110730

Sitter stationerad i stugan. Som så många andra dagar under denna sommar. Vi kom hit i onsdags för att fortsätta fönsterprojektet. Idag har jag och Johanna färdigställt de sista rutorna så nu kan vi snart checka av det på den osynliga to-do-listan. Bara kvar att finjustera kanterna med blad. Och måla med faluröd kulör på ställen som mot vår vilja blivit vita. Vindskivorna och underspikningen på ena långsidan har också fått en stryking. Imorgon väntar den motsatta. Grillstugan har piffats till och uppdaterats från version 1900 till 2011. Jag har höjt mig själv till skyarna. Klappat min egen axel och gett komplimanger. Jag är duktig. Och inte bara jag. Vi. Vi är duktiga. Och det blir så fint och fräscht!

Men. Det hade omöjligt gått så bra om det inte varit för all hjälp med Levi. I dagarna fyra har han haft dagmormor. Adela har tagit sig an uppgiften och hämtat upp vår motorfrälste son på fyrhjuling. Likt en magnet har han dragits till fordonet, sagt Stata och Kåka, som fritt översatt betyder att Adela ska starta och köra iväg. Så. Veckans stjärna hamnar i huset lite längre ner, på andra sidan vägen. Tusen tack!


110730

Precis som de flesta andra småbarnsfamiljer har vi besökt Lycksele djurpark. Förra veckan. Kan väl säga att jag romantiserat mina barndomsminnen och att de inte riktigt stämde överens med det parken levererade. Men vi hade en bra dag ändå. Med humoristiska inslag. En get av medelstorlek bet i Johans shorts, jag blev skrämd av en fnysande älg och Levi härmade alla sorts djur. Med mer och mindre rätta läten. En felläsning av gråsälarnas mattider förvandlades till en jakt efter gräsätare. Vi såg parning på sten, järvar, pälsklädda bestar och randiga kultingar. Höjdpukten var snurr i karusell och hoppborg.

Efter några timmar i inlandet gasade vi vidare till Umeå. Förbi det scheissebilliga varuhuset, in på hotell och dagens dubbel. Ja, middagserbjudandet hette så. Dagen därpå bjöd staden på mulet väder och utmärkt shopping. En perfekt kombination trots att besparingarna rann iväg. Krysset stod för middag, bensinstationen det goda kaffet och xantian gjorde sitt trots obefintlig ac. Sammanfattnigsvis, två finfina dagar i härliga människors sällskap!


110728

Oj. Har glömt att informera om att min digitala dagbok har semester. Obetald, givetvis. Återkommer.

110721

I förrgår när jag klippte gräset fick jag besök av hyenan. Hyenan är en läskig mexikansk nakenhund som bor några hus bort. Ett monster. Ser livsfarlig ut. Låter livsfarlig. Nu till min irritation. Varför ska hundägare envisas med att ha sina pälsbeklädda fyrfotingar lösa? I tron om att jycken är uppfostrat. Som husdjursmotståndare är jag totalt ointresserad av att få oväntat besök. Och då spelar det ingen roll om modellen är en Scott look a like som skulle platsa i Lady och Lufsen eller typen som stäppar på savannen. Hund som hund. Jag vill inte ha något tassprytt muskelpaket med hysterisk blick som vittnar om ostimulans i min närhet. Om jag inte väljer det själv. Usch. Byrackor!


110721

Igår blev abstinensen ohanterlig. Åkte upp till stugan efter jobbet för lite mys med mina rara. Dock blev jag ratad för en traktor. Levis motorintresse saknar motstycke. Trivs bäst i hytten där han sakta rullar fram över åkrarna med Johan. Koncentrerad med stora ögon. När vi mötte upp trodde jag han skulle ropa Mamma och sträcka sina armar mot mig. Nix. Fick en hastig kram, sedan ville han tillbaka till den stora blå. Komiskt. Sov i paradiset inatt. Jordgubbsmarängfluff och kärleken fick mig att impulsivt stanna kvar. Bra combo.


110720

Vilken bra start på dagen! Frukost på bron med kisande ögon mot morgonsolen. Underbart! Saknar Johan och Levi. Annars mår jag fint.


110717

Tidigare ikväll åkte jag till Klövern för att snusa på tvillingarna. Bedårande! Maja ville direkt visa att hon kunde hålla i lillasyster och klarade det galant. Stolt! De två flickebarnen är fantastiskt vackra. Ser ut som två kopior av Maja. T1 och T2. Ännu namnlösa. Det som skiljer dem åt är några gram, ett armband och en målad nagel. Behöver jag nämna att det rasslade till i mina äggstockar?

