120430

Valborg. Namnet på min faster och bekräftelse på att våren faktiskt är här. Ikväll vankas lägereld, korvgrillning och trevligt sällskap några husnummer bort. Morgondagen bjuder på årlig karavan av motorcyklar och chitchat med grannar som tinat fram efter vintern. Och. Inte att förglömma. Ellas tioårskalas! Hipp, häpp!


120430

Tack alla fina för grattis och hurra! Spekulationerna om tillökning startade ungefär i samma stund som spermien slog personbästa och jag tappade bort husnyckeln. Teori bekräftad, check. 1-0 till Jenni A. Precis som förra gången mår jag oförskämt bra. Dock tröttare än vanligt, tankspridd och något förvirrad. Som det ska vara. Det klassiska illamåendet hälsade på i en ytterst kort period. Inte ens värt att nämna. Känns finfint. Mina värden är världsklass, tålamodet obefintligt och magen stor. Ja. Tyvärr hör jag inte till den ringa skara som sökt vänskap med muskulaturen efter graviditet ett. Men. Vad gör det? Jag är i välsignat tillstånd och bär på världens nionde underverk. Hoppas bara att allt går vägen! Amen.


120427

En liten miniatyr inom mig gör att det numer slår dubbla hjärtslag i min kropp. I mitten av november beräknas det nya livet göra entré. Stort. Hemligheten är nu officiell och inte längre förseglad med röd stämpel av stora bokstäver och utropstecken. Galet, fantastiskt och alldeles, alldeles underbart! Lyckliga vi! Guldlock ska blir storebror. Till en lillasyster tror Johan. Levi kontrar med Lilleblol. Spännande!


120425

Jag är sliten. Färdig för räven. Hungrig som en varg. Under de senaste veckorna har jag jobbat färre än de obligatoriska fem dagarna och automatiskt fått längre helg. Något jag trivs med. Alldeles för bra. Därför känns det som ett maratonlopp att jobba en hel vecka. Pust. Men. Jag har härliga veckor i sikte. På många sätt. Klämdagar, röda dagar och kalasdagar. Och fyra soliga dygn i Kroatien som ska spenderas på segelbåt och strand. Något att se fram emot. Mer vardagslyx till folket!


120424

Vimlar för tillfället bland vanliga dödliga, kändiskockar, matos och munsbitar. Befinner mig i huvudstaden över dagen och strosar på mässa för mat och dryck. Här finns allt man kan tänka sig och lite till. Kan inte sluta fundera på hur många engångsartiklar som konsumeras under dessa dagar. Hemma igen om några timmar. Plikten väntar. Love it!


120423

I fredags var det avsked av Lasse. En fin dag. Genomtänkt. Sånger som han tyckte om. Som Flyttfåglar och Morgon mellan fjällen. Den första är min favorit bland favoriter. Dekoration från skog och mark. Fantastisk lax och potatis. Dikter. Fina minnen. Telegram till tusen. Kaffe och sockerstinn tårta. Härliga släkten och många vänner. Personifierade ögonblick fångade på bild. Mitt i allt det sorgliga finns det något otroligt vackert över avsked. Mystik och frid på ett befriande sätt. Och som Buzz Lightyear säger Mot oändligheten och vidare!

Levi klappade händerna i kyrkan efter nästan varje pslam och solosång och sa Bravo! Efter att vi lämnat rosor på kistan blev han lite fundersam och började prata om Blomman och Lasse. Svårt att förklara för en tvååring. Han är i himlen. Det räcker så. I övrigt skötte han sig exemplariskt tillsammans med solstrålen Maja. Åt godis i kyrkbänken, slipade på personbästa under minnesstunden och rättade en farbror som trodde han höll i en traktor. Dumper, svarade Levi. Han hade rätt. Släkten följa släktens gång. Livet går vidare i andra generationer. Och de som går före oss göms i hjärtan och lever vidare ändå. Inom.


120416

Idag vabbar jag för andra gången i mitt liv. Levi är sjuk. Hostar och snorar om vartannat och är varm som en lägereld. Vi har mest slappat i soffan. Läst böcker, sett Rango och Postis Per. Eller Jango å Potit Pär se, som Levi säger. Pippa jagar Jango! Pippi äter Jango! Jango springer! Inge vatten! Jango tjött! Hysteriskt roliga kommentarer från vårt lilla penntroll. Trots vistelse inomhus har dagen varit händelserik. En blandning av pressad apelsin och banan har vomerats i soffan. Av tyg. Beror förmodligen på att ungen har hinkat juice som enda föda under dagen. Inte magsjuka. Tack för det käre Gud. Jag har checkat av några punkter på min osynliga lista och har friheten inom räckhåll. Levi har plaskat med vatten, lekt med bilar och kört skoter i fantasin. Och. Sist men smartast. Jag har laddat ner en vabapp. Även om Levis frånvarostatistik på grund av sjukdom i princip är obefintlig kan det vara praktiskt att ha en genväg till byråkratins högkvarter. Halleluja!


120424

Himmel och pannkaka. Jag saknar Levi. Jag och Johan befinner oss i kungliga huvudstaden sedan två dagar tillbaka. Här har vi strosat på stan, hängt med vänner och skickat interna brevduvor. Gått tomhänta in i butiker men inte därifrån. Sett regalskeppet som sjönk och bärgades. Varit på forum, fik och fighter. Johan, inte jag. Själv har precis åter igen checkat in söder om Söder hos Stenberg och Taavo. Tredje kvällen i rad. Efter timmar med tapas, bakteriell tunnelbana, härliga människor och spridda samtalsämnen. Fina dagar även om vädret bjudit på snö och slask istället för sol och årets första mjukglass. Ledord för helgen är kamratskap, app och löshår. Och animerade pälsdjur och monster. Som sagt. Bara Levi som saknas. Imorgon är ordningen återställd. Mitt hjärta längtar.


120405

Det känns fint att vara tillbaka till verkligheten. Förvisso är det ju snart en vecka sedan jag lämnade kontinenten, klackarna och min dyra outfit från en svensk tiger. Där påskliljorna blommade, våren visade sin bästa sida och solens strålar värmde. På riktigt. Det var många, långa och lärorika dagar. Spännande möten, kindpussar och människor i kostym med tillhörande portfölj. Som skålade i champagne, åt snittar och pratade business opportunities. Ganska långt från min vardag. Isblocket, sparkarna med renskinn och takkronorna av horn gjorde succé. Skiljde sig från mängden på ett positivt sätt. Härligt med uppmärksamhet! Med lite distans och utvärdering finns det vissa delar som kunde behöva mer rampljus men kommentarer som This is probably the most original stand here, känns ändå som ett gott betyg! Och. Lokala dialekter som fascinerades över vår monter, materialval och karaktär. It’s marvelous! Terrific! Det gör gott. Utstickare, check. Fyra kvadratytor av fem möjliga!


RSS 2.0