090430

Jag längtar hem! I skrivande stund har nog pappa anlänt till vårt rosa slott med hammare och spik i högsta hugg. Idag ska pappa montera innerdörren till sovrummet och lista mot tak, golv och fönster och dörr. Det betyder alltså att på fredag kan jag olja in vår snygga sänggavel, byrå och hylla från SB Nord. Kärlek. Bädda rent, sova gott. Jag ska vakna varje morgon och se ljuset skina in genom den vita gardinen, reflektera abstrakta mönster mot den vita murstocken. Poetiskt och inte riktigt sant, men orden flöt på bra.


090430

Igår hade jag besök av syster/make-up-artist/stylist Amanda. Jag såg ut att passa på en photo-shoot med Tyra Banks. Provade på att posa lite framför mobilkameran men insåg rätt snabbt att modelljobb nog inte mitt rätta yrke. Inte mitt kall. Jag ser plågad ut, och det kanske inte är vidare värst säljande.


Ikväll hägrar eld, korvgrillning och trevliga människor. Förhoppningsvis lite gitarrspel och musik. Midsommarkänsla men kyligare ute. Härligt!


090427

Idag är jag sjuk. Men mår ändå bättre nu än vad jag gjorde på morgonkvisten. Skönt. Preparerar mig med diverse vita piller, det verkar hjälpa. Nu ska jag gå lös på två granatäpplen. Smaklig måltid!

090425

Har jobbat idag, vilket gick som en dans. Dagens insikt är att det inte är särskilt långt till Skelleftå, vilket är bra om Amanda ska bosätta sig där. Dagens andra insikt är att farthållare är en smart uppfinning som jag fortsättningsvis ska nyttja. 

Efter trippen söder om Jävre drog jag vidare till Vistträsk och lyssnade på en predikan av Karl Eriksson, 93 år. Han citerade Bibeln gång efter gång och jag är sjukt imponerad av hans kunskaper. Fränt. Jag måste lära mig att memorera Bibelord, böcker och verser. Det är alltid bra att kunna!

Den kloke samlar kunskap, den vise lyssnar och lär.
Ords 18:15

090424


Idag har jag införskaffat denna skönhet från Rydens. Butiksexpedit/pratkvarn/moster Maja visade mig den vackra skapelsen och jag föll pladask för den textilklädda kabeln (slang, sladd, rör), porslinshängarna och de stora klara glödlamporna. Underbart vacker. Så nu söker jag efter den perfekta platsen som ska lysas upp. Lycka.

090424

Om jag inte har räknat galet, så har Johan varit sjukskriven i 83 dagar pga salmonella. 83 långa dagar, vilket innebär att han i princip varje dag har varit hemma när jag kommit hem från jobbet. På något sätt har jag vant mig. Men jag har också sett fram emot den dag han skulle få börja om att jobba. Längtat till att han ska aktivera sig och tjäna pengar. Varit avis varje morgon jag klivit upp 05.15 och han ostört fått sova vidare. Fusk.


Nu är det andra bullar. Johan har jobbat sin första vecka. Eftermiddag. Det skift jag tycker minst om, eftersom vi aldrig ses. Nu längtar jag efter honom så det värker i hjärtat. Känns som att vi inte har träffats på fem dagar. Vilket nästan är sant. Hurra! Mer kärlek till folket!


090423

Vore jag 16 år och hade tre år på gymnasiet framför mig skulle jag lätt läsa på Norrlands Entreprenörsgymnasium i Luleå. Lätt. Verkar ju hur kul som helst.

Dock ser verkligheten annorlunda ut. Jag är 26 år. Köksbänken är belamrad av disk. Tvättstugan av kläder i hela NCS-skalan, rena som ska vikas och smutsiga som ska tvättas. Toan borde städas, soporna borde tömmas. Räkningar ska betalas. Papper ska skrivas under, post ska öppnas och papper ska sorteras. Golven borde dammsugas och skuras. Blommor vattnas och de flesta ytor dammtorkas.

Hur hamnade jag i denna knipa? Jag skulle ju bli egenföretagare, driftig och kreativ. Alltid nya ideér, strategier och framtidsplaner. Kanske dags att välkomna verkligheten, alternativt ta tag i saken?

090421

Gott folk! Ett urval av bilder från den gångna helgen. Känns lite Så ska det låta. Välj två bilder, sjung en sång! I så fall skulle jag välja bild sex och åtta. Räven raskar över isen.


