130329

Sparven levererade två oannonserade spyor igår och lika många tidigare i eftermiddag. Rejäla. Var rädd att tvingas ställa in kvällens middag men sällskapet från huvudstaden trotsade framtida uppkastning och kom ändå. Tur för oss! 

130329

Jag vet precis vad jag önskar mig i påskägget. En cykel. #tourdefrance

130328

Levi är sockerhög och det är bara skärtorsdag än. Livsfarligt! Påsken är här och vi firar hemma. Johan har jour som begränsar till max fem minuter från räddningstjänstens högkvarter. Trist. Påsk och Pilträsk är liksom par i livets memory... Nåja. Vi ska nog aktivera oss ändå!


130327

Gah! Den marinblå jackan med äppelmönster och ärtgrönt foder är äntligen min! Innan vi ens funderade på barnproduktion suktade jag efter textilmunderingen. Fanns dock ingen anledning att införskaffa just då. Men nu med en lilja i familjen blev behovet ett faktum. Länge leve tradera!


130326

Silkesdunet har nu passerat fyra månader. Fyra månader! Tertialrapporten förra tisdagen visade goda resultat och Lilly är numer 65 cm lång och 6 425 g tung. Finaste sparven. Med klarsynt blick, något ruggig fjäderdräkt och en näbb som kvittrar och spricker upp i solskensleenden. Eller skrik. Ungefär så. Hon har även en salivproduktion som skulle kunna bevattna stora delar av näringsfattigt område. Och en förkärlek till mig som visar sig mer och mer. På gott och ont. Hon lyckas då och då pricka tutten till munnen, föredrar att sitta och observera framför position i horisontalläge. Sover hela nätter alternativit vaknar en gång för matintag om inte substitutet i silikon duger. Vilket resulterat i en utvilad mamma. Hoppas det håller i sig. Min lilla vinge. Älskade!

 

Du lilla sparvöga flyg över ängarna. Dröm dina drömmar så länge du känner liv.


130326

Det är något himmelsk och obeskrivligt magiskt i lovsångens kraft. Pepp!

130320

Lycka är när båda ungarna sover. Särskilt med tanke på att den yngre vägrat vila och med undantag för några minuter varit vaken i nära tio timmar. Övertrött är förnamnet, missnöjd efternamnet. Lycka är också fred på jorden, ett helt ozonlager och skatteåterbäring. Allt är relativt. Nu tystnad. Efterlängtat!


130319

Se där! Lillys första skrovmål med plusmeny i form av banangröt och fruktpuré är inmundigat. Hur många teskedar som faktiskt hamnade rätt låter jag vara osagt men med obetalbara grimarser, en kladdig haklapp och förevigade ögonblick förklarar jag härmed resan mot fast föda invigd! Spännande!

130319

Kaffet är kokat och fikat på fat. Strax ska dopet planeras!

130317

Hemma efter en härlig helg i stugan. Hängt med bästa sällskapet, andats frisk luft fri från radikaler och hyllat programledarna i mello. Nynnat på vinnarlåten, lunchat våfflor och mått pelle. Älska vårvintern!

130314

Fick under förmiddagen besök av en man som upplyste om vikten av brandvarnare, brandsläckare och brandstege. Jag kunde med stolthet informera om att samtliga angelägenheter finns installerade i vårt hem. Dessutom en brandman. Stjärna i kanten, känsla av söndagsskola och lilafärgat bläck. Ett mycket bra initiativ! Heja!


130314

Jo. Några har frågat vad Lilly önskar sig i doppresent. Har funderat och kommit fram till följande. Kånken modell mindre. En gul variant finns hos Östen. Jättefin! Converse i storlek 18. Helst röda. Kommer förhoppningsvis att passa perfekt till sommaren. Äpple att förvara finheter i. Body med halleluja moment. Ptja. Det var det. Annars är ekonomiska bidrag alltid uppskattat. Sedan bör förtydligas att sparven inte har behov av ting i tenn och det viktigaste är själva dopet och inte inslagna hemligheter. Amen!


130313

Levi.

 

Jag hinner inte med! Nyss såg jag dina vackra ögon för första gången. Nu är du plötsligt tre år, storebror och grabb. Du är så älskad och tillsammans med Lilly gör ni oss till världens rikaste föräldrar. Även om mitt tålamod tryter och vi rykter ihop med jämna mellanrum. Du är utan tvekan pappas pojke. Med härlig personlighet och humor, yviga lockar och hög underhållsfaktor.

 

Din fantasi saknar gränser och även ditt ordförråd. Det sistnämnda på gott och ont. Du verkar ha lätt att visualisera och se framför dig. För några veckor sedan sträckte du fram din hand till mig och sa Se, en öggla! Den har jag fått av mormor! Och i passbiten mellan hörnskåpet och lådhurtsen bor din låtsaskompis Spökland. Gillar pussel, ratar pyssel. De få teckningar du skapar sparar jag. Någon Picasso tror jag knappast du blir. Däremot skulle det inte förvåna mig om du i framtiden jobbar som polis eller brandman. Eller som superhjälte. Med dräkten hängandes på kroken vid grabbsängen. 

