130628

Nu har jag stämplat ut för fem veckors semester. Fem veckor! Så mycket vi ska hinna med! Häng i stugan för att varva säsongens to-do-list med kaffepauser och världskrig mot moskitos. Skratt och bästa sällskapet. Skörda jordgubbsland och besöka fiendeland. Palla rabarber från vår egen gård. Andas. Leva. Socialisera och se oss omkring. Åka traditionsenligt tåg. Bada och blåsa såpbubblor. Filosofera. Vila. Kalasa på egen fest och andras. Njuta. Älska. Ta en dag i taget. Livet är allt bra härligt. #sommartiderhejhejsommartider

130628

De senaste veckorna har Lilly främst i ledsna stunder, ibland mumlat Mamm-mamm-mamm. Mitt hjärta har slagit volter och svämmat över av stolthet. Nu har vokabuläret utvecklats ytterligare! Tidigare idag ringde nämligen Johan och meddelade stolt att sparven kvittrat Papp-papp. Stort! Sju månader gammal. Ingen tvekan. Mammas anlag.

130627

 Regn ute, The Sopranos inne. Bra kombination!

130625

Dagens utflykt blev inte riktigt som jag förväntat. Vattnet var för kallt enligt arvsmassan den äldre som tyckte jag kunde tillföra sjön några hinkar varmt h2o. Efter lite plask vid strandkanten, sandinvasion och en tålamodsprövande topptur till parkeringen åkte vi hem. Till den uppblåsbara poolen med godkänd temperatur, skum och badankor. Bättre så! Nöjda barn, nöjd morsa. Glädjande ekvation!


130625

Klarblå himmel och strålande sol. Inte ett moln i sikte! Efter dagis bär det av till naturskön plats med både kiosk, sjö och lägerrävar. Underbara sommar! 


130624

Har precis bjudit in oss själva på kafferep hos moster. Ser fram emot en pratglad stund. Härligt!


130623

Jag är så less sparvens minimala vilostunder. På hela dagen har hon sovit en kvart vid två tillfällen. Nu när det är dags för the real stuff visar hon inget som helst intresse för att slappna av. Jag blir stressad och på dåligt humör. Hej, femminutersmetoden!


130619

Vad är oddsen att min noga utvalda förvaring till hallen är på väg att fasas ut ur Kamprads sortiment? Verkar inte bättre än att jag måste hamstra i förebyggande syfte. No one puts Konsmo in a corner...

130619

Sitter i en husbil med hög resonans och härligt sällskap. Finska gränsen, här kommer vi!

130617

Oh, la, la! Säsongspremiär av True blood ikväll! #iwanttodobadthingswithyou


130616

Amore! Fina nyheter! Det blågula imperiets lövformade bord anno 1956 som sålts i limiterad upplaga släpps som nyhet inför hösten 2013. Att jag tidigare i år förlorade en auktion som slutade på hutlösa 1 675 kr för ett oöppnat exemplar känns med andra ord helt ok just nu. Love at first sight! 


130615

Idag har jag förvånat mig själv. Jag har nämligen beställt rosa prylar till vårt hem. Pompoms i olika storlekar och nyanser. Enfärgade och fågelmönstrade. I vanliga fall är jag inte överdrivet förtjust i kulören som för tankarna till mlp, barbie och luktsudd. Är dock inte sämre än att jag kan ändra mig! Men, hey! Det blev fint! Ljust och fräscht. Somrigt och glatt. Heja!

130612

Jobb imorgon och på fredag. Föräldraledig hela nästa vecka. Ytterligare två arbetsdagar veckan därpå. Därefter semester de följande fem sjudagarsperioderna. Lovely! Kan verkligen inte klaga på mitt schema. Fördelningen morsa 24 timmar om dygnet i kombination med två dagar på kontoret är ultimat. Vilken förmån att ha den möjligheten!

130611

Nyfiken i en strut. Vem eller vilka blir våra nya grannar? #häggmispel #gemensamvårdnad


130611

Pappersbröllop och pioner. Två år som man och hustru! Det firar vi med vardag och verklighet. Ingen drömtillvaro här inte! Mehe. En evighet, en kort sekund. När vi blir ett med tid och rum. Ett ögonblicks oändlighet. Långt bortom allt. I evighet.

130610

Om man kan klassificera graden av ordning och reda i vår familj skulle jag påstå att mitt engagemang är ungefär i paritet med en 15 veckors distanskurs i ämnet. Johan har däremot avlagt doktorandexamen. När vi strukturerade upp garderoben här om dagen sorterade han nämligen Levis kläder i följande kategorier; enfärgade och randiga överdelar med lång ärm samt enfärgade och randiga överdelar med kort ärm. Överdelar med tryck fördelat figurer och abstrakt mönster. Linnen och shorts. Sockar och kalsonger. Pyjamas och underställ. Byxor han föredrar och byxor vi föredrar. Jag blir helt matt. Diagnos?

130610

Mot Kyrkogårdsgatan för surströmmingslunch med mammorna! 

130609

För 20 år sedan blev jag storasyster till ett knyte med mörkt bångstyrigt hår. Som genom åren haft humör, fantasi och driv. Givetvis besitter hon fortfarande dessa egenskaper. Among others. Älskade lillasyster. Grattis på stora dagen!

130608

Mästerskap tidigare idag. Eller Gladiatorerna fast utan vattne, som Levi sammafattade det hela. Grymt underhållande! Prov på styrka, envishet och mål! Nu kungligt bröllop och brittisk serie. Fjärrkontrollen är min! #royalistjavisst #madeleineochchris #saknarrödatråden

130607

Keplers Sandmannen, regntunga skyar, åska, blixt och dunder. Hej, helg!
 

130605

Igår var vi på en något försenad sexmånaderskontroll. Lilly grät, hulkade och var nära att kasta upp trots att både sköterska och läkare var hur fina som helst. Sparven aka lavskrikan passerade undersökningen utan anmärkning. Skönt! Kurvorna pekar stadigt uppåt och flickebarnet kan nu stoltsera med 70 cm respektive 7 730 g. Hallå, vad hände? #pappaarvet 

130604

Det är tolv år sedan. Telefonen ringde innan midnatt. Slutet nära. Lågan på väg att slockna. Ytterligare ett samtal. Jag vet redan nu. Mamma har somnat in. Vi hann inte dit. Tolv år sedan morbror stod vid vägskälet och väntade på oss. Varje gång jag passerat sedan dess har jag sett bilden framför mig. Tolv år sedan vi gick in i ett rum med ett tänt ljus. En fridfull plats där ett hjärta precis slutat slå. Mammas hjärta. Ofattbart. Jag viskade ett avsked. Det är tolv år sedan mamma tog sitt sista andetag samtidigt som hon vände blicken mot fönstret. Mot ljuset. En tidig sommarnatt. För tolv år sedan. 


130601

Klädd och klar, lockarna i form och naglarna lackade i sista stund. Nu vankas 40-årsfest på andra sidan vägen. Är säker på att det blir en härlig kväll! Skål!

RSS 2.0