100430

Just nu känner jag mig så glad för att jag tror på Gud. Mitt hjärta är lyckligt!


100430

Onsdag var en stor dag! En dag i utvecklingens tecken! Levi låg på mage med en kudde under överkroppen för att se lite bättre. Han flinade och var glad. Plötsligt vände han sig från mage till rygg! Både tilll höger och vänster. Nu kanske det var lite fusk att han hade kudden som underlag, men han är på god väg! Levimaji.

100430

Vi har ju träffats en hel del, jag, Lina, Ida och sockerpaketen. Igår slog vi på stort och träffades med respektive. Det har vi ju inte gjort sedan graviditetens dagar. Så vi blev en mindre församling som käkade tacos, skrattade och hade allmänt skoj. Måste säga att tillskott i familjen gör att man lär känna nya människor som man annars aldrig kanske kommit i kontakt med. Härligt!

100430

Igår var jag och handlade på Ica. Börjar bli lite av en tradition, känns som att jag är där jämt. Hur som haver. Vid kundvagnarna står det en åkattraktion för kids. Kostar väl ungefär tio bugg att få sig en åktur i den plastiga karusellen som blinkar och säkert lever rövare. Jag hoppas vid min Gud att den som står där för tillfället är utbytt den dagen Levi fattar vinken. Det ser ju nämligen ut som att den storögde grodan våldtar den stackars bilen. Urk. Eller så är det kanske bara min glana hjärna som spelat mig ett spratt. Läskigt.

100427

Låt mig var morgon möta din trofasthet, ty jag förtröstar på dig. Visa mig den väg jag skall gå, jag sätter mitt hopp till dig.
Ps 143:8

100427

Nyss hemkommen efter träff med Lina och Meja. Tur att jag tog mig hem. Höll på att vrida huvudet ett varv för mycket när jag tycktes skymta Joel Kinnaman i trippelt A3-format i en busskur. Övervägde att vända om men bestämde mig i sista stund för att fortsätta. Körde genom byn i hopp om att få min syn bekräftad. Andra busskuren, reklam för bubbelvatten. Bäver. Tredje busskuren, reklam för något ätbart. Skit. Kanske det ändå inte var han på affischen? Missmod. Fjärde busskuren. MQ. Där stod han. I svart kostym och med lurig blick. Jag drog i handbromsen och klev ut ur bilen. Beundrade Sveriges kanske snyggaste man. Mitt frikort.

Om någon känner någon som jobbar med att skylta om i busskurar, nämn mig. Jag är intresserad av en affisch...

100426

Tokfrans. Får väl köpa billigare sockar framöver, trots nopprisk. För jag kunde inte hålla mig. Snubblade över en kampanj på delar av Trumpettes sortiment och hittade dessa skönheter. Andy Tracks. Har kikat på skorna tidigare och eftersom modellen kommer att utgå fanns det nu ingen återvändo. Ett turkost par är påväg till Levi. Han kommer att bli snygg som en sommardag.

Förresten. Först nu börjar Levis garderob sina lite. Sina är fel ord. Han har större utbud än jag själv. Men fram till idag har vi i princip inte köpt en enda pinal. Har ju liksom inte behövts eftersom han har blivit så uppvaktad. Dock inser jag att det är farligt roligt att shoppa till små liv. Farligt. Men härligt!

100426

Levi behöver sockar. Hur kan en spädgris som inte ens är tre månader gammal nöta? Jag blir tokig på noppiga historier. Tycker personligen att POP har överlägset bäst kvalitet. Men Trumpette har snyggast utbud. Svårt. I-landsproblem. Ja.

100426



Äntligen har jag lagt in beställningen på oiidesign.se. Det blev fyra bodys från Snoffs. Trädgårdskatt, Fy katten, Surt sa räven och Björnen sover. Kommer passa perfekt till jeans och enfärgade velourbyxor. Synd att det inte fanns någon med råttmönster...

100425

Halvlek. Stugan, the ratpack, 3-0... Måste tipsa om Ratz, Johannas sagolika berättelse i tre delar. Humor, humor, humor!

