100131

Vilken onödig dag detta är. Den har liksom inte bjudit på något särskilt. Vi sov till zonen då förmiddag övergår till eftermiddag. Har fixa på lite här hemma, slappat, sett på x-games och fikat lite i smyg. Ja, det var väl ungefär det. Trist som en bukett vissna ängsblommor.


100131

Det finns inget mer störande än särstavning. Sär stavning. Inte ens Norrmejerier har koll, verkar det som. I vårt kylskåp står det några liter mellan mjölk. Vad är det som är mellan mjölken? Det heter väl ändå mellanmjölk? För på deras laktorsfria alternativ så heter det mellanmjölk. Inte laktosfri mellan mjölk. Som sagt, jag är observant, om nu någon har missat det.


100131

Middagen hos Jonas och Helena var fantastiskt god med perfekt kött, goda potatisklyftor, fräsch sallad och en herrans många såser. Behöver jag säga att det var smarrigt? Intern humor. Tyvärr gick inte Krut på middagstricket, trots att jag högt och tydligt klappade på magen och informerade om att det var sista måltiden. Men, Krut ignorerar. Imorgon har jag gått sju dagar över tiden. Sju dagar. Men jag ska inte misströsta. Det kan ju vara minst sju dagar till. Tycker dock att barnet kan börja packa resväskan (men den borde vara packad för längesedan, om Krut släktar på sin far), dra på sig galoscherna, kontrollera biljetten och närma sig perrongen. För nu är det fina personnummer i sikte, 100201, 100202, 100203...


100130

Ikväll är vi bjudna till Jonas och Helena på middag. Blir trevligt! Antar att doulan ska försöka locka ut Krut. Säkert har hon några ess i rockärmen eftersom Jonas har tippat på morgondagen... För den som inte är insatt är en doula en kvinna som ger den födande kvinnan och hennes partner kontinuerligt emotionellt stöd under en förlossning. Och Helena har anmält sig frivillig om vi är intresserade!

100130




Byggmästaren blev klar med vårt lilla projekt i onsdags. Blev finfint! Vi är supernöjda. Kan verkligen rekommendera Emil Söderstens Bygg om det är så att någon behöver hjälp av en kunnig snickare. Nu funderar jag på hur jag på bästa sätt kan utnyttja trappen och avsatsen vid balkongen till något vettigt. Jag vill göra det till en arbetsplats. Om än liten.

Jag har redan den fina vita arbetsstationen från IKEAs PS-kollektion. Check. Till den vill jag ha en bra (ok, snygg) arbetsstol. Har sett denna modell men med buntad sits och rygg. Kan ju inte vara så svårt att fixa för den händige. Eller? Ett stort fönster ska ersätta den minimala balkongen som inte fyller någon funktion. Det innebär att det blir ett fint ljusinsläpp precis vid avsatsen. Helst skulle jag naturligtvis också vilka slipa trappen och golven på övervåningen. Men, det är inte aktuellt. För att markera mitt lilla kontor skulle en ljusgrå heltäckningsmatta rama in det hela. Ytan är inte större än kanske två kvadrat, men det är bättre än ingenting. Sist men inte minst skulle jag unna mig det fina tyget från Marimekko som jag nämnt tidigare. Rapporten är rätt stor, så den skulle kunna lysa upp den nya väggen som äntligen är utan garderober. Hurra, jag är sannerligen inte dålig på att vara kreativ. Det trista är bara att det är så långt bort, så innan det är tapetserat och klart har jag hittat på andra idéer. Men tanken är god och det är det viktiga.


100130

Idag är det en speciell dag. Fullmåne. Vissa påstår att det föds fler barn vid fullmåne, andra menar att det bara är bluff och båg. I och med att månen påverkar tidvatten vore det väl ändå märkligt om den inte påverkade fostervatten? Vatten som vatten, liksom. Eller? Kanske bara jag som vill vara positiv och se likheter mellan jordens olika krafter. Nåväl. Vattenavgång idag, tack gärna!

Förresten har jag inte nämnt mitt senaste besök hos Linda. Kan bero på att det var i princip exakt likadant som gången innan. Magen har inte vuxit, SF-måttet ligger fortfarande kvar på 34 cm. Hjärtslagen registrerade jag inte, men de slog något snabbare än sist. Nästan 18 kg har jag lagt på mig. Fem dagar extra som far. Halleluja, jag är en lycklig kvinna.

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100121, flicka. Ella
100125, pojke. Amanda Sis
100126, pojke. Svägerskan

100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka

100129, pojke. Hemlige Arne
100130, pojke. Elias
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100203, flicka. Frida
100208, flicka. Ylva Lindström

100129

Hallå, varför har inte Monki en webbshop? När Krut är född och jag har minskat några storlekar ska min garderob uppdateras. Jag längtar. Det lär dröja. Men kul ska det bli.

100129



Har varit en sväng till Lena ikväll för att spana in den nya fina bänkskivan i virrvarrmönster. Så fint! Kungligt, i två bemärkelser. Eller prins, för att vara exakt. Bänkskivan fick mig osökt att komma in på blandare. Denna typ, HV 1 från Vola, finns i en mängd färger och skulle tveklöst få pryda mitt framtida kök tillsammans med släta vita luckor, en grå plastmatta och ett bulligt kylskåp á la staterna. Om det inte vore för att blandaren kostar ungefär lika mycket som en sistaminuten till Gambia. Kanske inte säger så mycket i sig, men runt 4 000 bagare. Önska kostar ingenting, och tur är väl det.


100129

Vilken rantardag! Bagerivisning och trevliga människor på förmiddagen. Nostalgi! Ibland längtar jag verkligen tillbaka till räkningen, packborden och gemenskapen. Arbetsuppgifterna i sig är väl inget för en atomklyvare men det finns en särskild känsla människorna emellan som åtminstonde jag inte har upplevet varken före eller efter. Speciellt på något vis. Tycker jag.

Efter rundvandringen i brödfabriken, morsning på gamla kollegor och magvisning drog jag vidare till Muskus där jag träffade familjen Nilsson och senare Lisa och Maja. Mycket trevligt! Maja har blivit så stor och knatar runt i gåstolen som aldrig förr. Hennes söta små tänder lyser kritvita när hon ler och hela ansiktet strålar som solen. Jag må vara partisk, men ett sötare flickebarn får man leta efter. Land och rike runt, tror jag minsann. En liten guldklimp av finaste karat. Älskade barn!

Nu väntar soffhäng, lite tittande på den platta skärmen och intag av diverse onyttigheter. Fredagsmys, som det kallas i folkmun!


100129

Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar.
Fil 4:6

100128

Idag har jag äntligen, äntligen bakat bullar! Det känns som att jag förtjänar ett snitsigt diplom från Leila Lindholm, en nominering till Årets rookie eller några extra guldstjärnor på hustruämnesdeltagarlistan. Ungefär som man fick på söndagsskolan.

Första degen jäste knappt, antar att jag kanske värmde smör och mjölk några grader för mycket... Så den hamnade i soporna. Tur var ju faktiskt det, eftersom jag alldeles för sent kom på att gårdagens lasagne råkade bubbla lite ur form och skvimpa över i ugnen. Luktade inte gott när den startades. Bränt. Så innan jag tog tag i deg nummer två hann jag rengöra värmekällan. Soft. Husmoderligt. Tio extra poäng. Degen jäste som den skulle och bakades ut i snabb fart med dubbel sats av själva fyllningen. Ska det vara så ska det vara. Så nu ligger det 40 gyllenbruna bullar under en prickig bakduk i pastell. Ibland överträffar jag mig själv. Inte dåligt.


