100831

Det är humor när människor pratar om ordet reklamera och tror att det betyder att göra reklam. Min humor.


100831

Min rödhåriga syster och framtida frisör har fått praktikplats på Killerqueen. Det är jag glad för eftersom jag vet att hon suktat efter just den salongen. Grattis!


100831

Jag måste hylla Försäkringskassan. Faktiskt. Innan jag började ta ut dagar på Levi var jag inställd på att detta väsen skulle fightas med mig i varje fråga. Dra allt till sitt yttersta och göra en kamp av minsta lilla. Där bedrog jag mig. Fett. Allt har fungerat utan problem. Helt underbart. Tidigare i veckan insåg jag att jag begärt föräldrapenning på fel dag. Anledningen stavas älgjakt och stugvistelse i en lång och sammanhängande tid. Jag och Johan hade missat och jag ansökt om fel dag. Så jag slog en pling till Sveriges skyddsnät och möttes av en mekanisk röst som bad mig återkomma eftersom kön var i stil med en längre pilgrimsvandring. Så jag skickade ett mail med min fråga och väntade. Och väntade. Idag ringde Maud. En trevlig och rapp röst som informerade Du har alltid tagit ut tisdagar och onsdagar. Nu har jag ändrat till måndag och tisdag den specifika veckan och raderat onsdag. Maud. Tack! Nu är problemet löst och vi har nästan två veckors ledighet att se fram emot. Tillsammans. Toll!


100831

I wanna be in the light, as You are in the light. I wanna shine like the stars in the heavens. Oh, Lord be my light and be my salvation. Cause all I want is to be in the light. All I want is to be in the light.

100831

Jag har ju glömt att uppdatera Levis kurvor! Var på BVC för obligatorisk läkarndersökning i tordags och manji väger nu 9 020 g och mäter 69 cm. Ingen liten strömming längre! I övrigt såg allt finfint ut! Skönt! Via BVC har vi också träffat en tandsköterska som vänligt nog lämnade en tandborste och tandkräm till alla små. Så nu har vi börjat med ytterligare en rutin. Även om Levi fömodligen föredrar smaken av krämen och inte att jag gnuggar med borsten. Men eftersom det bara finns ett litet risgryn att borsta så är ju det hela i princip över innan det börjat. Bra för Levi. Bra för mig.

100831

Att min syster Amanda är en fena på att skriva har jag uppmärksammat tidgare. Och det fina är att hon blir bara bättre och bättre. Jag är stolt. Eftersom jag älskar det svenska språket som det är. Inte den moderna varianten med överflöd av förkortningar som bara en männsika med msn-uppväxt förstår. Ni fattar. Här om dagen så tipsade hon om min blogg med denna fina beskrivning. Det jag vill ha sagt är att jag hade inte kunnat sammafatta det bättre själv. Mitt lyckopiller!

Syster Anna funderar och figurerar, skriver om roliga tankar och händelser från köksbordet på Norrabyvägen 9. Stilrent utan klotter för den som vill skippa smiley-världen för ett par minuter. Livet med Levi är en fras hon sällan använder, däremot skrivs en hel del om krabatens framsteg och upptåg. Johan får också vara med på ett hörn. Inredning, Jesus, humor och vardag i en salig blandning.

100827

Så var det bokat! Räkfrossa, underhållning av musikalisk pitebo och hotellövernattning i fluffiga sängkläder. Och inte att förglömma den obligatoriska frukosten! I oktober bär det av. Levi ska sussa hos pappa och Carina, alltså morfar och stand-in-mormor. Jag är inte det minsta orolig. Det kommer att gå finfint! Och jag ser fram emot att få spendera tid bara med Johan. Och våra fina vänner. Ja!

100826

1 540 kr fattigare men stolt ägare av jacka, jeans, kofta, tröja och tischor. Mycket för pengarna! Härliga tider!