100424

Första råttan är död! Stugan, the ratpack, 1-0. Seger!

100424

Gårdagen bjöd på skäckblandad förtjusning. Förtjusning för en tidig ankomst till den efterlängtade stugan. Skräck för det skafferi med tillhörande rester som i smyg parkerat i vår säng. Skräcken stavas råttskit. Den undre världens avskum. Djuret som Gud skapade utan anledning. Ja, ungefär så resonerar jag kring den gnagande ohyran som bosatt sig hos oss.

När jag igår skulle puffa till kudden innan läggdags såg jag i det dunka ljuset en liten hög. Såg ut som blommor av modell kattfot. Gulligt. När jag tänt lampan pick jag panik. Ingen söt bukett. Nej. En hög med hundfoder. Vid sidan av det bruna berget, råttskit. Nu hör det till saken att jag hatar råttskit. Jag är rädd för råttskit. Råttan i sig är inte det värsta, det är smutsen som de lämnar efter sig. Överallt. Jag var tvungen att fråga mina stugvänner om någon möjligtvis försökte skämta med mig. Men. Icke det. Alla kom in i vårt sovrum för att inspektera jordens nionde underverk.

Eftersom jag fick för mig att drabbas av råttpest eller annan inflamatorisk åkomma vägrade jag ta i sängkläderna. Johan och Cillan ingrep. Tack. Efter att tyst övervägt med mitt inre gav jag klartecken till renbäddning. Behöver jag påpeka att jag sovit stelt under natten? Panik. Ville inte ha fötterna på golvet med risk för att få upp pesten i sängen och vidare in i min kropp. Stress. Ångest. Äckel. Dock fanns det en råtta i sängen under natten. En råtta vid namn Remy. Han satt klistrad på örngottet. Det enda lediga kudden i stugan har råttmönster. Ironi? Ja.

Resultatet av råttinvasionen, som förresten verkar vara koncentrerad i vårt rum blev en tur till byn. Där införskaffades tio råttfällor, råttgift, plasthandskar, rengöringsmedel, trasor och övriga ting för sanering. Utöver detta tvingade jag Johan att bränna upp våra sängkläder. Täcke och kuddar likaså. Men då sa svärfar stopp och tog hem de för tvätt. Jag är rädd för baciller. Erkänner. Så jag tog nya fluff till stugan. I skrivande stund är vårt rum sanerat och installerat med fällor. Det luktar klorin, utomlands och badhus. Skönt. Baciller, nej tack! Råttor, dö! Dö!

Ps. De har även skapat ett skafferi i mina fina vinterskor av märket Scott. Vider. Men de kan jag ju inte bränna upp. Även om tanken är lockande.

100423




Levis ögon kan smälta mjukglass i kallaste Sibirien. Solstråle. Gullöga. Sötnos. Pussgurka. Äppelkind. Mästerfotograf Berggren har varit framme och förevigat stunder till The complete Levi moments. Dock inte jag, utan syster Amanda. Boxen med ovanstående arbetsnamn är en sammanfattning av Levis första 365 dagar. Den tas fram i limiterad upplaga och släpps i samband med underverkets första födelsedag. Ok. Boxen är ett påhitt men det vore det en kul grej...

100422

Utemöbler är något som vi verkligen borde införskaffa. Hittade dessa bedårande fåtöljer i plast. Åter i produktion med förlaga från 1972. Teenager från Svenska Hem. Skulle sitta fint ihop tillsammans med bordet Rörberg från IKEA. I vitt. Bara att stapla ihop när hösten kommer. Tar minimalt med plats. Lätt att hålla rent. Med några sköna dynor vore fåtöljerna som fått! Det enda trista är att de är rätt låga så det gäller att hålla sig i form. Å andra sidan kan det ju vara en morot? Eller? Hmm...


