120131

Levi är nu inhyst på hotellet på andra sidan järnvägen. Stamgäst. Medlem i guldklubben och procent på utbudet. I detta nu. Mot arenan, hockey och björnvrål!


120131

På söndag är det inte vilken dag som helst. Nej. För det är Levis tvåårsdag! På begäran kommer här några förslag att slå in i fint presentpapper. Kläder i storlek 98. Minst. Gärna i klara färger! Lego förvaringslådor i svart som håller ordning och reda på alla klossar. Ett piano i svart eller röd lack. Mest jag som önskar det. Men. Av glädje bygger man musik och det ska börjas i tid. För nära och kära vankas kalas lördag och söndag. Med andra ord är det hög tid att beställa tårta, baka sockerstinna verk och blåsa ballonger. Två år. Livets guldkant. Älskade barn.


120131

Jag kan sammanfatta de senaste veckorna som hysteriskt intensiva. På jobbet har deadlines, viktiga uppdateringar och andra punkter på min digitala post it raderats en efter en. Så. Nu är jag på banan igen. Skönt. Lägesrapport. Dagarna har, förutom obligatoriskt arbete bjudit på olika slags kalas. Paltkalas med fina familjen, tvåårskakals för januaribarn med sommarinspirerat namn, och god mat med härliga vänner. Bland annat. Lägg där till engagemang i projekt rädda skolan i Vistträsk, läkarbesök med vår UFC-fighter till son och plugg av C-kort. Inte för mig. Naturligtvis. Sena nätter med Anakin, Obi Wan och Amidala. Tidiga morgnar med huvudvärk och en känsla av att inte vara utvilad. Och. Återkommande irritationsmoment som jag är less att slösa tankeverksamhet på. Som sagt. På banan igen. Tro mig!


120124

Tekniken verkar fungera!


120122

Då är det äntligen dags att se Star Wars. 37 år senare än premiären. Amen!


120116

Sitter i ett bekvämt baksäte i en hyrbil på asfalten även benämnd som E4:an. Snart vankas paus på favoritmacken, kaffe i pappmugg och någon typ av frukost. Dagens agenda består av möte i systerbageriet, smörgåsskola och övernattning i björkarnas stad. Tur världens bästa surrogatfamilj ställer upp dygnet runt för vårt sockergryn när det kör ihop sig med skift, jour och föräldrar på vift. Ovärderligt!


120114

Luleå, check. Kyla, check. Presenter inhandlade och drömmar skapade, check. Drive in, skräpmat och ny destination, check. Ikväll vankas middag hos fin vän för mig och Bebez och hockey för Johan. Utgår från att de kommande timmarna erbjuder skratt, dubbelbottnad humor och god mat! Like it!


120113

Attis! Det är den finaste presenten på min födelsedag. Om än i efterskott. Eller. Förresten. Nästan sant. Levis uppvaktande ord värmde hjärtat men andra fint inslagna presenter värmde lika mycket. Som den pälsbeklädda mössan. Eller det tvåfärgade halsbandet med fågel i bur. Har burit det hela vecka. Notera min ordvits. Finfint! En klänning i svart och vitt och ytterligare ett halsband, direktlevererat till mitt hotellrum i huvudstaden dagarna innan. Bricka och vaser i klassiska mönster och former signerat Estrid Ericson. Fantastiska ting! Mönstrade servetter och kökstextil från Marimekko. Syster vet. Ett tårtfat med smörgåstårta i, kanske den godaste i världshistorien. Mjukgörande krämer för knopp och kropp. Luktar fantastiskt! Samtal från faster i söder och moster i norr. Och mormor som gratulerade på 28-årsdagen. När jag rättade henne till 29 svarade hon Ja, det är otroligt. Där håller jag med. Otroligt. Ingen ungdom längre. Men. Jag trivs. Jag har det bra. Det gillas.


120113

Dagsformen är inte på topp. Har inte varit på hela veckan. Jag är sliten. Mitt rörelsemönster går i slow motion. Det känns som att konflikten mellan Israel och Palestina tagit plats i mitt huvudkontor. Lätt yr, seg och orkeslös. Glömsk och irriterad. De vann. Jag känner det. Bacillerna. De har tagit över mitt immunförsvar. Fuck. Dags att hissa vit flagg.