110717

Tillbaka till verkligheten. Hemma, med andra ord. Huset är tomt och trist. Gruvar inför morgondagen. Är rädd för att försova mig. Att missa bussen. Att inte klara av mina uppgifter. Efter ett och ett halvt år hemma känns en dag på jobbet lika avancerat som högskoleprovet. Puh! Tröstar mig med att detta bara är ett intro på fem dagar.

110715





Er kärlek skall vara uppriktig. Avsky det onda, håll fast vid det goda. Visa varandra tillgivenhet och broderlig kärlek, överträffa varandra i ömsesidig aktning. Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter.
Rom 12:9-10, 15


110715

Nyss hemkommen till stugan efter en sväng till Moskosel. Med Olle Nymans Come on, har jag och Johan haft allsång i bilen. Med skog ocn renar till publik. Vi fick stående ovationer.

Vi har varit i furstedömet sedan måndag och har inga större planer på att förflytta oss. Förrän det är nödvändigt. Alltså söndag för min del, eftersom jag jobbar nästa vecka. Johan och Levi blir här i några dagar extra.

Veckodagarna har innefattat en tripp till landets östra gräns med bästa syster som införskaffat ett helt möblemang. Otaliga mil, skratt och moralkakor. Behövligt! Planering och fix inför Jennie och Patriks bröllop som stundar i slutet av augusti. Skrapning av stugans fönster, olja och kitt. Rensning av gröna rabatter som fått oönskat besök av ogräs i olika latinska beteckningar. Impulsivt besök av Sundmans och uppdatering av arbetsuppgifterna så jag klarar nästa veckas examensprov. Jag ska vara ärlig. Jag längtar inte alls. Ledighet och semester är livet.


110715

Vilken lyckodag! Under natten som gått har två sockersöta betor entrat andra sidan av Lisas livmodertapp. Ja, jag har blivit faster till två hjärtegryn. Äntligen! De vägde 3 300 g respektive 3 100 g och resan från första värk till världspremiär tog tre timmar. Heja! Grattis, grattis, älskade Olle och Lisa. Och Maja. Triss i trosor, ingen dålig hand!


110708



Hett. I gassande sol och 34 ºC togs dessa bilder. På taket av vattentornet. Tack, Matilda Holmqvist för att du hakade på alla våra ideér! Nu dansar vi vidare på livets bana. No one puts baby in a corner...

110706




I hav en daoter, hon häit jö Anna å jär frå Vistträsk
Hon jär de fineste man kan tenk sä opa våra jaol
Nö hava gifte sä vä en Johan, han jär frå Pilträsk
I tråo han töck omma för han stjiin jö som en saol

Första versen från pappas egenkomponerade sång. Kanske den bästa presenten av dem alla!

110705

Gah! Sommarens första jordgubbe är inmundigad. Från eget land! Halleluja!


110705



Luft under vingarna. Tänk att känslan av frihet är lika stor idag som den var när jag gungade som liten. Att för en stund känna sig helt omsluten av allt och ingenting på en och samma gång. Makalöst. Dock blir jag lättare yr nu jämfört med tidigare då jag gungade så högt att jag trodde jag skulle se my little pony-landet på andra sidan taknocken. Eller skattkistan som gömmer sig vid regnbågens slut. Nu vet jag bättre. Men det är fortfarande en magisk känsla.

110705



Nu har alla bilder från fantastiska Matilda Holmqvist levererats. Först ut är dessa! Vintage och nostalgi. Vi är nöjda. Galet nöjda!

Kavaj, Whyred. Skjorta, fluga och chinos, MQ. Skor, Fred Perry. Snusdosa, privat. Klänning, Honeypie boutique. Skor, Sixtyseven. Halsband, mormors oldie. Lockar, självfallet.

110701

Paketet är inslaget. Kortet är skrivet. Våra outfits provade och packade. Jepp. Imorgon är det dags för sommarens andra bröllop. Av fyra totalt. Cillan, Johans syster, gifter sig med Andreas. Vigseln sker i Pilträsk, utomhus med utsikt över ängar och skog. Middag serveras i ladugårdsvinden med högt i tak, dukade långbord och tända ljus. Mysigt! Hoppas på fint väder och att myggor och andra insekter spenderar sin första semesterdag på annan ort. Nix. Nu ska jag bege mig till fluffet!


RSS 2.0