100422

Min vän Emma och hennes Magnus har blivit med lägenhet i huvustaden. 48 kvadrat, ljus och fräsch. Nyrenoverad i vita toner, parkettgolv i alla rum, modernt badrum och kök i fransk lantlig stil. På hennes begäran kommer nu en inköpslista. Som jag har hittat på. Högst personlig.

Hall. Den värsta smutsen skrapas av på den metallicbruna hallmattan Svea. Utekostymer hängs upp på den vita hatthyllan Plinga. Och skorna placeras på skohyllan som också fiffigt nog heter Plinga. Diverse ting förvaras i skåpet Trollsta, som i sin svarta kulör utgör en fin kontrast mot den vita väggen. Olika prylar sorteras i skåpet med hjälp av praktiska boxar av märket Knös och saken är biff. Spegeln Pirål ger en helkroppsbild av människor i vimmel och sätter guldkant på tillvaron.

Vidare till sovrummet. Fötterna skrider ljudlöst på den mjuka heltäckningsmattan i grå nyans. Sängen Curly i vitt är bäddad i fräscha ljusa sängkläder och inbjuder till vila. Eller aktivitet. Hurtsen Componibili tjänar som sängbord och förvarar hemligheter. I hörnet står fåtöljen Teenager i vitt. En perfekt plats för ro och läsning. Lektyren förvaras i vägghyllorna This Way i ek. Utöver solen får rummet ljus från taklampan Boll i silverton. Mörkläggningsgardinen Megan är räddaren i nöden en ljus sommarnatt.

Vardagsrum. Den stora soffan Dover rymmer många vänner och piffas upp med färgklickar till kuddar. Under bordet Outline i ek, ligger samma matta som i sovrummet, dock i betydligt mindre format. All teknik samlas i och på den svarta möbeln Trollsta. De tjocka vita gardinerna är lätta att dra för fönsterpartiet när solen värmer som mest. Mycket tyg, inga panellängder! På kvällarna lyser bordslampan Bourgie. Ytterligare två fåtöljer, likadana som den i sovrummet står redo att användas när soffan inte räcker till. Med mjuka kuddar ger de ett välkomnande intryck. Golvlampan Svarva ger ett dämpande ljus och är lätt att flytta efter behag. Tidningar samlas i papperskorgen Knös. Oreda, nej tack!

Från vardagsrummet ses matplatsen som består av den vita matgruppen Molly. Ytterst praktiskt eftersom bordet med iläggsskivor rymmer ett mindre kompani. Under bordet ligger plastmattan Svea, även här i metallicbrun. Köket kräver inget ingrepp, bortsett från fräscha kökshanddukar, enfärgade, prickiga och rutiga. Kanske färska kryddor i fönstret? Och en klassisk Roberts Radio i pastell? På väggen hänger en stor tavla av tyget Iso Satakieli. Färgskalan i brunt, blått och grönt är utgångspunkten till hela boendet och kan varieras efter smak.

Vidare till toaletten som är i svart och vitt. Så får det förbli. Serien Saxån, erbjuder handdukar och duschdrapperi. En rolig matta föreställande K-brunn i grått. Gå på den och kärleken får ny energi, varje dag. Trista med behövliga attiraljer samlas i Idgrund, set i grått glas. I krukorna Sili Pot som står i fönstret växer prunkande murgrönor. Vattnas i samband med dusch.

Pust. Det var det. Det blev dyrt...


100422

Pussgurka, Pelle Svanslös, långöra! Så säger jag till Levi med fjantig röst. Då smilar han upp i ett solskensleende. Söt som socker.

100422

Innan ordet är på min tunga vet du, Herre, allt jag vill säga.
Ps 139:4

100422

Detta är ingen blogg om vikt. För det är totalt ointressant. Dock måste jag bara lägga till att jag närmar mig min inskrivningsvikt. Det firade jag i förrgår med att införskaffa ett bar byxor, två tröjor, en sjal och ett par örhängen. För endast 550 kr. Som jag dessutom betalade med presentort. Det måste vara den föräldralediga morsan i ett nötskal. Så nu behöver jag lite sol för att se lite mer levande ut. Och kanske lite färg i håret och en klippning. Utöver det, muskler. Tack.