100825

Sedan Levi lämnade magen har jag längtat efter en ny garderob. Nu är det dags. Delvis. Imorgon bär det av till Luleå och där ska jag införskaffa Silvi och Jolie. Ingen kunglighet eller filmstjärna. Nej. En jacka och en kofta. Bland annat. Jippi!

100825

Och så var alla fönster putsade. På mindre än en timme. Hurra!


100824

Nu har Emil loggat ut från Norrabyvägen 9! Med andra ord är sommarens projekt avslutat, bortsett från målningen som förföljer mig likt en skugga. Men det tar sig. Tvvärr bjöd ju Gud på bäverväder igår när svärmor var här för att ta hand om Levi och jag var fri att gå lös med penseln. Just typsikt. Men det blev saker och ting gjorda ändå. Skönt! Kan bara meddela att förändringen från barbie till sockerbit är fantastiskt stor. Väl värt ett besök! Så. Välkommen!

100822

Tänk att en kaffetår med finaste Johanna kan lysa upp en regning dag! Underbart!

100821

Tänk om alla människor hade ett uns av Pigge Werkelin i sig. Då skulle det hända grejer.


100821

Johan har dragit iväg på 30-årsfest. Det blev fasligt tyst i huset. Trist. Funderar på om jag ska fortsätta läsa den omtalade Hypnotisören. Eller om jag ska blanda ett glas saft. Eller om jag ska surfa fram fler drömmar. Eller så kanske jag bara myser i soffan med manji. Jo. Det blir så. Ett glas saft och nosgnugg med Levi.

100821

Lite uppdatering om Levis bravader. Först och främst. Under kräftskivan för några helger sedan satt vi alla runt köksbordet för att avnjuta kaffe och efterrätt. Johan kommer in i köket strax efter oss andra och då han närmar sig bordet säger Levi Hej, där han sitter i mitt knä mitt emot den stol som Johan slår sig ned på. Förmodligen inte medvetet, men ändå anmärkningsvärt! Det passade så bra in i sammanhanget.

Att sockerpaketet sitter stadigt sedan en tid är ju ingen nyhet. Däremot är han inte lika intresserad av att lära sig krypa. Ligger han på mage viftar han mest i luften med armar och ben. Som en säl. Som Anja Pärson. Men Levi verkar ha kommit på en annan teknik. Här om dagen satt han utan sockar på vårt nyskurade köksgolv. Från ingenting började han trycka ifrån med fötterna och på så vis fick han fart och tog sig fram. Eller bak. Felvänd, visserligen men det verkar inte spela någon roll för en sexmånaders charmör.

Sist men inte minst har han fått sitt första skrapsår. När vi besökte Kraft & Hälsa förra veckan. Levi fick upp så hög fart på löpbandet... Nästan. Nej. Han fick ett sår på foten när han satt och lekte på en matta, noga övervakad av Ella som högt informerade Levi blöder! Flygandes i Landstingets hjältecape med plåster och bandage i högsta hugg kom Nurse Converse 2, Mimmi, till undsättning. Tur!


100821

Jag blir så less. Denna helg är tillägnad vårt hus. Men nu verkar det som att hela min planering går i tusen bitar. Självklart beror det på vädret. Regn. Planen var och är fortfarande att måla som en tok hela helgen. Idag har jag hunnit en del och visserligen går allt åt rätt håll men allt tar ändå en evinnerlig tid. Det är panel, foder och knutbrädor. Underspikning och vindskivor. Och spikskallar. Usch. Jag är less. Men mycket tacksam över att Amanda och Elias kom förbi och gjorde en heroisk insats med varsin pensel. Tack! Tacksam är jag också över svärmor som kommer och agerar nanny till Levi på måndag. Min förhoppning att det mesta ska vara klart under nästa vecka. Hoppas. Då är ju bara garaget kvar...