100128

Nej, inget barn i sikte. Antalet som har hört av sig till mig idag via telefon, sms, facebook är sjukt onormalt hög. Please, bara för att jag inte varit så flitig på att skriva betyder det inte automatiskt att Krut är född och Johan är påväg att klippa navelsträngen. Det finns ett liv utanför den digitala sfären. Jag är så obeskrivligt less på frågor som Men, har inte du åkt in än? Känner du ingenting? Ingenting? Då jag kontrar med Jag har ju sagt att jag hör av mig när det händer, så blir svaret Ja, jag tänkte bara, kanske att... Nej. Det är jättekul att människor i min närhet är omtänksamma. Det är inte fråga om annat. Men det finns ingen anledning att ringa mig varje dag, det är hysteriskt stressande. Nu är jag själv inställd på att det kommer att ta längre tid än jag trott och jag vore ytterst tacksam om Sveriges övriga befolkning också kunde inse det. Please.

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100121, flicka. Ella
100125, pojke. Amanda Sis
100126, pojke. Svägerskan

100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka

100129, pojke. Hemlige Arne
100130, pojke. Elias
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100203, flicka. Frida
100208, flicka. Ylva Lindström

100127



Har ju glömt att visa de fina champagneglasen som vi fått i present av Lena! När jag och Johan slog ihop våra bohag så hade han påbörjat en imponerande samling av fina ting. En hel servis av Rörstrands serie Rim i en ljus, blågrå ton. Tallrikar, assietter, skålar i olika storlekar, uppläggningsfat... Ett dussin av varje sort (förutom uppläggningsfat såklart, och skål modell större). Fantastiskt vackert och tidlöst! Jag som trodde att det var kvinnans lott i förhållandet. Men inte det! Min beslutsångest har gjort att jag aldrig börjat samla på kvalitetsproslin, vilket nu i efterhand blev helt rätt eftersom det är onödigt att ha två uppsättningar.

Förutom porslin så kom han även med en påbörjad samling vin- och ölglas av serien Select från Boda Nova. Supernygga, enkla och utan krusiduller. Precis som jag vill ha det. Vinglas har trillat in då och då vid olika bemäkelsedagar så nu har vi ett dussin. Perfekt. Denna information snappade finurliga Lena upp så i present fick vi fyra champagneglas ur samma serie. Helt fantastiskt vackra! Se och njut! Tyvärr har vi inte invigt dem än, det blir längre fram...

100127

Lunchtips, någon? Jag är inte ens hungrig, så det gör det hela lite mer komplicerat. Skulle förresten kunna tänka mig champinjonstuvning. Näringsriktigt så det förslår... Till middag blir det lasagne. Mums!

100127

Jag har hyllat det tidigare. Mästarnas Mästare. Enligt mig, en av SVT:s bästa satsningar någonsin. Så otroligt underhållande. Igår fick jag en helt annan bild av Tomas Brolin. Han knatade omkring i badtofflor av modell äldre när det var dags för tävling. Humor. Hans extrakilon gör honom på något vis rar. Han verkar schysst. Hyggloburro. Jag hoppas han går långt tillsammans med Stefan Holm och Patrik Sjöberg. Vilken rysare! Vilka mästare!


100127

Igår såg jag Icas senaste reklam som bygger på Gina Tricots dito. Funderade. Vinnaren i reklamen är ju egentligen inte Ica utan Gina Tricot eftersom, åtminstone min hjärna, direkt kopplar scenerna och musiken till klädmärket. Att Ica-kortet firar 20 år blir för mig sekundärt. Hmm... Det borde ju betyda att det är Gina som tjänar på det hela projektet, inte Ica, eftersom mitt undermedvetande kopplar likheterna till Gina, trots att skärmen visar allt annat än plagg för 149 kr. Ica blir alltså sekundärt. Å andra sidan snappade jag ju också upp att Icas budskap om medlemskortet. Så det kanske är en win-win-situation ändå. Vad vet jag. Jag är bara en simpel soffliggare.


100126



Om jag har riktigt tur och spelar mina kort rätt, är jag snart en mallig ägare av boken Watkins' Heroine av Liselotte Watkins. Det betyder att så fort jag får boken, ja, om jag nu får tag i den, ska den dissekeras och de allra finaste bilderna väljas ut. Dessa ska senare hamna i fina ramar och pryda mitt hem. Smart, eller hur? Måste börja tänka ekonomiskt nu när jag ska leva på Försäkringskassan. Länge leve det svenska socialsystemet! Får väl se hur lång tid det tar innan jag skriver radvis om hur illa det fungerar. Men eftersom jag inte har börjat nyttja det än så är det ju helt ok. Hittills.


100126

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100121, flicka. Ella
100125, pojke. Amanda Sis
100126, pojke. Svägerskan

100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100130, pojke. Elias
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100203, flicka. Frida
100208, flicka. Ylva Lindström

100126

Här hemma pågår fortfarande byggförvandling och det blir så fint, så fint! Ser verkligen fram emot det kommande fönsterbytet så ännu mer ljus sipprar in till övervåningen. Taptseringen blir inte av förrän de nya rutorna är på plats, känns totalt onödigt att fixa det nu och måsta göra om det om några månader. Så vi får leva med lite olika slag på väggarna fram tills dess. Men en mix av spånskiva, gips och målad väv har väl ingen dött av än. Så vi ska nog klara oss!

100126

Tillbaka på norra sidan efter chitt-chatt, lunch, kaffe och smarrig bakelse hos Johanna! Vi har analyserat badrum, guldbaggar, ekonomi, förlossning, webbisar och gamla skolkataloger. Trevligt, som vanligt!

100126

Och förrsten, jag har inte fött barn under natten som gått. Om någon nu undrade. Vilket jag antar eftersom min besöksstatistik blir högre och högre. Så idag är första dagen på övertid. Rackarunge!

100126

Tycker det var en rätt bra och rättvis fördelning av de rödbrända skulpturerna under gårdagens gala. Helt rätt att Noomi Rapace fick utdelning för sin insats under året, även om hennes tacktal inte var en lika stor och minnesväd bedrift. Ingen guldbagge till JW-killen. Trist! Men ack så fräsch, en riktig ögonfröjd. Kjell Bergqvist är en härlig rackare, snacka om att kunna fästa människors uppmärksamhet! Pia Johansson skulle ha klätt sig i färg. Kvinnan var ju vit som snö, såg nästan ut som att pulsen stannat. Illa. Johan Glans insats som programledare var stundtals riktigt, riktiga bra medan vissa partier var lika grå som reningsverkets nya fasadkulör. Känner mig nästan som Nils Petter Sundgren. Veckans filmanalys från tjejen som inte är insatt för pennys.

Det roligaste under hela galan måste dock vara när Herr Glans gick från sista stolsraden och hittade kopplingar till personen i stolen i framför. Vilken idé! Tänk att klura ut det med en massa personer från Älvsbyn. Jag hör Glans skorra på grötig skånska Person A hade i gymansiet ett förhållande med en kusin till person B. Person B var otrogen förra året med den äkta hälften till person C:s storasyster. C i sin tur är uppväxt i samma by som person D, vars farfar är svärfar till person E. Humor. Faktiskt ett rätt bra upplägg om någon vill spinna vidare på utveckligen av ett socialt sällskapsspel. Kanske kontaktar Alga för lite brainstorming.


100125

Varför lösenordsskyddar vissa människor sina bloggar? Trist! Är inte tanken med själva bloggandet att avslöja en del av sin vardag med både bra och dåligt innehåll till den som läser? Jag har några bloggar som jag följer dagligen trots att jag inte ens nära känner personen i fråga. Via person X slussas jag vidare till person Y som i sin tur ger en vink om person Z:s liv. Och så var ekorrhjulet igång... Men nu är det käppar i det berömda hjulet eftersom jag inte tar mig vidare. Dags för Sherlock Berggren att ta fram förstoringsglaset och söka vidare på andra vägar...


100125



Det är ett evigt tjat om textilbeklädda kablar på min blogg. Nu har jag börjat rodda i djungeln av dessa för fast installation. Verkar inte så enkelt som jag trott. Morr. Fick just svaret av en elektriker att det inte är möjligt och säkert, men har nu gått vidare och kontaktat ett industriföretag som förhoppningsvis kan hjälpa mig. Väntar svar imorgon. Håller tummarna, det vore så snyggt! Detaljerna är viktiga!