100420

Hur härliga är inte alla hans verk - också den minsta gnista är en fröjd för ögat.
Syr 42:22

100419

Just nu är jag inne i en period där tiden är knapp. Mycket märkligt med tanke på att jag är hemma hela dagarna. Nästan. Det finns inte tid till att blogga så frekvent som jag önskar. Men jag har ett seriöst inlägg på gång som tar lite tid.

Nu vill Levi ha lite uppmärksamhet. Nybadad och fräsch inför träff med minivännerna senare idag.

100416

Jag vill ha. Brio Sleep. Har suktat efter den hur länge som helst. Så fin. Så praktisk. Så opraktisk om vi får ytterligare ett barn innan Levi har vuxit ur den. Då fungerar ju inte mitt starkaste kort för investeringen, nämligen att han kan nyttja den till den dag han börjar skolan. Men strunt samma. Jag vill ändå ha.

100416

Idag har vi gått en promenad. Ungefär som alla andra dagar. Det är så härligt ute nu. Blåser visserligen, men solen värmer på kinderna. Det är skönt. Levi har inte längre på sig björnkostymen, den är alldeles för varm när han ligger nedbäddad i vagnen. Det räcker med en kofta och andra attiraljer. Dagen till ära hade vi sällskap av Maria och Lotta. Lotta utbrast Men nog är han lik Johan. Man kan ju tro att det är han som ligger i vagnen. Sant. Jag håller med. Levi är lik Johan. Bortsett från det mörka håret.

Han sover fortfarande bra på nätterna. I förrgår vaknade han först 04.30. Då hade jag själv vaknat ett antal gånger och funderat på hur länge sockerbiten tänkt sova. Min kropp hade under natten förvandlats till en kopia av Dolly Parton. Delvis. Så när han äntligen slog upp sina pigga pepparkorn till ögon var jag bara tacksam. Hoppas att det fortsätter i samma takt framöver. Jag känner mig utvilad som en blåmes efter solsemester på Mallorca. Soft.


100416

I efterhand kanske jag ändå inte är så avundsjuk på mina kollegor. Vad jag vet så sitter de inte på ett flott hotell i Milano, sipprandes på ett glas rött och trött i fötterna efter en dag på mässan. Nej, det befinner sig på Arlanda. Har kanske köpt en kopp kaffe som serverats i en pappersmugg. Lyxat till det med en kanelbulle. Attans vulkan. Attans moln. Det var uppenbarligen inte meningen. Förhoppningsvis siktar de vidare på nästa års mässa. Då har jag ammat klart. Med garanti.

100414




Levi har fått en ny kompis. Bitringen Lille-Skutt. Goda vänner, om än olika. Notera! En bild i färg! Think outside the box, Anna! Men det är bara en engångsföreteelse. Jag måste ju hålla mig till mitt designprogram.

100414

Nej. Jag är inte alls avundsjuk på mina kollegor som åker till Milano imorgon. För att besöka Möbelmässan. Möbelmässan. I Milano. Nej, inte avundsjuk. Varför skulle jag? Gah!

100414

Två små ögon att se dig min Gud. Två små öron att höra ditt bud. Två små fötter att gå på din stig. Två små händer att verka för dig. En liten tunga att prisa ditt namn. Ett litet hjärta att fly i din famn.

100414






En sur Levi blir intervjuad av Ella samtidigt som han spelar PS1. Ella och Levi med solen i ögonen, utemys i det fina vädret. Power-nap i footmuff shiny och björnkostym. Charmar farmor med ett skratt. Bildbevis från helgen. Så ingen trodde att vi varit hemma, sett film och vräkt i oss praliner.


100413

Om det inte vore för att vi redan bor i ett hus, hade jag seriöst övervägt denna suterrängvilla. Ser som intressant ut, tror det har potential! Så alla mina huslösa vänner, slå ett slag för detta projekt!

