dock kul att överraska lite. Vem vet, kanske alla gäster åker hem med en papperspåse innehållandes smågodis, choklad med papper, en tablettask och ej att förglömma, den obligatoriska mandarinen... Familj och vänner, välkomna!

RSS 2.0