100125


En bekännelse. För några år sedan, kanske två, fick jag en liten tax från Brio av mina svärföräldrar i present. Inte så moget att önska sig en barnleksak på 25-årsdagen, men vem kan motstå denna godbit? Trots att jag inte är så överdrivet förtjust i hundar live, så är denna en klar favorit. Och det bästa av allt är att nu kan den snart vara framme och tjäna leksak till Krut. Ingen behöver veta att det är morsans kära samlarobjekt.

På tal om samlingar så har jag hittat den optimala hyllan. I plexiglas. Perfekt för att stolt visa upp fina legoprylar, miniatyrmöbler eller kanske mina gamla Dr. Snugglesfugurer i plast. Plast is the shit!


100125

Den dagen kommer ni inte att fråga mig om någonting. Sannerligen, jag säger er: vad ni ber Fadern om i mitt namn, det skall han ge er.
Joh 16:23

100125

Sedan 07.00 har Emil Söderstens Bygg befunnit sig i vår rosa boning. Han utför underverk med en snickares verktyg och goda vana. Garderoberna är redan borta, den überfula väggfasta bokhyllan á la trappräcke de Björn är väck. Nu är det luftigt och fint som snus. Väggen ska byggas igen, taket skarvas på och det fina räcket i rostfritt ska på plats. För mig får byggmästaren gärna stanna i några veckor till, jag har projekt som kan hålla honom sysselsatt...


100125

Finns det liv på andra planeter? Nej, jag tror inte det. Inte liv i form av människor. Håller på att sätta frukostbuffén i halsen när jag läser Aftonbladet och rubriken Aliens kan vara fientligt inställda. Men please! Jag dör av skratt och ironi.

Astronomen Marek Kukula berättar i artikeln att Konsekvenserna av en kontakt behöver inte bli det vi hoppas på. Vi måste engagera FN och regeringar i de här diskussionerna. Hallå? Var är världen påväg? Engagera ett fredsorgan och världens regeringar för att diskutera hur en negativ kontakt med annat liv kan te sig? Gode värld. Låt oss satsa tid och pengar på viktigare projekt.

Slutklämmen är också bra. Vissa forskare är förbryllade över att vi inte fått några meddelanden tillbaka – trots att människan har skickat tv- och radiosignaler under det senaste århundradet. Märkligt. Välkommen till verkligheten.


100125

Mors! Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Kruts beräknade ankomstdag. Hurra, hurra, hurra!


100124



Nya färgglada utemöbler till sommaren? Ja, tack! Skulle sitta finfint! Såg ju faktiskt riktigt sköna ut för att vara formade i ett stycke. Inte mig emot, me like! Nix, nu ska jag drömma mig bort i en djungel av köksinredning, vitvaror, tapeter, textiler, plastgolv och möbler. På återseende!

100124

Finns det någon som är i behov av en kontorsstol, svart sittdel med zebramöster på ryggendelen eller en låg korgfåtölj modell soft? Ring mig! Till salu och finns att hämta omgående.


100124




Denna typ av konst gillar jag. Ärtigt, helt enkelt. Dock inte gratis. Från Liselotte Watkins.

100124

För några år sedan hade jag en djuplodartanke. Tänkte som så, att om det snöade ojämnt fördelat över hav, berg och land så att ett plant snötäcke lade sig över hela jorden, borde inte alla människor kunna se varandra då? Detta förutsätter givetvis att varenda kotte ägde en unik klädutrustning, en spade och några förpackningar druvsocker, för att kunna skotta sig upp de nästan 9 000 meter som åtminstone skulle krävas för att täcka Mount Everest. Rent teoretiskt borde det funka. Ok, jag fattar att det är orimligt, svårt att andas och att andelen som skule råka trilla ned i ett uppskottat hål är hög. Det skulle också bli svårt att se över alla världshav, men om man leker med tanken så vore det rätt skoj. Man borde se en massa svarta prickar var man än vände sig. Folk överallt. Då borde, teoretiskt sett, alla människor kunna ha kontakt med varandra.

Nu när jag är hemma mest hela dagarna så har jag börjat hänga på facebook. Sidan som jag för några veckor sedan såg ned på, inte förstod eller hade särskilt stort intresse av. Fortfarande förstår jag inte alla funktioner, men jag har börjat se det roliga med det hela. Jag fick en ny tanke. Om alla männsikor i världen ägde en dator och anslöt sig till facebook, borde väl rimligtvis alla människor ha kontakt med varandra. Eller? Man borde aldrig kunna komma till en återvändsgränd där en person inte har några vänner. Tänker jag fel? Facebook känns dock lite mer troligt än skotta-dig-upp-kilometervis-för-att-se-världens-människor-projektet, även om det aldrig skulle fungera rent praktiskt. Nåväl. Också en djuplodartanke. Men klockan är snart 02.00 så jag hoppas det finns överseende på andra sidan skärmen. Nu ska jag sova.

100124

Hoppas på Herren! Var stark, fatta mod och hoppas på Herren!
Ps 27:14

100124

Imorgon är det äntligen dags för dagen som vi har haft som mål de senaste nio månaderna. Den beräknade dagen för förlossning. Personligen har jag väntat att den dagen skulle infalla varje dag efter nyårsskiftet, vilket har gjort det hela ganska långdraget nu på slutet. Mitt eget fel. Dumt. Men jag är inte den som tycker om att vänta. Stå i kö är bland det värsta jag vet. Jag blir stressad, irriterad och på dåligt humör. Och nu har jag stått i kö i nära 280 dagar. Ana hur less jag är. Jag har inte ens tänkt tanken på att gå över tiden. Nej, inte jag. Kan hända andra, men inte mig. Känns som att det kanske är dags att inse att det är fullt möjligt och mest troligt.

Jag har funderat lite på om Krut kanske har fastnat i magen, tappat nyckel till låset eller rent av inte vill ut alls. Hemska tanke! Allt jag vill är att en vänlig barnmorska ska ropa Då var det dags för nummer 830105. Välkommen till förlossningen! Om inte mitt könummer har ropats upp innan onsdag, så har jag tid hos Linda igen. Men jag vill inte dit, även om det är trevligt och intressant varje gång och Linda verkligen är en suverän barnmorska. Nej, på onsdag ser jag hellre att vi just är hemkomna från BB, lätt förvirrade över den stora omställningen, halvt fladdriga men obeskrivligt lyckliga över att vårt underverk äntligen, äntligen är hos oss. Snälla, låt det bli så. Snälla.

100122

På tal om UF Dold design & innovation så var det för den oinsatte ett företag som jag, är Emma, Maria och Emelie startade via Ung Företagsamhet. Vi tävlade i en herrans massa katergorier och vann faktiskt de flesta. Via vinster i de regionala tävlingarna tog vi oss vidare till nationell nivå där feelsafe utsågs som vinnare i kategorin Sveriges Bästa UF-produkt. Året var 2002. I tävlingen om Sveriges Bästa UF-företag kom vi på andra plats. Att komma tvåa i den mest prestigefyllda tävlingen var stort med tanke på att det under 2002 fanns ca 2 300 UF-företag registrerade i Sverige. Men dock. En andraplats är råttskit i jämföresle med en vinst. Så nära, men ändå så långt borta.

Hur som haver. Vinnarna i denna tävling blev företaget ProGlobe UF. Affärsidén var att förena ett etiskt tänkande med det kommersiella, genom att sälja sandaler framtagna i samband med ett kenyanskt ungdomsprojet. Hälften av vinsten gick tillbaka till det afrikanska projektet och hälften stannade hos ProGlobe. Vår dolda och säkra extraficka som placerades i byxlinningen fick alltså stryk av det lilla världsföretaget som skeppade hem sandaler av bildäck. För att göra en lång historia kort så var huvudpersonen i sandalföretaget en luttrad tjej vid namn Camilla Ljunggren. Saxat från sidan.