100413

Förresten. Idag har Levi lagt av den högsta tonen i sitt register. Det hände på Ica när jag skulle dra ut kundvagen ur vagnstället. Det gnisslade och blev en hemsk friktion. I hela kroppen. Högt. Men Levis ton var garanterat högre. Vettskrämd såg han på mig med stora blanka ögon och vidöppen mun. Trodde väl att världens undergång var på intåg. Stackare. Jag fick panik och övervägde att skjuta upp min införskaffning av varor. Men tutten blev räddaren i nöden. The knight in shining armour. Tack för den!

100413

Jag har just kommit fram till att frigolit är ett underskattat material. Något jag också har insett är att jag är en ytterst tråkig människa. Funderar på tapeter till övervåningen eftersom att man just nu kan köpa fem rullar men bara betala för fyra. De jag tittar på är vita våder i olika nyanser. Usch. Trist. Men det håller i längden. Efter att jag en gång i tiden målade en hall i hysterisk turkos för att det matchade en tuggummiapparat med färgglada kulor i, har jag lovat mig själv att inte sväva ut. Någonsin. Aldrig mer. Aldrig mer.

100411

Nu är vi hemma igen efter en mycket trevlig helg i stugan. Solen har värmt våra bleka ansikten, vi har grillat korv, stekt fläsk och ätit i största allmänhet. Jag har fuskat. Allt har med andra ord varit suveränt, bortsett från ofint främmande av Mr Huvudvärk. Han kom på besök idag när solen sken som mest och det var som finast ute. Typiskt. Men efter jag bjudit honom på fika i form av två vita tabletter och en power-nap, försvann han spårlöst. Hoppas han inte hittar tillbaka till min adress igen.

Levi har sovit ute timmar i sträck. Och sovit inne i resesängen. När han inte har samlat kraft har han passats upp av kusin Ella. Roligast var igår när Ella räckte fram en mick till Levi, la huvudet på sned och frågade Var det kul i magen? Hur många dagar var du där? Hon är för rar. Bildbevis kommer senare, nu ska jag gå en trappa upp och räkna får...

100409

Sällsynt. Vilket vackert och exklusivt ord. Sällsynt.

100409

Jag vill ha en systemkamera. Jag vill. En systemkamera. Får för mig att jag har möjlighet att utvecklas till en bättre fotograf då. En bra fotograf. Kan det stämma? Eller? En systemkamera. Så var det. Ja.

100409

Katrin Zytomierska. Åsikter, attityd och anti det mesta inom jante-lagom-mellan-allemansrätt. Fantastisk människa, otroligt roande och ärlig. Framstår hon som. Men kan nog även framstå som totalt tvärt emot. Nåväl, jag diggar henne. Och snygg är hon också.

100408

Vilken värme det är ute! Kändes som att jag idag plötsligt befann mig på sydligare breddgrader när vi gick en promenad. Kan ju också ha berott på att min kondition inte är på topp, men det känns bättre att skylla på solstrålarna. Som ger mer än de ser ut att göra.

Hela dagen har jag packat, plockat och pyntat. Nej, pyntat har jag inte alls gjort men ordet passade in. Grymt olikt mig att packa och förbereda en dag innan avfärd. Nu ska vi ju inte tälta och leka överlevare i världens ände. Nej, vi ska till stugan med rinnande vatten, el och gott om plats. Men ändå är det mycket som ska med och måste kommas ihåg. Särskilt nu när vi är tre. Och mitt minne är ju sedan en tid tillbaka i paritet med en teflonpanna utan teflon. Värdelöst. Så det känns bra att göra saker och ting i god tid. Så jag kommer på vad som saknas innan det är för sent. Nu står väskorna i köket, redo för avfärd!

Innan vi drar ska vi få besök av Elin, Alma och Siri och Lina och Benjamin. Och lilla pyret i Linas mage. Det blir kul! Vi har pratat om att ses men det har inte blivit av. Men nu. Nu är det dags.