Jag och Johan har varit i stugan i helgen. Bara vi. Tror att det har hänt en gång tidigare under våra snart tre år som stugisar. Inte vidare värst bra statistik. Vi varit ute, kört skoter och pimplat. Nu ljuger jag. Jag har kört skoter. Låter sanslöst märkligt, men faktum är att jag vid 26 års ålder aldrig kört så mycket som i helgen. Till en sjö och tillbaka. Jag har till och med hoppat. Kändes som att jag medverkade i Slednecks men i verkligheten lättade jag lite från snön. När jag flängde fram på leden i max 40 km/h kände jag mig som en cowboy i rutig skjorta, jeans och snitsig hatt. Svingade min lasso när jag fångade (vad fångar man?) på min snabba häst i brunt och vitt. Som sagt, fantasi och jag, vi trivs bra ihop.


Har också läst Martina-koden av Martina Haag. Det tog bara några timmar. Som jag har skrattat, fnissat och roat mig. Rekommenderas verkligen! Var också tvungen att föreviga söta Ellas önskelista 2008. Särskilt önskning nummer sex, HGYPYVER. Hockeypulver. Humor!


090419



Lite bilder från helgen! Nu ska jag leka huslig och plantera om mina svärmorstungor. Återkommer!

090417

Just nu är Johan på möte ang det vita kuvertet som jag tidigare nämnt. Kuvertet med tillhörande faktura på en stor summa pengar. Jag hoppas vid Gud att mötet går bra och att allt löser sig. Rätt less på detta bekymmer.

På tal om bekymmer så sänder jag en tanke till en vän som har det tufft just nu. En vän som är fin som snus, godhjärtad som gelé och härlig som en vårdag.

Och sist men inte minst, på tal om vår så är den verkligen här nu. I morse när jag gick ut genom ytterdörren kände jag frid, lycka och tacksamhet. Fåglarna kvittrade och det kändes som att något nytt är på gång.

Men glöm allt det som varit! Det går inte att jämföra med vad jag tänker göra! Jag planerar att göra någonting alldeles nytt. Ser ni det inte?
Jes 43:18-19

Mäktigt.

090417

Självklart fick jag respons på mitt inlägg i diskussionen på pitea-tidningen.se. Helt ärligt tycker jag faktiskt att mitt inlägg var sjukt bra. Så jag skrev ett till. Kanske inte lika skarpt, men ändå. Det är viktigt att göra sin röst hörd. Och det viktigaste av allt är att stå för den. Därför kunde jag inte låta bli att understryka det.

Kanske vore det på sin plats att Älvsbyns kommun har öppet hus en dag eller två så att kommunmedborgarna kan titta in och se hur en arbetsdag ser ut. Personligen så tror jag att de gör mer konkreta saker än att jämföra löner, fika och vara på tjänsteresa. Visst håller jag med om att det finns mer att önska i vissa frågor, men det finns också mycket som är bra. Och för övrigt, eftersom det är så många i denna diskussion som kritiserar vore det väl på sin plats att stå för det och underteckna med sitt namn.

Anna Berggren

091417

Jag är så ofantligt less på Piteå-Tidningen som hela tiden klankar ned på Älvsbyns kommun. Och mer less blir jag på alla nötter som kommenterar och tycker att allt är skit, men ändå inte själv gör något konkret för att förbättra. Och mest less blir jag på alla som klagar med stora ord men inte skriver sitt namn som avsändare. Ynkligt. Så nu har jag själv kommenterat och avslutat min mening med mitt namn. Det är väl ändå inte mer än rätt?

Istället för att gälla och skälla på allt och alla i kommunhuset vore det kanske på sin plats att varje kommunmedborgare tar lite ansvar och drar sitt strå till stacken. Vad gör du själv för att bidra till utvekckling? Varje medborgares inställning är grunden till kommunens livskraft och framtid. Det är inte bara anställda i kommunhuset som har ansvar. Ansvaret ligger minst lika mycket hos dig och mig.

Anna Berggren

090416

Hallå, varför kan jag inte centrera bilderna i mina inlägg? Är jag ovanligt otänkt? Hjäp!

090416




På det glada 90-talet var det inne att skaffa kanin. Vet egenligen inte varför, men plötsligt skulle varenda unge ha en hårig rackare. I samma veva råkade en hel kaninkommun bosätta sig i veddahuúse (vedhuset, på svenska). Förstå lyckan! Första ungen, en svartpälsad liten krabat, fångade pappa, jag och Olle med hjälp av ett fiskenät. Funkade skitbra. Hur söt som helst. Döpte min nya vän till Alexis efter den omåttligt populära serien Dynasin, som visades på tv varje eftermiddag. Jag var så nöjd.

Alexis behövde en kompis. Fiskenätet funkade inte så bra när jag skulle fånga själv, så istället överick jag till en fiskehåv. Ett mycket praktisk redskap. Kräver dock lite mer fokus eftersom fångytan är vesäntligt mindre än med ett helt nät. Men jag lyckades. Felicia, en brunfärgad liten unge fick avstå friheten under veddahöögen (vedhögen, på svenska) och istället hamna i mitt grepp. Såklart också döpt efter en skådis, denna gång en av huvudrollsinnehavarna i General Hospital.