Hon har slagit Jens Byggmark, Chrsitina Stenbeck och Filip & Fredrik på talanglistorna. Lanserade sin egen innovation och varumärket Pluring vid sexton års ålder. Idag är hon VD och arbetar med hållbar utveckling genom socialt entreprenörskap bland svenskt näringslivs toppchefer. Camilla Ljunggren har gjort en entreprenörskapsresa från att sälja varm saft på gatorna i Kanada via Kenya till Gnosjöregionen.

Kanske jag kan ringa henne och be om råd? Hon är ju liksom i sammanhanget, fortfarande. Drifitg tjej. Men jag måste erkänna. Sandalerna kan dra åt skogen, vår produkt var bättre och jag tycker fortfarande att vi var värdiga vinsten. Och ja, jag fortfarande bitter över andraplatsen.


100122

Surfar runt bland en massa idéer. Jag vill bli kreativ igen. Känna den där härliga känslan av upprymdhet och framtid, samma som infann sig för åtta år sedan när vi bestämde oss för att ta fram feelsafe och startade Dold design & innovation genom Ung Företagsamhet. Jag vill utveckla en produkt, ta kontakt med tillverkare, ta fram prototyp och fila, fila, fila tills idén är klockren. Jag vill skriva en affärsplan, bygga upp strategier, beräkningar och hitta fina forum. Jag vill marknadsföra smart, starta en webbutik och skicka beställningar med posten varje dag. Jag vill tjäna pengar på min egen kreativitet. Och jag vill förmedla ett budskap. Var ska jag börja?

Läste denna artikel om Lena Jonsson Näslund, grundaren till Snö of Sweden. Inspirerande!


100122

Överge mig inte, Herre, min Gud, dröj inte långt borta!
Ps 38:22

Passar ju lagomt bra. Tänker på Kristina från Duvemåla när hon sjunger Jag vore ingenstans, jag vore ingenting. Om du inte fanns. Det tror jag på.

100122

Jag kunde verkligen inte somna inatt. Panik. Jag som oftast sover innan jag lagt mig tillrätta på kudden och hunnit bre om mig med täcket. Jag som utan problem somnat på obekväma bänkar på järnvägsstationen i Europas huvudstäder, i tunnelbanor, i en fem minuter lång taxiresa, under tiden någon pratar med mig, i soffan, på golvet, ja överallt. Men inte igår.

Igår hettade jag, var gråtfärdig och less. Hettade när jag hörde Johan skörda sina digitala grönsaker och grödor, hettade för att sängen var obehaglig, för att magen var stor och otympig, för att barnet la sig på något märkligt vis så jag såg ut som Quasimodo men med puckelmage. Kvällen var ingen höjdare. Till slut bestämde vi oss för att se Mästarnas Mästare. Det fick mig på gott humör. Stefan Holm är en intressant människa. Statistik, kontroll, tävlingsnisse. Med tix, även vid kulstötning. Humor. Patrik Sjöberg har en tragiskt ful tatuering, fula gogglar, är stöddig men på något vis ändå rolig. Han inbjuder hela tiden till jämförelser. Ulrika Knape kan inte neka sitt moderskap till Anna Lindberg. Så sjukt lika, nästan obehagligt. Thomas Gustafson verkar vara en riktigt snäll och genomgod människa. Skulle kunna tänka mig han som granne. Ett riktigt bra program med många skratt. Jag somnade efter 03.00. Känner mig sliten idag. Måste vila.


100121

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100121, flicka. Ella
100125, pojke. Amanda Sis
100126, pojke. Svägerskan
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100130, pojke. Elias
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100208, flicka. Ylva Lindström

100121



Humor. Den skulle sitta fint i stringhyllan som ännu inte är monterad på väggen.

100121



Hann en snabbis på stan idag och såg denna bedårande utstyrsel. Köpte inte. Bara såg. Blir det en flicka måste hon ju givetvis kläs i den klassiska dräkten. Folkdräktens motsvarighet till stugmunderingen. Skateinfluerade kläder. Mammaarvet, svägerskaarvet...


100121

Jag är supernöjd med min nya frilla! Hundra år sedan jag hade helplattat hår. Känner knappt igen mig själv. Det är så annorlunda att byta det dagliga trasslet till något slätt och rakt som faktiskt är en frisyr. Det kan man inte tro att jag har i vanliga fall när alla lockar gaddar ihop sig och beter sig precis som de vill, inte som jag vill. Rekommenderar starkt elevsalongen om det är någon annan som vill shapa upp golvmoppen för en billig penning!

100121

Idag är dagen med det magiska datum som vi själva räknade ut som BF när vi i våras fick veta att vi skulle bli föräldrar. Dock förflyttades det efter ultraljudet fyra dagar framåt. Är Krut en punktlig människa väljer han/hon alltså att komma idag. Innan fredag kl. 23.59 ska den lilla krabaten vara ute. Annars blir jag galen. Någon måtta får det väl ändå vara på väntan.

091231, pojke. Svägerskan

100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100121, flicka. Ella
100125, pojke. Amanda Sis
100126, pojke. Svägerskan
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100130, pojke. Elias
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100208, flicka. Ylva Lindström

100121

Inget nytt. Därför drar jag om en timme till Luleå för att fixa skatboet hos Amanda på elevsalongen. Välbehövligt! Krut ska inte behöva skämmas över sin arma moders bångstyriga lockar och matta hårstrån. En liten renovering så jag ser hyfsad ut inför ankomsten. Johan har klippt sig på morgonkvisten så även han är förberedd. Dock skäggigare än någonsin. Man vill ju se representabel ut som förälder.


100120

Ma ma ma ma ma Baker! Chokladkladdmuffins, mjuk pepparkaka i snygga formar (halvfabrikat plus lite vatten), hallongrottor och negerbollar. Blev osäker på om citronpajen kan frysas, så jag hoppade över den. Egentligen är jag inte så dålig när jag tänker efter. Härligt! Skulle dock sitta fint med några bullpåsar i frysen, men det lämnar jag över till J-boy. En bakande skata, det är vad jag är. På återseende, smeten kallar!

100120

Jag vet inte om jag är onormalt uppmärksam. Eller så kanske det är så att jag uppmärksammar saker som jag tycker är märkliga. En sak jag har funderat lite på är skylten som hänger utanför Shell. Den informerar om öppettider och beskriver utbud, såsom drivmedel, maskintvätt, gasol, bakeoff och (trumvirvel) painriche.

Hallå, painriche? Varför har man valt att specificera just den brödtypen? Utöver den sorten säljs en hel del andra. Märkligt, eller hur? När jag tänker på painriche så ser jag framför mig en brödkorg med färgglad servett, fylld med dessa franska pärlor, skurna på snedden. Ett tillbehör som man förr i tiden åt till en sallad eller kanske till en grillad sommarbuffé. En liten detalj. Och förresten. Hur uttalas ordet? Jag säger päinrish medan någon annan säger paaanri.

Sammanfattning. Svåruttalad brödsort som haft sina glansdagar för en sisådär 15 år sedan. Gör knappast comeback och kan ses som högst ålderdomligt, om än det fortfarande smakar sommar och soliga dagar vid stranden. Betyg, två franska mustascher av fem möjliga.


100119



Jag har sparat det värsta till sist. Tänkt att om jag inte hinner innan Kruts ankomst är det inte hela världen. Jag har ju checkat av en hel del andra punkter. Jag har städat i alla rum, dammtorkat, dammsugit och skurat. Flera gånger. Till och med i förrådet. Jag har sorterat allt från viktiga papper till recept och, faktiskt, tändsticksaskar. Jag har kastat skit vi inte behöver, varit på återvinningscentralen och lekt miljövän. Jag har tvättat all tvätt så korgarna står nu tomma och övergivna. Jag har sålt prylar vi inte längre har nytta av (inte riktigt sant, har kvar några). Kort och gott så har jag hunnit en hel del. Det som i grova drag är kvar och lämnat till sitt öde är det tråkigaste jag vet. Nämligen, att baka.