100407

Hittade en snitsig bricka på IKEA. Bärbar. Fin. Suktar efter mer. Tro nu inte att jag har befunnit mig i Hapranda idag. Nej, jag surfade fram den. Fick genast tankarna att flyga vidare till Johanna... Förutom färgglada fågelfän har dagen i övrigt bjudit på en trevlig lunch med Jennie, städning av källaren och mjölkfritt smör. Huvudvärk och nästäppa. Blev genast glad när Johan informerade mig om att det var onsdag idag. Jag var helsäker på tisdag. Det betyder att om några minuter är det torsdag, vilket i sin tur innebär att imorgon är det fredag och första helgen i stugan sedan nyår. Och premiär för Levi och hans fina resesäng. Lovely, livet leker!

100406



Blöjbyte på BB. Levi blev två månader igår. Exakt. Har just varit nostalgisk och tittat på alla bilder på vår lilla himmelbit. Så liten. Så längesedan. Så nyligt. Jag har ingen tidsuppfattning längre. Det enda jag vet är att jag älskar mer och mer för varje minut. Sötnöt.

Levi ligger i vaggan. Jag hör hans andetag. Ibland spinner han som en katt. Armarna uppsträckta mot huvudet. Då och då rör han på sig, sparkar med benen eller viftar med en hand. Livskvalitet.


100406

Under två veckor ska jag hålla mig borta från produkter som innehåller mjölk. Två veckor. Detta eftersom Levi är torr och har fått utslag på kroppen, som kan bero på bla, bla, bla. Kommer inte riktigt ihåg, men det ska nu alltså testas samtidigt som han ska smörjas med mirakelcreme. Inget farligt eller särskilt ovanligt, vilket känns skönt. Men drygt ändå.

Jag har aldrig varit allergisk. Har en gång fått utslag av nyponsoppa när jag gick i mellanstadiet. Men det känns inte som att det räknas. Bekvämt som bara den, jag har inte behövt fundera på innehåll och ej heller lärt mig vad laktos, gluten och andra fackord inom allergivärlden egentligen betyder. Men. Nu ska jag lusläsa innehållsdeklarationer och ej förtära det som innehåller mjölk. När jag vid middagstid kikade i skafferiet och kylskåpet insåg jag rätt snabbt att mjölk finns i ungefär allt. Skit också. Det positiva är att jag kan se det hela som ett projekt för nyttigare intag. Sallad, ja tack, men utan fetaost... Ungefär lika intressant som en radiostyrd bil utan batterier. Bäver.


100406



Under förmiddagen har vi varit på BVC. Håll i hatten. Levi är nu 62 cm lång och väger 5 990 g. Say what? Känns som att hans längd skenar iväg. Många plagg används bara en gång för att han växer snabbare än ett gäng tallskott. Från det att kläderna ligger i smutshögen till det att de är ihopvikta och i garderoben, har han hunnit lägga på sig en tum eller två. Levi blir en reslig kille, ingen liten miniatyr som jag, det är tydligt.


100406

Så var påsken över för i år. Back to work. Eller så inte. Gårdagen spenderades i Sikfors med mina syskon. Lunchstopp hos mormor och fikastopp i Selsborg med stockholmssläkten. Grymt trevligt! Synd att vi inte ses så ofta. Gott kaffe och fika, många skratt och episoder från förr. Riktigt roligt.

Efter Sikfors bar det av hem till Vistträsk. Pappa fyller år idag men vi firade lite igår i sällskap med en full paltgryta. Underbart! Maja inspekterade Levi med stor nyfikenhet. Försökte dra ut tutten ur munnen och stoppa in sina egna små fingrar. Hon är snabb som en vessla och rackarns söt. Och så pratar hon ganska mycket. I hög tonart. Älskade unge!

100403

Idag har vi träffats, långväga vänner och vi som bor kvar i närområdet. Vi får till det i snitt kanske vart annat år. Då ses vi allihop. Just denna gång saknades en. Vi är en salig blandning av människor.