Idag ligger de små liven begravda på baksidan av gården hemma i Vistträsk. Med kors och inristade namn. Faktiskt fick de dödsannonser också. Fina, som mamma skrev ihop. Jag har kvar dem någonstans. Varför är det egentligen så vanligt att barn ska skaffa husdjur? Nästan som en oskriven regel. Är det inte en kanin, så kanske en guldhamster eller vandrande pinne. Eller takråtta. Undra sa flundra...

090416

Tror ni inte att ett vitt kuvert från en viss statlig organisation damp ned i vår brevlåda igår. Idag är jag på så sjukt dåligt humör. Jag funderar på att googla på något elakt och koka ihop ett hyss. Jag är på krigsstigen. Vill slåss. Låt rättvisan segra!


090415

Satt just och tänkte på när jag var barn. Ofta tjurig och kort stubin. Men riktigt glad när jag var glad! Kommer ihåg när familjen var i söder på bilsemester och det var svinvarmt ute, sen klagar alla och jag säger Det är ju för att jag har satt på stjärtvärmarna. Skillat och pyromaniskt. Eller den gången jag hade lyckats dra in hundskit i bilen på en semester, eller då jag hade inflammation i tandköttet och bara skrek och grät. Tack mamma och pappa som stod ut med mig. Jag kommer dock alltid att vara lilla drama queen!


Jag skrattar inom mig när jag läser detta, får nästan tårar i ögonen. Kommer så väl ihåg dessa semesterminnen. Särskilt dessa. Det var hysteriskt varm i bilen. Har för mig att det var den vita Opeln, aka Stina. Där satt vi barn, bältade i baksätet, med solen som stekte in genom rutorna. Och Amandas kommentar. Kan nästan dra mig till minnes att hon använde ordet arselvärmare. Humor. Hundskiten luktade bäver och hade fastnat under de rosa sandalerna. Älskade syster.


Text från Amandas blogg.


090414

För drygt två år sedan satt jag i en taxi tillsammans med Emma och Anna. Vi åkte på en gropig sandväg, körde förbi små skjul och mindre hus, storögda barn och en och annan mager ko. Efter timmar dök en stad upp, hyfsat modern, med stora flådig hotell, casinon och neonskyltar. Det var natt. Vi checkade in på vårt hotell, som definitivt inte hörde till de lyxiga. Snarare till kategorin kuslig, med inredning i tunga mörka träslag, röda sammetsgardiner och en svart katt som smög omkring. Jag var rädd. Kändes som att vi hamnat i The Eagles Hotel Carlifonia. I själva verket var vi framme i Siam Reap.

Dagen därpå drog vi vidare mot vårt mål med hela vistelsen. Angkor Wat, ruinstaden i norra Kambodja som byggdes under 1100-talet och idag finns med på UNESCOs världsarvslista. Det var varmt som stryk. Vi tittade runt på de enorma byggnaderna, faschinerade och intresserade. Efter en hel dag i stekande solsken och ruiner, statyer och rotsystem så långt ögat nådde, var vi rätt less och ville hem. Det var då vi mötte dem.

Barn, söta som socker. Flickor och pojkar, stora ögon, lockigt hår. Sprang, skrattade och lekte som barn gör i allmänhet. Where are you from? Sweden. Sweden? Oh, Stockholm! Yes, Stockholm! Buy from me! No, sorry, I don't need it. Yes, you do! No I don't. Please, buy from me! Ok, how much?

Och så blev det affär. Jag köpte några flätade armband. Rätt fina faktiskt. Hann bara betala innan nästa kom fram. Samma visa, samma argument. Säger att jag är ledsen, men att jag inte kan köpa. Då säger ungen Sorry doesn't give...

Tänkvärt.

090414

Igår skrev jag att vi var slagna hjältar. Idag är Johan bokstavligt talat en slagen hjälte. Slagen av magsjuka. Själv är jag rustad med immunförsvar, svärd och sköld. Får se hur länge min utrustning kan fightas mot bakterierna! Anfall!


090413

När jag ändå är på gång... Funderar på att inhandla lampan Väva från IKEA. Lampan ingår i den senaste PS-kollektionen. Har som tidigare nämnt en viss förkärlek till just PS. Vet inte riktigt var denna skönhet skulle monteras, men känner jag mig själv rätt så hittar jag nog en plats.

090413


Jag tror jag skulle blir en mycket bättre, effektivare och kreativ hemmafru om jag fick husera i detta underbar förkläde från Brita Sweden. Mina tankar går till mormor, som har ett liknande. Så vackert, så underbart. Tänk alla goda maträtter oc bakverk som denna produkt skulle föra med sig. Om jag vore Johan skulle jag tycka det vore värt ett försök och ge det till mig. I hopp om framtida matlådor, tilllagade med kärlek.