100821

Träningsvärk för första gången på lång tid. Skönt! Var på Kraft & Hälsa för några dagar sedan, i folkmun även kallat Kraftverket eller Koh Gym. Egentligen har träningscentret inte öppnat än, så vi är där i smyg. Jag, Johanna, Ulrike och många fler. Jag har ett mål. Mina träningsbyxor är alldeles för små och har en käckt tryck över högra låret. I nuläget är bokstäverna något spretiga och utdragna. Ett tecken på att storleken borde vara något större. Den dagen bokstäverna går att utläsa Craft och inte C r a f t, då har jag korsat mållinjen. Så ska det bli. Min kropp ska pryglas och jag ska bli fräsch och fast. Det ni!

100810

Kom nära du som sorgsen är, kom nära mig. Du som på tunga bördor bär, kom nära mig. Jag bar en gång ett kors för dig. Så innerligt jag älskar dig. Kom nära mig, min vän och jag skall bära dig.

100810

Men alltså, jag är ju i paritet med Martin Beck. Eller Mrs Marple. Här hittar jag katalogen, nio dagar i förväg. Jag är ett proffs. Nästan lite CSI. Håll till godo, IKEA 2011!

100810

Rekommenderar att retrosurfa på IKEA! Bara nio dagar kvar till den nya katalogen...

100810

Såhär i slutet av sommaren är det ju massor av händelser som jag har glömt. Som att jag för några veckor sedan för första gången i mitt liv plockade hjortron. Med mina vapendragare Assar och Adela. Trodde turen skulle bjuda på klarblå himmel, fågelkvitter och ett orange hav vid fotknölarna. Men. Lätt duggregn, myggsurr och spridda sjöar av de vackra och goda bären. Helt ok. Ska absolut göra om det nästa år!

Hundberget har vi knatat upp för två gånger under sommaren. På otränade ben med Levi i bärselen. Jobbigt men helt klart värt mödan! Däremot är han nästan på gränsen till stor för selen så jag tror att den snart hamnar till sin rätta ägare på andra sidan järnvägsspåret. Vi har grillar korv och pinnbröd, ätit glass och jordgubbar och hjortron. Skrattat, surrat och strirrat in i eldens flammor tillsammans med fina vänner. Vi har grillat gott kött, hunnit med en kräftskiva och surströmming. Lyssnat på Sommarkyrkan, druckit litervis med kaffe och hemmagjord saft. Fått främmande av nära och kära och försökt hälsa på folk. Men bara hunnit med en bråkdel. Men å andra sidan är en bråkdel bättre än ingenting!


100810

Det har ju hänt en hel del med huset de senaste veckorna. Sista sidan är nu påbörjad och idag rök balkongen och bron. Underbart! Det stora fönstret är nu på plats och hela övervåningen badar i ljus! Känns verkligen lyckat! Även toaletten och skrubben har fått sig nya rutor. Fräscht! Jag bara önskar att vi hade bytt alla samtidigt. Men. Man kan inte få allt på en gång. När framsidan är klar kvarstår det ett sista varv på huset med färgburk och pensel. Och så är vi i stort behov av en bro. Men vi är inte riktigt på det klara med vad vi är ute efter. Tips?


100810

Levis nya tron till vita faran innebär att babyskyddet är till salu. Brio Primo med basenhet, 2009. Röd och svart. rekommenderas för barn 0-13 kg. Intresserard? Hör av dig!

100809

I lördags var vi på Nolia. Jag gillar mässor. Jag gillar att besöka mässor och jag gillar att jobba på mässor. Nåväl. Solen värmde en hel del. Lägg på det ett ganska stort antal besökare. Summan av kardemumman är en rätt hög kroppstemperatur och trängsel. Jag som tidigare idiotförklarat familjer som släpat med ungar till folktäta tillställningar trängdes nu själv med barnvagnen och krockade med diverse fötter. Vi var på området i ungefär fyra timmar. Jag köpte en tidning för en halv femtiolapp. Utöver det käkade vi souvas, fikade belgiska våfflor med sylt och grädde, drack förvånadsvärt gott kaffe och klunkade litervis med svalkande vatten. Dyrt. Och ändå kom jag bara hem med en tidning. Märkligt. Ett tips om någon ska dit. Parkera inne i stan! Vi var dumma nog att parkera inne på området vilket resulterade i att vi var halvvägs till Norrfjärden innan en neonklädd man lotsade oss fram till en ledig plats. Ganska ovärt.