Resultatet av bakningen har jag ingenting emot, men själva projektet är just vad jag kallade det. Ett projekt. Men nu har jag inte så mycket att välja mellan. Om jag prioriterar 1) baka 2) panta burkar och 3) återvinningscentralen, igen, så måste jag ta mitt förnuft till fånga och inse att bakningen kommer jag att ha mest nytta av. Panta burkar och kasta skräp kan Johan göra. Fast egentligen kan han baka också, för det är ju minsann han som är utbildad bagare och konditor. Inte jag. Jag skulle inte kunna tänka mig en tristare utbildning. Men eftersom Johan inte bakar trots sina fina meriter så är jag illa tvungen att ta tag i saken.

Så. Imorgon ska jag under pistolhot göra negerbollar, muffins och kanske citronpaj. Nu sitter säkert någon huslig läsare och skrattar åt mig, men det bjuder jag på. Någon som svänger ihop sju sorters kakor och bullar i ett nafs, komponerar ihop egna recept och har matlagningsprogram som kvällsnöje. Grattis. När jag ska ge mig på mjöl, bakpulver och ugnsgrader, då intar jag inte täten. Men jag är bra på mycket annat. Bara att inse och utgå från det. Det mesta går väl att äta om man sväljer en klunk kaffe samtidigt!


100119

39+0. Jag är hemma. Varför började jag längta och vänta så tidigt? Nu ska jag köra några varv i trapporna.

100118


Hittade ett gammalt foto på min farmor (till höger) och farfar (mitten), Lilly och Ivar, samt farfars syster Ingrid (till vänster). Taget någon gång för en herrans många år sedan. Farfar träffade jag aldrig, han gick bort redan när pappa var ung. Farmor däremot, det var en liten rar gumma. Mindre än Lilla My. Med ett stort hjärta. Fantastisk paltmakerska. För att inte tala om blodkorv. Hade alltid ett fint kakfat med pepparkakor framme. Och godisar i en glasskål. Serverade äkta varm choklad i retroporslin från Gefle Porslinsfabrik. Porslin som nu står de i mina skåp. Det är jag glad över.

På tal om retro. Idag kom Assar och Adela förbi med ett förtjusande bord. En gammal Perstorpvariant med rutmönster i olika grå toner. Lovely! Tänk så fint att servera kaffe i farmors porslin runt bordet från Johans mormor. Yes. Så blir det. Ska bara hitta en plats först...


100118

Rutinerade tävlanden som tippat på dagens datum hade inte rätt. Nu står turen till Louise. Kanske, kanske... Om det vill sig så väl så kommer Krut och Louise (som faktiskt är släkt några led bort), att dela samma födelsedag. Inte mig emot!

091231, pojke. Svägerskan

100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100121, flicka. Ella
100125, pojke. Amanda Sis
100126, pojke. Svägerskan
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100130, pojke. Elias
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100208, flicka. Ylva Lindström


100118



De sista tulpanerna som jag fick när jag fyllde år kastade jag igår. Ögonfröjden har alltså dekorerat vårt hem i hela två veckor. Två veckor! Det är hur lång tid som helst. For därför förbi Ica och inhandlade tre nya förpackningar för ynka 120 kr. Nu står min Aaltovas överfylld med dessa vackra skapelser i rött, rosa och orangegult. Snacka om vardagslyx!


100118

Jag känner mig omtumlad. Nu är det på riktigt. Jag har börjat öppna mig och Linda kände Kruts huvud idag när jag var på MVC. Jag vet inte var jag ska ta vägen eller vad jag ska ta mig till, nu är den stundande förlossningen det enda jag kan tänka på. Inom en mycket snar framtid, förhoppningsvis!

Mitt blodvärde är tjockt bra (nytt uttryck från den senast sedda bion). Onaturligt bra. Blodtrycket är lite högre än sist men det kanske inte är så konstigt med tanke på att det närmar sig. SF-måttet ligger fortfarande på 34 cm och Kruts hjärtslag är rätt oförändrat, 140 slag per minut. Min mage är spjutformad. Jag är redo att fightas mot värkarna! Kom igen!


100117

Herre, till himlen sträcker sig din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Ps 36:6

När jag läste detta börjde jag tänka på Upp till himlen når vår sång med Roland Utbult. Vi hade den skivan hemma i Vistträsk. Ser fodralet framför mig, ljusblå bakgrund och Roland himself på framsidan med mörk kalufs, klädd i brun skinnjacka. Hela skivan är sjukt bra. Det finns frid i texterna och musiken. Lugn i hjärtat. Googlade och hittade en sida som har sammanställt en drös med kända och mindre kända kristna sånger. Lyssna och sjung med! Har du kvar din barntro...

100117

Såg Snabba Cash tidigare ikväll. JW, snygg som bara den, trots att jag aldrig tidigare sett charmen i backslick, pastellfärgade skjortor och ständigt kosymburna män. Men nu. Faktiskt. Jorge tyckte jag synd om, men fick också en bättre och bättre bild av honom ju längde tiden gick. Mrado, nja. Snälla ögon. Söt dotter. Vill framåt men har svårt att frångå det invanda.

Handlingen i filmen jämfört med boken har vida skillnader, och då har jag ändå kvar en sisådär 250 sidor. Men klart sevärd ändå. Kände hur ågesten och det dåliga samvetet grävde sig ut ut filmduken till de röda fåtöljerna med popcornrester där vi satt. Mycket känslor, humör och betydelse av vänskap och tillhörighet. Sorgligt och vackert. JW, sorglig och vacker.

100117

På tal om mail och snabela. Eller at. Jag kommer ihåg en mycket rolig händelse som utspelade sig för några år sedan. Jag, Arne och Pontus kuverterade en herrans massa utskick som skulle postas till hela Polardörrens kundregister. Inte gjort på en kvart, om jag säger så. Så vi hjälptes åt.

Under tiden ringer det och Pontus svarar Polardörren, Pontus. Det tar en stund innan konversationen fortsätter. Jag och Arne jobbar på under tiden. Sedan ser vi hur Pontus himlar med ögonen och säger Yes, you can email her at Beatrice, schnäibeläi... Vi börjar apgarva. Humor på hög nivå. På min nivå.

Snabela, at, kanelbulle. Kärt barn har många namn.

100117

Jag har just gjort något moget. Nämligen skaffat en ny mail. Jag kommer ihåg min första. Jag var hemma hos Sandra, en tjej som jag gått i samma klass som från födelse till högstadiet. På en ranglig, buntad datastol satt jag och försökte hitta på en fyndig adress. Provade med olika namn från Lejonkungen, typ [email protected]. För den som inte kommer ihåg så var Zazu en lojal näshornsfågel och rådgivare till Mufasa, Simbas far. Fråga mig inte varför jag ville kopplas samman med denna karaktär. Men så var det.

Efter den bedrövliga starten i hotmail-världen bytte jag så småningom till [email protected]. Varför? Jo. Olle kallades för Olle Bull och då blev jag automatiskt Anna Kaka. Och påhittig som jag var under 1990-talet, insåg jag att det sista a:et i kaka inte behövdes eftersom snabela:et ersatte det hela. Klockrent.

Några år senare kändes det lite pinsamt att lämna ut min fikainspirerande mail. Då bytte jag till [email protected]. Kändes trendigt att blanda boksäver och siffror, och yahoo.com var då en snabb och effektiv sökmotor (sökmotor, notera ålderdomen i ordet). Den har jag haft tills idag men har nu alltså ersatts av [email protected]. Abstrakt och tidlöst. Och är fortfarande fyndig, trots otaliga år sedan näshornsfåglens tid. Dock har jag svårt att tro att dagens mail i inboxen kan överträffa de som skickades från och till [email protected]. Those were the days!


100117

Att leva är att simma från stranden jag till stranden du i havet vi.
Björn Ranelid

Ranelid verkar vara en intressant person. Vi kunde kanske bli goda vänner? Jag, Björn, Katrin Zytomierska och Carl-Jan Granqvist. Leka Stjärnorna på Slottet, njuta av en utsökt matbit, skåla i vackra glas och dela livshistorier. Läste just att Herr Granqvist är med i Svenska Frimurare Ordern. Jag vet av en annan medlem i samma sällskap. Hans namn är Christer. En trevlig stockholmare med humor. Ja, dessa lössläppta cementkillar. Var än man vänder sig.