090413

Nu är jag och Johan slagna hjältar efter helgens bravader. Ligger i soffan och gör så lite som möjligt, vägrar tänka på diskbänken som är invaderad och tvättstugan som skriker efter hjälp. Jag orkar bara inte. Påsk är lika med ledighet, vilket automatiskt ger mig rätt att vägra. Skönt.

Solen har lyst upp våra dagar under hela helgen. Vädret har verkligen varit underbart och vi har varit ute, grillat, pimplat och skotrat nästan hela tiden. Påskägg har delats ut till höger och vänster. Traditionsenligt fick jag och Johan också ett av pappa och Carina. En fin liten gest som betyder så mycket, trots att man inte längre är barn.

På väg till Happstra, pimpelsjön, åkte vi alla skoter. Alfons var stationerad i pulkan och jag med. Där hade vi det gott, sjöng och tittade på alla träd som vi passerade. Solen sken och strålarna värmde. Jag var tacksam över livet. Tittar rakt fram och ser ryggtavlan av personen som kör oss. Tryggt och stadigt. Iklädd en varm skoteroverall i svart. Reflexer. En grön mössa med öronlappar och fuskpäls. Pälsen fladdrar i vinden. Johans mormor Adela är underbar. Hon är en kvinna med stort hjärta.

090409

Förbanna inte kungen ens för dig själv, inte den rike ens i ditt sovrum. En fågel kan viska i någons öra, ditt ord kan bäras vidare på vingar.
Pred 10:20

Den är bra. Ditt ord kan bäras vidare på vingar. Skarpt.

090409

Glad påsk! Glöm inte att tänka på varför vi egentligen firar denna högtid. Inte beror det då påskharen i alla fall. Inte heller på små kycklingar i gul fjäderdräkt och annat krimskrams. Nej. Det beror på att Jesus dog och uppstod för dig och mig.

090409

I skrivande stund minskar mitt berg av kuvert och papper som ska skickas ut. Sakta men säkert! Väntar på pappa som ska stjutsa hem mig i snöovädret. Vi ska surra, dricka kaffe och visionera om framtiden. Jag älskar visioner!

090408

Veckan har fått ändrade planer. Jag hade sett fram emot ett färdigställt sovrum men det projektet har fått stå ett steg tillbaka till förmån för påskfirande. Iofs trevligt med påsk, skoterkörning (läs skoteråkning), god mat, färgglada fjädrar, påskägg och Jesus som dog och uppstod. Men jag känner mig inte taggad. Blir dock skönt att vara ledig från jobbet och andas frisk luft, sova ut varje morgon och umgås med människor jag tycker om. Ser mest fram emot mötet på lördag. Härligt! Igår uppvaktades den just fyllda treåringen Calle med C. En härlig prick! Efter det bar det hem till gården där jag skrubbade gångjärn och diverse rostfria pinaler rena från färg som har suttit i x antal år. Blir fint som bara den!

090406

Vilken helg! SM-finalen gick åt skogen och vi fick varken jubla i kör, spruta champagne eller skrika hejarramsor för JLJ Hillcross. Lite bistra miner blev det naturligtvis, men vi hade kul ändå. Jag hade verkligen sett fram emot en vinst i teamet, men icke. Nåväl, vi får nöja oss med Jonas prestation på den fronten. Vem vet hur det blir nästa år? God mat, trevligt sällskap och en tidig kväll förgyllde min lördag. Trevligt. Söndag var en slapp dag. Soffan skrek efter mig och naturligtvis var jag tvungen att göra den till lags. En halv chipspåse, ett halvt skrovmål och en lång promenad senare, avlutades min helg. Jag måste verkligen skärpa mig. Mer motion och mindre skräp. Både skräp som kan återvinnas och skräp i form av flott. Usch! Skönt med en kort vecka. Påsken hägrar! Ikväll ska vi på kalas. Pappa fyller år. Vad ger man till en som har allt? Världens bästa pappa by the way. Grattis!

090401

Nu är nya, fina, vita, släta innerdörrar beställda. Härliga tider! Behövde inte ens övertala Johan, vilket bådar gott inför fler projekt. Har även lagt en order på fönster till garaget. Vit med insida trä och utsida aluminium. Och tidigare idag när jag svängde förbi i fabriken, hittade jag en gömd Numero ytterdörr i svart, med nummer 9 i frostat glas. Svejs, har jag tur passar den till huset. Inte för att jag har planerat att ha en svart ytterdörr, men till ett bra pris… Drömmer också om en prickig tapet i rosa och rött med fina rosor på. Skulle passa fint till skrubben. En liten myshörna. Mitt huvud spricker snart av alla idéer. Snacka om i-landsproblem.

RSS 2.0