100616

Det artar sig! Har någon missat sommarens stora projekt så kan jag informera om att extraisolering och fasadbyte på vårt barbierosa och sockerbitsstora hus står på agendan. Människorna som vi köpte huset av hade antingen en gigantisk pelletsförbrukning eller så var de klädda i merinoull från topp till tå från oktober till februari. Maken till kallare hus får man leta efter med ljus och lykta. Så bytet är välbehövligt och kommer att piffa upp vårt boende. Pink trash, rest in peace.

Imorgon levereras panelen. Vi har beslutat oss för att trotsa midjor, svarvade pelare, kryssräcken och sadeltak. Inget fel i det egentligen med jag har svårt att tro att vårt hus som är byggt 1949 skulle passa i den klädseln. Så. Det blir standardpanel på hela huset, likadan som den på garaget. Bortsett från gavelspetsarna som ska kläs med liggande fjällpanel. Fasad, foder och knutar ska målas i Emalj från Alcro. En ljusgrå, mild färg. Vindskivor och underspikning ska kladdas på med vit NCS 0502-Y, alltså precis samma ton som garageportarna. Tror det blir finfint att liksom göra skillnad på vägg och tak, särskilt eftersom all takavvattning också är vit. För att göra framsidan lite mer effektfull har vi valt liggande panel även på takkupan, från tak till tröskel. Här är vi inte 100 % säkra, men det lutar åt att måla även detta parti i vitt. Pricken över den berömda bokstaven är den svarta ytterdörren. Finfint!

Med andra ord är det bara att bege sig till Gårdings senare i veckan för att köpa litervis med färg. Panelen ska grundas ett varv och sedan strykas på med färg, innan den sätts upp på huset och för all framtid begraver den rosa tonen. Me happy! Nöjd är jag också över valet av att leja bort hela projektet. Till ingen mindre än Emil Söderstens Bygg. Emil är grymt duktig, noggrann och framförallt lyhörd över våra önskemål! Så vårt hus är i trygga händer. Det känns fantastiskt bra! Och det bästa av allt är att projektet startar efter midsommar. Snart!


Kommentarer
Postat av: agnetaa

Det låter helt perfekt. Att leja bort det hela är verkligen ett klokt beslut. Dessutom till en ni kan lita på. Har bakat Annamuffins idag, mycket enkla och goda. Vilket kanonrecept. Det blir den nya bakelsen på Moskosels camping " Annamuffins ". Kram till er.

2010-06-16 @ 21:42:17
Postat av: Anna

Härligt, då kan du göra mig vida känd i trakterna! Förresten, nu när du bloggar måste du ju länka till bloggen i kommentarerna!

2010-06-16 @ 22:24:05
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0