Min nivå idag är inte på rekordhöjd. Men det bjuder jag på.

100116

Igår jobbade jag några timmar hos Ulrike. Var riktigt roligt, vi fick saker gjorda, skrattade och fördrev tiden som gick alldeles för fort. Like the old days! Efter jobbinsatsen packade jag och Johan våra väskor och styrde kosan mot stugan. Stugan var tyst och elden hade slocknat sedan tidigare brasor under dagen. Stillhet och frid. Skönt och efterlängtat. Mattias, Johanna och Ella kom senare och vi chillade, åt alldeles för mycket godis och avslutade kvällen med snooker och några vända blad ur Snabba Cash.

I övrigt har jag inte mycket att tillägga. Förutom att jag måste erkänna mig besegrad. Jag börjar bli lätt less på min numer rätt spjutiga och stenhårda mage. Den hamnar längre och längre ned varje gång jag går förbi spegeln i hallen. Så känns det. Men jag ska inte klaga. Jag sitter inte på Haiti utan tak över huvudet, med tom mage och bortkomna vänner. Jag har det rätt bra ändå. Stugan är varm, jag är mer än mätt och har fina människor runt omkring mig.


100116

Jag är så trött. Har varit det i två dagar nu. Vill bara sova och vila mina trötta ögon och stora hydda till mage. Kanske laddar jag inför en tur till Sunderbyn. Hoppas på det. Annars laddar jag inför besöket hos Linda på måndag. Jag önskar av hela mitt hjärta att det är det absolut sista. Återkommer när jag har mer kraft.

100114

Lyssna när Tattarn klarar fem i rad och blir mästare i dagens Sanning eller Bullshit hos Christer i P3. Thomas hörs i andra delen, från 31.10.

Christer: Vilken grej Thomas! Det är första Sanning eller Bullshit jag sänder på hur länge som helst och så får vi en mästare och det var ingen annan är Thomas. Inte från Skåne, han var från Norrland och han var bra!

Thomas: Jag är från Älvsbyn, jag är från Vistträsk!

Christer: Eumusch!


100114




Ett snyggare grenuttag får man nog leta efter. Länge. Verkar finnas i hela 37 olika kulörer, från klassiskt vitt till äppelgrönt, neonrosa och zickzack. Jag är salig. Ett helt företag med textilbeklädda kablar, NUD Collection. Till det, snygga strömbrytare och vägguttag från ELJO Renova med lite gammeldags känsla. Det kliar i mina fingrar. Vill ha till hela övervåningen.

100114

Jag trivs på Norrabyn. Tycker det är ett härligt område, lite utanför, men ändå nära. Nära till älven, bergen och naturen (nyttjas jätteofta, som den friluftsfamilj vi är). Och nära till rondellen som för en vidare till större städer. Men det finns några saker som är mindre bra. Det ena är att när det är kallt, är det alltid kallare här. Och om det snöar eller rengar det så faller skiten inte lodrätt utan vågrätt. In i märgen. Men det absolut sämsta är närheten till reningsverket. Som definitivt inte luktar vidare värst rent. Snarare äckligt. Just idag stinker det. Avlopp. Överallt. Bäverglägg.

100114

Hur gör jag för att slippa reklam på min blogg? Jag har läst om det tidigare men nu hittar jag inte funktionen. Hjälp, någon!

100114



När boken utläst och jag väntar på leverans av Jens Lapidus Snabba Cash. Filmen visas på söndag så jag och Johan hade tänkt se den då. Därför vore det bra om boken kom idag, så jag hänger med i sekvenserna. Johan lyssnar på ljudboken som Morgan Alling läser upp, så han är före mig. Härlig röst. Har själv bara hört några delar, men storyn verkar bra. Och JW. Jag säger det. Fräsch. Het. Ja, tack.

100114

Nu har merparten från vår föräldragrupp klämt ut sina små. Nu senast Ida som fick sitt lilla underverk igår eller idag. Alla har fått flickor. Undra vad statistiken säger om vi två som är kvar? Trots att jag pratar om barnet som att det vore en pojke, tror jag innerst inne att det är en liten flicka. En Lilly.

Hittade Johans Mitt första år igår och kunden inte motstå att göra några jämförelser oss emellan. Här snackar vi fysiska skillnader som gör att jag vid blotta tanken får ont i mina nedre regioner.

Datum och tid
Johan, 790302, en fredag, kl 14.14
Anna, 830105, en onsdag, kl 08.19

Vikt och längd
Johan, 4 650 g, 54 cm
Jag, 3 360 g, 50 cm

Första leendet
Johan, tre veckor
Jag, fem veckor

Första tanden
Johan, sju månader
Jag, tio månader

Första stegen
Johan, elva månader
Jag, tolv månader

Första ordern
Johan, åtta månader, papp-papp, mamm-mamm. Första tvåordsmening, Dockas bil.
Jag, nio månader, mamm-mamm-mamm. Första fyraordsmening, Jag stoppa pengar där.

Humor, extramaterial
Johans födelseannons kostade 39,20 kr.
En av mina favoritsånger som barn var Dover Calais med Style.

Slutsats. Jag är livrädd för att barnet ska brås på Johans vikinggener så Krut får gärna släkta på mig när det gäller vikt och längd. Lite smidigare så. När det gäller framsteg så har vi varit rätt lika, men Johan oftast före mig. Så där kan Krut anta pappaarvet. Nåväl, nu är ni insatta i vår utveckling som barn. Säkert jätteintressant. Eller så inte. Men jag har inte tvingat er att läsa...

100113

Kruts farmor får tyvärr inte ta emot den stora pokalen i guld och utses som vinnare i tävligen. Nästa hopp står till flerbarnsmorsan Lynette som förhoppningsvis, efter triss i trosor, bör inneha en viss känsla för tekning. Tiden kommer.

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100121, flicka. Ella
100125, pojke. Amanda Sis
100126, pojke. Svägerskan
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100130, pojke. Elias
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100208, flicka. Ylva Lindström

100113

Kaching! Så var byråerna sålda, huset en kvadrat luftigare och jag 500 kr rikare. Härliga tider. Varje gång jag lyckas kränga iväg någonting som jag inte längre har någon nytta av känner jag mig nöjd. Vill sälja mera, minska antalet onödiga ägedomar och spara förtjänsten till något speciellt. Något bättre. Som ett helrenoverat våningsplan. Många bäckar små...

100113

Nyss hemkommen efter en trevlig fikastund med Maria och Lotta. Årets första semla är avklarad. Smaskens!

100113

Mors! Har just ätit frukost och ska lägga mig i soffan en stund för att vända några blad i boken Sjöjungfrun. Skrev ju tidigare att jag hade läst alla Camilla Läckbergs böcker, men där hade jag fel. Hade missat denna, som förresten är riktigt, riktigt bra. Somnade igår med tänd lampa, lite mörkrädd... Precis som när jag var liten. Jag är inte ett modigt lejon, snarare en skygg surikat.

100112


Det finns en viss typ av pryl som jag har en förmåga att hamstra. Prylen stavas textil. Tyg. Marimekko. Precis. Av dessa färgglada skapelser har jag med viss möda och stort besvär knåpat ihop diverse gardiner och annat nyttigt. Men de flesta inköpen har hamnat i en kartong med märket Suominen. Prydligt vikta i väntan på att så småningom få en egen plats i vårt hem. Metervis med färgade mönster, hela rapporter och finfina klassiska stuk som kan liva upp vilken trist vägg som helst. Men för tillfället i en kartong.

Men om, om, jag fick önska mig två nya tyger, då skulle jag välja dessa. Fick jag bara välja ett, skulle jag ta det första. Så fint, så fint. Me like!


100112

Någon som är i behov av förvaring? Säljer två byråer, ROBIN för 600 kr. 500 kr vid snabb affär! Ring!