Innan Nolia svängde vi förresten förbi Barnens Hus. Målet var att inhandla en dregellapp eftersom alla dagen till ära befann sig i tvättkorgen. Ut ur butiken kom vi med flera salivuppsamlare, en spegel att ha i bilen för att kunna se Levi (som sitter i baksätet) och en ny fin bilstol. Sockerbetan har snart vuxit ut den första, så inom kort har han en rejäl och stadig tron. Men det är klart. Det krävs ju för en kunglighet. Dregellapp. Fattiglapp.


100801

Googles översättningsverktyg är underskattat. Skrev följade text och täkte publicera en liten hälsning till kära Johanna som befinner sig i Thailand. Det blev ett gytter av krumelurer och symboler som säger mig lika mycket som varför någon orkar aktivera sig med orientering. Tyvärr så tror jag inte att resesällskapet har så god kunskap om språket, trots försök att lära sig via i-Phone. Så jag fixar översättningen också.

น้องสาวในกฎหมาย! ตอนนี้ก็เกี่ยวกับเวลาที่คุณแพ็คกระเป๋าใหญ่และหนักของสนามบิน กลับบ้านฉันต้องการได้ยินทบทวนรายละเอียด ของทุกอย่าง ดังนั้นฉันจะตรวจสอบระฆังในพลาสติก แต่ที่ดีที่สุดของทั้งหมดจะเป็นฉันต้องการจะดู หม้อต้มกาแฟเดือดของการสูญเสียและต้องการจะซื้อคุณแก้ว ยินดีต้อนรับ

Svägerska! Nu är det på tiden att ni packar era tunga väskor och styr kosan mot flygplatsen. Väl hemma så vill jag höra en detaljerad recension. Av allt. Och så vill jag inspektera klockorna i plast. Men mest av allt är det er jag vill se. Kaffepannan kokar av saknad och vill gärna bjuda dig på en kopp. Välkommen!


100801

Levi. Just nu sover du i min famn. Ligger så stilla. Du är makalös. Helt fantastisk. Dina ögon blundar, men ibland kisar du lite. Nyfiken. Det har du ärvt av mig, garanterat. Du spottade just ut tutten. Men suger på den ändå, i luften. Som luftgitarr. Tuttgitarr. Din pappa tror att du har en estetisk ådra. Att du blir grym på något instrument, börjar sjunga eller har skådespelartalang. Nåväl. Du får bli vad du vill, bara du är lycklig.

Ditt hår är fortfarande mörkbrunt, men har blivit ljusare. Och manen som du skavt bort tidigare växer sakta men säkert tillbaka. Fint. Du luktar så gott. Och din hud är så mjuk. Kittlig är du också. Tidigare skrattade du nästan alltid när jag kittlade dig på låren. Men nu är det magen. Oj, du kan verkligen skratta. Det är underbart! Du är alltid glad. Med undantag för när du är hungrig. Du har en mat- och sovklocka. Eller, främst en matklocka. Det är ett arv från din pappa. Du är bra på att äta. Sover gör du fint på nätterna och lite varierat på dagarna. Men det spelar ingen roll, det viktiga är att du är nöjd!

Jag kan titta på dig hur länge som helst. Dina ögon är så stora och fina. Och gröna. Och glada. Du har glada ögon. Och långa ögonfransar. Det känns jobbigt inför framtiden. Blotta tanken på att du ska växa upp, få grönska på knäna, börja skolan, fråga chans, köra moped, hånga med tjejer och flytta hemifrån gör att jag får ont i magen. Men allt har sin tid. Nu ligger du hos mig, med lapptäcket och dinglisen. Och Emma Green tog just silver. Du är sex månader på torsdag. Ett halvt år.

Jag pussade dig precis. Du suckade i sömnen. Jag älskar dig.


RSS 2.0