 

Du nynnar på sånger, rabblar ramsor och spelar memory. Eller Emori, som du själv uttrycker det. Hänger gärna i garaget iförd snickarbyxor. Föredrar skoter men tackar sällan nej till åktur på annat fordon. Framåt. En bra egenskap. Leker lätt i grupp, gärna med äldre barn men är också duktig på att roa dig själv. Tar rollen som storebror på största allvar. Ibland överbeskyddande. Delar gärna ut pussar och kramar till dina favoriter men är egennyttig med det egna leksaksinnehavet. 

 

Min stora lilla pojke. När du tutar Lilly på näsan och säger Sötnoos, då smälter mitt hjärta. Eller när du ser på mig, lägger huvudet på sned och med len röst drar ramsan Mamma, snälla? Som igår när du var sjuk. Ville följa med till affären men jag avstyrde det hela och erbjöd mig att köpa hem något istället. Tänkte att du kanske ville ha lite snacks. Eller att du skulle börja rappa Glass å godis, chips å kåkkakååla, jordnötter å lakrissnöören många salta kååla… Istället kommer du springandes med en legoannons. En brandstation med diverse tillbehör. Då vill ja ha de här, sa du, och gav mig den utrivna sidan. Jaja. Så fick du den första byggsatsen lego. Garanterat inte den sista…

 

Vackerbarn, gullepånke, spindelman. Mitt hjärta svämmar över. 


130313

Om två månader är det dags! Då tar vår nya fördelning vid med delad föräldraledighet slash arbete. Moderna familjen version 2.0 vars mål är att ta del av den statliga bonusen för jämställdhet. Jag kommer att jobba torsdagar och fredagar och var fjärde vecka och då Johan har jour kommer jag inte jobba alls. Det är med spänning och förväntan som jag ser fram emot att återgå till härliga jobbarkompisar, kaffeautomaten, utmaningar och målinriktat arbete. Woop, woop!

 

130311

Dagen har bjudit på febriga och förkylda barn. Levi har dragit Ja mår it så bra och Ska vi till dåktårn? Lite väl inspirerad av sitt favoritprogram. Måste bearbeta attityden till sjukvården. Hoppas på piggare morgondag! Gossens fina ord får avsluta denna bleka och i övrigt inte så händelserika måndag. Mamma, ja älskar dej. Kan ja få en kram å en pöss? Såv gått.
 

130310

Bespisningen har försatts i konkurs. Mattanterna som förespråkar tallriksmodell och nolltolerans mot rester har fått sparken. Ett strategiskt beslut för att kringgå lagen om anställningsskydd. Jag har slutat amma! The golden days are over. Amen!
 
Amningen fungerade fint i ungefär tio dagar. Sedan hann liksom tiden ikapp mitt hormonella tillstånd och de följande två dagarna kände jag mig grå och vissen. Under denna ytterst korta period kändes det som att hjärtegrynet likt dödsätarna i Harry Potter sög ut den mikroskopiska energin som fanns kvar. Sedan dess upplevde jag restaurangverksamheten som obekväm och full av omständigheter.
 
Men visst är det praktiskt när det fungerar till 100 %. Massor! Portionsförpackat, well done och serverat med kärlek till tonerna av trygga och välbekanta hjärtslag. Så genomtänkt. Att man sedan förvandlas till ett naturfärgat kuvert med ett mänskligt frimärke i höjd med barmen... Det ingår liksom i dealen. However. Jag är tacksam för franschise, ersättning och flaskan som har lika många delar som en perkulator. Nöjd mamma, nöjd Lilly. Frihet! 

130306

Tio timmars sömn inatt. Förvisso inte sammanhängande på grund av en viss gäst som envisas med fast food oavsett tid på dygnet. Men ändå. Känner mig utvilad! Mitt i veckan dessutom. Härlig känsla! 

130303

Det närmar sig! Om tre veckor ska Lilly få vatten på frisyren och döpas i Faderns, Sonens och den Helige Andes namn. De viktigaste posterna är under kontroll. Dopklänning, check. Vatten från Jordanfloden, check. Jag var givetvis förutseende nog att ta hem och frysa in den välsignade vätskan efter Levis dop. Solist, check. Har dock inte bestämt sång än. Duo, check. Ella och Levi har nämligen tackat ja till mitt förslag att sjunga Jag är din bäste vän. Hurra! Den är lite av en theme song i vår familj. Risk för fulgråt…


130302

Snöstorm och premiärgrillning, check! Webern och skogens konung är en oslagbar kombination. Galet gott! 

130302

Johan tycker inte om att uppmärksamma sin födelsedag. Dock inträffar den ju med jämna mellanrum ändå. Som idag. Det firar vi med kaffe, tårta och present! Levi röstade för att vi skulle köpa En spajdärmängubbe och en spajdärmänbiil. Jag avstyrde det hela och införskaffade produkter av ull istället. Lite mer gångbart till en man på 34 jordsnurr. Love of my life. Grattis!


130301

Ge mig en rast! Dagen till ära har Lilly vägrat vila. Bara sovit några minuter för att sedan fortsätta sin vaka. Resultat. Jag är less skrik och en övertrött bebis! Uppenbarligen Levi också som somnade med katten under armen och händerna för öronen. Jag förstår honom. Fredagsmys blev fredagsmos. Gode Gud. Låt mig sova!

RSS 2.0