100112

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100126, pojke. Svägerskan
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100208, flicka. Ylva Lindström

100112

Igår hade jag besök av Marie och Arvid. Arvid var exemplarisk. Käkade russin, log och charmade mig med sina pigga ögon och rufsiga hårsvall. Inte alls en vildning som Marie hade förberett mig på. Nej, en liten prins av finaste släkte. Vi surrade från a till ö, drack kaffe och fick tiden att gå snabbt. Mycket trevligt. Det måste vi göra om! Arvid fick också inviga skötbordet. Godkänt. Skönt.

100112

Är nu inne i vecka 39. Exakt 14 dagar kvar till det magiska datumet. Nu börjar jag bli rätt så förväntansfull på vad som komma ska inom en hyfsad snar framtid. Hur mycket jag än läser för att vara någolunda förberedd så känns det skumt att det faktiskt är jag som ska gå genom det hela. Jag. Min kropp. Då är det inte objektivt och sakligt utan min egna upplevelse. Otroligt märkligt. Jag måste fousera. Slappna av. Tänka rätt. Målinriktat. Att varje liten bit tar oss närmare vårt barn. Och förresten ska jag försöka be under tiden. Gud kanske kan skänka mig lite hopp och frid i hjärtat när det är som jobbigast. Eller? Det förväntar jag mig.


100110

Ändrade planer! Blir ingen snickare hos oss på tisdag, projektet är framflyttat till nästa vecka. Jag och Maria smider istället planer på en tur till IKEA. Där ska jag inhandla gardinstänger som ska tjäna som spjälor till räcket. Marias idé. En riktigt smart och relativt billig idé. Hoppas bara att de passar, håller tummarna! Räcket i sig ska vara stilrent, enkelt och i framtiden valnötsfärgat och likaså den befintliga ledstången. Länge leve mörka träslag! Tapeterna som sitter på väggarna just nu får sitta i några månader till. Ingen vits att tapetsera om innan vi bytt fönster. Men det blir fint i framtiden! Hurra!


100110

Alla fan av Edward och Jacob med tillhörande flock av vampyrer och vargar. Ta en titt på detta inlägg, tillägnat mig, skrivet av Jean-Pierres matte Marie. Hon med v-jeans, gula kängor och ett vackert leende.


100110

Visst, det är knappt fem timmar kvar av dygnet 100110, men jag är lur om att det är ok att stryka detta magiska datum. Attans, jag som verkligen hoppades på detta binära personnummer!

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan

100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100126, pojke. Svägerskan
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100208, flicka. Ylva Lindström

100110

Johan har precis monterat ihop skötbordet. För att summera det hela kan jag konstatera att min sambo och blågule Kamprad aldrig kommer att bli bästa vänner, dela vänskapshjärta, skicka julkort till varandra eller fira jämna år tillsammans. Den dagen vi byter kök tar jag ledigt och återkommer när allt är på plats. Men jag diggar Kamprad och det är ju det viktiga. Även om jag kan hålla med om att det finns bättre och sämre produkter i sortimentet.

På tisdag kommer Emil hit och trixar bort diverse fulheter i trapphuset. Kanon! Långsamt leder också någonstans!

100110

Äntligen har det hänt! Termometern visar inte längre sibriska minusgrader och isande vindar utan istället harmoniska plusgrader. Lycka!

Idag har vi gästat Jonas, Helena och kidsen. Har känt mig otroligt rastlös och sällskapssjuk då jag inte har varit ut i onödan de senaste dagarna. Rädd för att förfrysa uppåtnäsan. Men idag fick jag en dos av socialt liv, vilket känns skönt. Nu är jag med i matchen igen.

100109

Johan och hans äldre bror Mattias kan numer titulera sig bröderna Skägg. Mattias därför att han tidigare i veckan nästan skapat kalhygge á la Svea skog på ansiktets håriga delar då han tittade in i pannan i samma veva som elden tog fart. Så Mattias är numer nästan hårlös i ansiktet, men lyckligtvis tog brynen och fransarna skydd bakom glasögonen. Johan däremot, han har kommit på andra tankar. Han har beslutat sig för att inte raka sig förrän Krut kommer till världen. Slutspurtsskägg. Yeah, hårige Hardy. Bröderna Bäver aka bröderna Skägg.


100107

Jag är på dåligt humör. Faktiskt ett rätt bra tag sedan jag kände mig lika irriterad som jag gör nu. Men det är övergående. Har just vaknat efter ett super-extreme-power-nap-moment på ungefär tre minuter. Så nu är jag genast gladare i sinne. Väntar på att Johan ska komma hem med en godispåse. Har beställt sura colanappar och filidutter. Utöver det, vanligt standardsortiment.

Ikväll skickade jag ett sms till min syster där det stod Förlåt. Jag är på så grymt dåligt humor just nu. Det blev ju lite galet. Jag hade ju inte dålig humor (?), det var ju humöret som var på sniskan. Tänk att två prickar kan ha så stor betydelse. Det är nästan lite komiskt. Har aldrig tänkt på det tidigare.

Snart, På spåret med Fredrik och Filip. Vuxet fredagsnöje.

100108



Nej, jag är inte nominerad. Haha. Men nästa år! Skönt med självdistans.


100108

Inte ens jag har något att säga till om! Bäver! Ylva, tack för ditt bidrag. Jag hoppas dock innerligt att du har fel. För det är exakt en månad bort i framtiden. Mitt hopp står till Johan. Kanske Caroline af Ugglas hit kan hjälpa om jag gullber Krut. Snälla, sälla, snälla! Jag lovar att göra mitt bästa för att bli en god mor. Överens?

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan
100112, flicka. Johanna Skate
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100121, flicka. Ivanhore
100126, pojke. Svägerskan
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100131, flicka. Jonas J (Brio-omslagskillen)
100202, pojke. Elin Lindgren
100208, flicka. Ylva Lindström


100107

Lisa! Känns denna fåtölj igen? Visst? Eller? Om, vårda ömt och ta in i salen!

100107

Så var födelsedagsfirandet över för denna gång. Med kaffe, tårta, blommor och presenter. Alltid trevligt att träffa familj och vänner. Tack, tack för alla gratulationer! Mest glad blev jag dock över Mariannes telefonsamtal där hon sjöng Du vet väl om att du är värdefull. Jag blir imponerad av människor som kommer ihåg att man andas och finns, trots att man inte möts så vidare ofta i vardagen. Det värmer i hjärtat.


100107

Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila.
Matt 11:28


100106



Tavlor. Det är svåra nötter att knäcka. En tavla ska vara intressant, personlig och gärna ha något inbakat budskap. Kanske färgglad. Av någon känd konstnär. Numrerad också. Som sagt. Svåra nötter. Kanske därför som vi inte har en enda tavla uppsatt. Men nu har jag hittat en poster som jag skulle kunna tänka mig få pryda någon av våra kala väggar. The ABC's of Branding.


100106

Suck. Men plötsligt händer det! Grattis till Lina, Johan och Wilma som har fått en ny liten familjemedlem. En liten flicka!

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100126, pojke. Svägerskan
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100202, pojke. Elin Lingren

100106



Fader vår som är i himmelen. Helgat varde ditt namn. Tillkomme ditt rike. Ske din vilja, såsom i himmelen så ock på jorden. Vårt dagliga bröd giv oss idag, och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro. Och inled oss icke i frestelse, utan fräls oss ifrån ondo. Ty riket är ditt, och makten och härligheten, i evighet. Amen.


100105

Så var jag hos Linda igår igen. Fortfarande är allt prima liv. Magen växer, SF-måttet ligger på 34 cm och Kruts lilla hjärta pickade på med 132 slag per minut. Nu känns det så tydligt hur barnet ligger, var händerna och fötterna finns. Har läst att rörelserna avtar i slutet av graviditeten. Inte här inte. Funderar på när ungen alls sover. Liv och rörelse nästan jämt. Det är en härlig upplevelse. Försöker att memorera den så att jag inte ska glömma bort när magen inte innehåller något barn längre, utan enbart mage.