Yrvädret som åkte till huvudstaden för att plugga reklam. Som efter examensbeviset och några månader som backpacker i öst insåg att reklam är för mycket för mänskligheten. Det gyllene ägget var inte så gnistrande som förutspått. Men. Nytt jobb, nya möjligheter! Packad väska, ofunna resmål!

Frisören som bytte karriär och hamnade på solsidan i bamsekostym. Som kom hem med en ring på fingret och bebis i magen. Som är tvåbarnsmamma inom kort, undervisar i simkunskap och har ett hus med möjligheter. Obs! Pappan till barnen är från byn, tro inte att han hittades på sandstranden.

Hälsomänniskan som styrde kosan och CSN-lånet till adress i Umeå för vidare destination Göteborg. Flyttlasset hamnade slutligen i Luleå där stabilt jobb väntade och fortfarande är aktuellet. Ivrar dock efter mer! Suktar efter boende på egen tomt och budar just nu på intressanta objekt.

Den lockhåriga luciakandidaten som läst upp de mest trista ämnena till full pott, vallat får på Island, köpt en gård och sålt en gård. Ingått äktenskap och fått barn. För närvarande stationerad i björkarnas stad med mål att bli läkare. Som ser fram emot Sunderbyn, expresståg till Gällivare och lediga polistjänster.

Gymnasieekonomen som gjorde Luleå osäkert i fyra år, hamnade bakom skrivbord i Globen och nu är personalchef för telefonmänniskor och andra varelser. Som hittade kärleken i norr men som bekräftades först i söder. Söker med denne efter bostäder med potential och ser fram emot en roadtrip i staterna.

Och så jag. Den nyblivna morsan med matt yvigt hår. Som idag tog fram mascaran efter en alldeles för lång dvala och som hellre lägger föräldrapenningen på en snygg tapet än en behövlig garderob. Som de senaste åren har utbildat sig och fått jobb, förlovat sig och skaffat ett renoveringsobjekt.

Som sagt, en salig blandning av människor. Men med många fina minnen tillsammans.


100403

Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber.
Ps 86:6

Såg Passion of the Christ på Ebban i torsdags. Huga. Jag får ont i kroppen. Så mycket smärta. En klart sevärd film med fokus på annat än ris och färgglada fjädrar. För påsken är ju mer än överdriven matkonsumtion, frisk luft och väderbitna kinder.

På tal om påsk så har vi idag pratat om fasta. Det har jag aldrig provat på. Men det vore intressant. Inte just nu, men längre fram. Då ska jag ta mig i kragen och testa.

100401

Laddar inför min resa till Blåkulla som går av stapeln om några timmar. Som jag längtar! Extra skoj känns det att få inviga mitt nya färdmedel, Åskviggen. Kvasten är gjord av askträ och har en borst av björkkvistar. Producerad av råvaror från Pilträsk. Made in Sweden. På tio sekunder kan den komma upp i 240 kilometer i timmen. Den snabbaste och mest avancerade kvasten någonsin med AC, airbag och isofix till kvaststolen. Tidigare körde jag med en Nimbus och för det en Rensoparelva. Men nu är det Åskviggen som gäller. Besiktade den för två veckor sedan och den blev godkänd utan anmärkningar. Skönt.

Hoppas bara att mina kvastkumpaner håller sig i skinnet och inte dricker av påskmusten innan avfärd. De som inte kan hålla sig från musten flyger ofta i ett ojämnt tempo och i fel fil. Lätta att upptäcka. En dålig förebild för de nya som gör sin pilgrimsresa för första gången. Tur att luftrumskontrollanter är ute och checkar hastighet och mustintag. Förra året fälldes ett tiotal för kvastfylla, vilket resulterar i totalt kvastförbud. Pinsamt.

Nåväl. Jag har bokat bord på ställets bästa krog. Där ska jag och mina kollegor avnjuta en trerättersmiddag i glada vänners sällskap. Surra, skratta och leverera humor med innehåll. Övriga som inte har åldern inne eller saknar giltigt kvastkort, glad påsk!


RSS 2.0