090911

Jag älskar verkligen hösten. Finns inget härligare än att andas just då. Känna luften i lungorna och känslan av hopp och upprymdhet. Se löven falla till marken av vinden som sliter i trädkronorna. Hur hela naturen ändrar färg. Det finns inget bättre.

 

Just i denna tid kommer det alla män suckat och längtat efter. Älgjakten. Hippa sommarkläder i klara färger byts ut till skogsgröna munderingar med foder, vindskydd och förstärkningar. Kängorna ska ses över, strumporna fördelas, underställen gås genom och hängslen regleras. Inte en enda pinal får misstämma. Och är det något som saknas är det en självklarhet att komplettera utrustningen. Det är ju älgjakt. Kosta vad det kosta vill. En helig tid som binder samman generationer, familjer och djur. Inga sovmornar. Kaffe dricks i omåttliga mängder och eldar tänds för att hålla värmen. Passen planeras och hundförare utses. Det är lagligt att jägarna sover en stund under dagen efter de tidiga timmarnas projekt. Kvinnorna passar upp och välkomnar leende de trötta skogsvaktarna till den varma stugan. Middagen serveras på exakt planerad tid. Under denna tid är det väldigt tyst. Det pratas inte i onödan. Det är nog därför de flesta kvinnor håller sig inomhus. Så är det i alla fall i vår stuga. Men det kanske fungerar på annat sätt på andra håll?

 

Jag ser i alla fall fram emot helgen, Johanna von Cheshire, skratt och flams i stugan, god mat och trevligt sällskap. Och naturligtvis hoppas jag ju att Johan får skjuta en älg så att vi överlever den stundande vargavintern.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Well of course, my petit friend. A cup of tea in my Cheshire china, while stroking my Cheshire beaver, and perhaps, yes I dare say, perhaps a small moosehead to put over our fireplace. Oh dear, how exciting it will be. Certainly!

2009-09-11 @ 15:49:04
URL: http://nanahope.blogg.se/
Postat av: Frida

hihi precis samma gäller fågeljägare, men för att gardera sig och vara säker på att få njuta höstens jakt så har min gubbe även övergått till att jaga älg. Vilket naturligtvis innebär utökat antal prylar. Hihi

2009-09-18 @ 19:31:18
URL: http://fridasandman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0