Idag kom de fina sängkläderna från Småfolk. Grön botten och gröna små äpplen i genomskärning. Retro. Fint. Inget rysch-pysch och spetskanter. Näe, mer klara färger till folket!


100104



Det vilar något magiskt över kungligheter. Det har jag alltid tyckt och jag antar att det är ett arv från min mamma. De är på något vis lite speciella. Kanske inte så konstigt med tanke på den uppmärksamhet som dessa blåblodiga människor får i tid och otid. Och i sommar vankas kungligt bröllop. Spännande! Bodde jag i huvudstaden skulle jag köa i timmar för att få en fin plats att bevittna cermonin. Köpa en bukett blommor och hoppas få ge till de nygifta. Kanske hamna i TV-rutan. Ungefär så. Som sagt.

Denna disktrasa skulle jag gärna ha i min ägo. Tyärrr finns den inte längre till försäljning. Så om någon skulle råka snubbla över ett exemplar eller två, tänk på mig. Tack på förhand!

100104

Igår hade min blogg 116 sidvisningar men endast fyra kommentarer. Två av Johanna of York upon Cheshire och två av mig själv som svar på hennes. Alltså räknas inte mina. Totalt två. Skärpning, mina läsare! 80/20-regeln borde väl passa även i bloggvärlden? Dålig stil, jag kräver en förbättring! Vilka är ni egentligen?


100104

Mors! Har varit varken sedan 04.00. Suktat efter frukost sedan jag gick till sängs igår. Men nu är jag mätt och belåten! Funderar på att börja morgonen med att se Olycksfågeln. Har läst alla tidigare böcker av Camilla Läckberg och är nu inne på den sista boken Fyrvaktaren. Eller, jag har faktiskt inte läst klart Skateboken. Tycker den var seg som ett godisråtta men nu när den finns på film känns det som liten kompensation. Så efter detta borde jag har koll på alla historier, mord och lösningar i Tanumshede. Tack, SVT Play!

100103

Måste säga att det är ett uselt gensvar till sommarens medeltidsvecka. Ingen har anmält sig, bortsett från Cillan som har gjort det muntligt. Har mina läsare inget intresse för kultur och historia? Eftersom anmälningarna inte direkt har strömmat in har jag gjort ett dreamteam.

Wilfred of Ivanhoe, a knight and son of Cedric the Saxon.
Medeltidsveckans huvudfigur, Mattias. Snabb på att manövrera fordon och skulle se rätt rolig ut i riddarutrustning. Undra hur skölden skulle se ut, kanske en skate?

Cedric the Saxon, Ivanhoe's father.
Här ser jag Erland Åberg framför mig med en peruk i råttfärgad pagefrisyr, ett mässingfärgat diadem och en fotsida cape. Humor.

Rowena, a noble Saxon Lady.
Cillan i sitt långa ljusa hår och blå ögon skulle göra succée som prinsessa. Eftersom hon gillar att pyssla fixar hon snabbt ihop en snygg krona och diverse andra attiraljer.

Aethelstane, last of the Saxon royal line.
Skogsmannen Andreas skulle göra en rolig gestaltning av den ständigt hungrige karaktären.

Wamba, Cedric's loyal Jester.
Berättar alltid historier och skämt så vem passar bättre in än Leif? Tror dock han bör öva upp sin smidighet, men den borde vara i någolunda form till sommaren. 

Isaac of York, the father of Rebecca; a Jewish merchant and money-lender.
Ett wildcard. Vad sägs om Lars Eriksson från Reivoberg? Jag tror han bär på en dold skådespelartalang och han skulle nog spela denne man på ett intressant sätt. 

Rebecca, a Jewish healer, daughter of Isaac of York.
Ulrike passar som hand i handske för denna utmaning. På med en röd klänning och lite guldaccesorarer, så är saken biff!

The Black Knight, King Richard the Lionhearted.
Godhjärtade Assar skulle göra en strålande insats som kung. Äger halva byn när det gäller skog så bara det är underlag nog att utses som kung. Adela kan säkert svänga ihop en mundering.

Prince John, brother of King Richard.
Känner att Jonas Eriksson från Reivoberg skulle kunna göra en minnesvärd insats som denna karaktär. Klädd i en mörk cape med fluffkrage i vitt och svart, och en krona på sitt mörka hår.

Locksley, Robin Hood, an English yeoman.
Johan har utekläder i alla möjliga material och utföranden. Så ett set i grönt med en snitsig fjäderhatt är det enda som behövs. Och lite övning med pilbågen.

Utöver dessa karaktärer behövs några tempelriddare, prinsessor och andra statister. Nå?


100103

Jag föddes den 5 januari 1983. En onsdag för 9 860 dagar sedan. Det betyder med andra ord att jag firar min 27 födelsedag på tisdag! Hurra! Måste beställa tårtor, kanske baka något sött och städa huset. Det blir morgondagens projekt. Jag har inte önskat mig någonting. Har allt jag behöver och mycket mer än så. Det är vuxet.


100103

Gårdagens maraton känns idag, det vill jag understryka. Aj. Men jag har lovat mig själv att inte klaga alls förrän saker och ting börjar göra riktigt ont. För människor som bara gnäller om hur ont det gör här och där tycker jag är rätt tröttsamma. Så, jag får helt enkelt skylla mig själv. Känns lite galet att jag redan nu nästan förväntar mig att värkarbetet ska sätta igång, att vattnet går eller något annat händer. Det är ju faktiskt tre veckor kvar. Men nu är det så nära att jag kan inte låta bli. Vilket gör det hela lite mer långdraget eftersom jag lika gärna kan föda tre veckor efter det magiska datument. Blä.

Har börjat stryka några tippade datum i tävlingen eftersom de redan har passerat utan Krut. Tack för er medverkan och välkommen åter!

091231, pojke. Svägerskan
100101, flicka. Frida
100105-100106, flicka. Johanna
100107-100108, flicka. Anna
100110, pojke. Pappan
100110, pojke. Cillan
100113, flicka. Agneta
100118, flicka. Lynette J
100120, flicka. Louise
100127, flicka. Marie
100128, pojke. Jenka
100129, pojke. Hemlige Arne
100202, pojke. Elin Lingren

100102

Så var det nya året inlett! Dock utan ankomst av lilla eller stora Krut. Typiskt. Gud hade andra prioriteringar på to-do-listan, så det är väl bara att vänligt ta en kölapp och invänta aktivitet.

Gårdagen gick i lathetens tecken. Jag gick från säng till matbord till soffa till bok. Inte bra alls. Men rätt skönt. Inte att förglömma, vi såg Ivanhoe. En riktig klassiker. Tycker dock fortfarande att Wilfred of Ivanhoe väljer fel brud. Jag tycker han kunde skippa den blonda skruvlocken och istället välja den rakhåriga brunetten med vänligt hjärta. Föreslog Wilfred som namn på Krut, har dock inte fått några stående ovationer. På tal om medeltiden, riddare och fancy prinsessor, planerar jag och Johanna ett litet event till sommaren. Medeltidsveckan i Pilträsk. Vi kommer att klä ut oss i klarfärgade fotsida klänningar, fixa håret och bära glittrande tiaror och smycken. Det manliga släktet ska bära riddarutrustningar och skölder med olika bomärken. Istället för hästar kommer de att tournera på cykel. Grand prix. Vinnaren får en helstekt spädgris med ett granatäpple i munnen. Hela festen med efterföljande middag firar vi laduvinden. Honor to the brave! Nog med snack. Vill någon komma kan ni änmäla er till mig, Anna Lionheart eller Johanna of York. Humor. Glöm inte välja lag, saxare eller normander! Se gärna filmen före så att ni hänger med i manuset och replikerna. Lajv (larv)!

Efter middagen som bestod av palt sprang jag 200 m i uppförsbacke. Allt för att få igång denna efterlängtade förlossning. Tungt som stryk men jag ville testa gränserna lite. Resultatet har inte kommit än, bortsett från smärta i ljumskarna. Har jag inte haft foglossning tidigare lär jag få det nu.


RSS 2.0