121002

Barnomsorg och föräldraledighet är ett omdiskuterat ämne. Hett. Infekterat. Känsligt. Barn till vårdnadshavare som är föräldraledig erbjuds förskola 15 timmar per vecka. Hur fördelningen av timmar per dag ser ut är beroende på förskolans förutsättningar. För omsorgen debiteras en avgift enligt fastställd taxa såvida barnet inte är tre år fyllda och då omfattas av avgiftsfri allmän förskola.

 

För oss var det ett ganska enkelt val. Trots att avdelningens bestämmelser är fem dagar i veckan á tre timmar i stället för tvärt om som jag hellre önskat. Trots att avgiften känns dyr med tanke på att vi inte själva kan påverka tider och att Levi får ta del av en bråkdel jämfört med det som erbjuds idag. Men ändå. Självklart ska han vara på Hyddan. Genom förskolan, eller dagis som vi benämner det i vår familj, har Levi vuxit på många sätt. Utvecklat, förfinat och insupit kunskap. Fått rara vänner, bra kontakt med fina fröknar och rutiner på små bestyr i vardagen. Inte vill vi ta ifrån honom det. Jag ser ingen som helst anledning att rycka bort Levi från den tryggheten och tillvaron för lek och lärande. Som ger utrymme att upptäckta, bättra på självständigheten och se sig omkring. Nej. Mår Levi bra mår vi bra. Glad Levi, glada föräldrar. Ekvationen löst. Amen.


Kommentarer
Postat av: Silly me

Nå. Helt sant. Upp till var och en, jag skulle ha agerat precis lika om jag hade lyckats producera en kotte medan Ella var liten. Men det är klart, många av de som har en åsikt var också hemmafruar fram tills barnen var tonåringar. Var skulle Levi annars "kissa hela daaagen"?

2012-10-03 @ 14:02:11
URL: http://Nanahope.blogg.se
Postat av: Kritan

Roligt att höra att Ollis kära vän blir kvar på dagis!! :)

Svar: Ja! Ålliver Nillsån, som Levi sa här om dagen. De verkar ha skoj ihop!
Anna Olofsson

2012-10-24 @ 23:18:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0