120108

En ängel flög förbi. Likt en stjärna på himmelen. Livet är skört och svårt att begripa. Ett mysterium.


120106

Har konstaterat följande. Att somna i soffan med kroppen i fosterställning och armarna runt sitt barns nalle måste vara ett tecken på saknad. Särskilt då gossedjuret under tidigare nätter svartjobbat som salivförråd och luktar därefter.

Som jag ser fram emot morgondagen! Längtar efter Levi. Min lilla sjörövarskatt som varit på annat skepp i två dagar. Nu väntas kvalitetstid de luxe med stugliv, snödjup, solrosfrön och skatprat. Men innan dess, mynt på is!


120105

Tidig morgon. Men. Vad gör det när jag fått uppleva möbler av både Volther och Arne Jacobsen, övernattat i ett fantastiskt hotellrum och överraskats med en present från Sveriges bästa bygghandlare? En kort promenad på folktom gata, expresståg och kaffe på terminal 4. Märklig start på en födelsedag som vanligtvis börjar ticka med kaffe och sötsak på säng, tända ljus och skönsjöng. Som kompensation väntar jag nu på att den monotona rösten via ljudsystemet ska uppmana morgonens resenärer att ta ton. Happy birthday to me!


120104

Sitter i baksätet av flygtaxin med destination Kallax för vidare transport till Arlanda. Här ska konfereras och stifta bekantskap med människor som jag hittills bara sett signaturen av via mail. Kul! Plåtfågeln tar mig hem imorgon. Då ska det firas födelsedag, hinkas java och öppnas berg av presenter som Göran Kropp säkerligen stolt bestigit om han haft möjlighet. Eller? Jag garanterar i alla fall svartlut och tårta! 29 år. What?


120103

Rebecca. Du har lyst upp min dag trots att snön vräker ner, himlen är dyster och jag glömde lunchen hemma. Söta du. Tack! 

Åh, jag säger det igen om jag sagt det förut (det tål att sägas om och om igen). Du är så fantastiskt finurlig med ord, på att vrida och vända bokstäver. Du får en att fnissa ena sekunden för att sedan förundras över en helt briljant liknelse eller ett uttryck man önskar att man kommit på själv! Sedan tåras ögonen i nästa inlägg då du formar fraser så vackra att de var förutbestämda att förklara och beskriva en kärlek till någon av dina närmaste. Anna! Sluta aldrig skriva!

120103

Dagen till ära har Herman sin första födelsedag! Glada Herman med pigga ögon och leende mun. Numer känd tack vare förevigat förstasidesstoff tillsammans med Luleå hockeys lagkapten Niclas Wallin i samband med Solvända. Omslagskille vid 11 månaders ålder. Grattis!

120102

Inga löften. Bara drömmar och visioner. Så skrev min svägerska. Klokt. Jag kan bara hålla med. Bara därför har jag idag inte ätit en enda sötsak sedan förra året. Alltså i förrgår. Illamående, check. Huvudvärk, check. Kom ihåg! Inget löfte. Bara en test. Det skriver jag enbart för att jag inte ska få dåligt samvete om någon skulle komma på mig med näven i chipspåsen...

120102

Sista kvällen på 2011 firades hos Linus och Sus tillsammans med Jennie, David, Peter och Sara. Malte sken upp som en sol direkt Levi kom in i farstun och fortsatte så tills båda stupade i säng. Lime- och ingefärsmarinerade räkor serverades på toast tillsammans med avocado. Ljuva potatissnurror, mör oxfilé, fräsch sallad och olika sorters sås följde efter. Levi var med skräckblandad förtjusning intresserad av Belona. Den absolut mest uppfostrade pälsbeklädda fyrfoting som jag någonsin stött på. Menyn avslutades med vaniljglass och varma äppelknyten fyllda med mandelmassa. Gott? Absolut! Dignande! Årets bästa och sämsta varvades med några spelomgångar och jag och David tog hem segern i årets sista. Tillsammans skålade vi in det nya året med frisk luft och fyrverkeri i bakgrunden. Lugnt och skönt. En bit anjovispaj senare, och vi åkte hem med 2011 i bagaget och destination 2012 på biljetten. Känns finfint!

120101

Dårfinkar och dönickar! Försvann min ringa skara läsare i samband med nyårsraketerna?


RSS 2.0