130425

Efterlängtad och oväntad instättning på kontot idag. Woop, woop! 

130422

Lilly passerade fem månader i fredags. Om sju månader vankas första kalaset. Galet! Tiden är så dyrbar men trots den vetskapen är det ibland svårt att leva i nuet. Att ta vara på de fina ögonblicken och guldkornen. Eller sandkornen. Dagarna passerar ju inte alltid med glitter i bakgrunden. Hur som helst. Uppdaterad fakta i sparvens journal är plus två cm respektive 270 g vilket innebär att hon är 67 cm lång och 6 695 g tung. Inte underligt att det sedan ett par veckor tillbaka är fart under fötterna i gåstolen! Ögonfärgen skiftar från blått till grönt, frisyren lämnar fläckvis lite till fantasin och munnen ler ljudlösa solskensleenden som gör att hjärtat smälter. Nyfiken, envis och temperamentsfull. Mammas flicka!


130422

Stanken av förorenat akvarium med upp och nedvända guldfiskar är inte att föredra på ytterkläder. Tro mig. Hittade nämligen Levis blöta galonställ i en plastpåse precis innan avfärd till den kommunala verksamheten. Uäk. Hitta Nemo. På land. Härlig start på dagen!


130420

Gah! Jag har just utsatts för hallontårta och små ljuvliga biskvier. Avstod. Karaktär! 1-0 till mig!

130418

Ok. Inget guld till residenslagets hockeylag. Trots att hela familjen varit dressade enligt profilmanualen, hejat och hoppats. Nåja. Nästa säsong kanske. Kanske. 


130418

Fjärde dagen utan sötsaker och snacks. Ungefär som när Gud skapade världen har jag gett projektet en tidsaspekt om sju dagar. Därefter ska jag vila. Eller fortsätta. En dag i taget!


130416

What a day! Känns som att sommaren bjöd in sig själv utan osa. I alla fall för en stund. Levi har lekt ute, hoppat i vattenpölar, ätit glass och invigt cykeln med tillhörande stödhjul. Lilly har räknat får, vilat i vagnen och drömt sockersöta drömmar. Optaimal utdelning av föräldraledigheten, check. 


130415

Maija-hii, maija-hoo, maija-haa, maija-haha! Maja, snart fyra år, sjöng just upp O-zones sommarplåga från 2004 vid middagsbordet. Bara sådär. Vardagshumor! 


130414

Två raka förluster har lett till att stämningen hos oss är något dämpad. Något dämpad. Jag är så trött på denna tystnad! Huga. #bstl


130414

Helgen har levererat två härliga dagar i stugan. Frisk luft och sol har gett fräknar och röda kinder. Ett gott betyg! 


130413

Levi sa tidigare ikväll Mamma! Ja vill se aartodiito. Svårt. Känns inte som att Star Wars är lämplig underhållning för en treåring. Men det ger ju en legitim möjlighet att investera i relaterat lego… 


120412

Strax brunch hos Emma. Mums!


130411

På grund av plötslig magåkomma blev dagens lunch med fina mamas inställd. Olägligt. Jag hade verkligen sett fram emot det pratglada sällskapet!


130409

Jag säger bara det. Game of Thrones måste vara den bästa serien någonsin. Någonsin! #winteriscoming

130409

Idag har vi varit på banken och planerat Lillys framtida ekonomi. Vi valde två olika typer av fondsparande och utöver det ett simpelt konto. Precis som Levi har. Skönt! Tycker det är viktigt att spara pengar och börja med det så fort som möjligt. Att det varje månad automatiskt förs över cash till framtidens investeringar. Det känns tryggt och är förhoppningsvis uppskattat den dag barnen får tillgång till innehållet. Lilly skötte sig fint under mötet och fick dessutom presenter. Bara sådär! En body med texten Rikedom på tillväxt tryckt i orange. Och en matchande spargris till. Finurlig text med härligt budskap! Gillas!


130409

Sinne! Ramlade i trappan tidigare i eftermiddag. Jag var helt övertygad om att hinna hejda fallet då det tycktes ske så långsamt. Ack så fel. Är uppenbarligen inte så reaktionssnabb som jag trott. Typiskt. Inget brutet, tack och lov. Levi kom springandes till mig där jag låg färdig för räven och frågade Jikk de bra? Blåste på armbågen och ryggen och erbjöd plåster. Fina, omtänksamma unge. Mitt lyckopiller. 


130408

Se där! Lilly vände sig från mage till rygg tidigare idag. Tyvärr bevittnade jag själv inte framsteget men det lär ju komma fler tillfällen. Heja!


130407

På väg hem från Kamprads varuhus. Kanske med det kortaste kvittot någonsin men med den osynliga önskelistan uppdaterad. Happy! Drömma är jag bra på! Nu återstår bara att sälja in konceptet med tillhörande projektplan...


130405

Följande borde förbjudas. Registreringsplåtar med fjantiga personbeskrivningar. Skulle kunna ge exempel men avstår. Uäk!


130405

Kåålan smakar utsöökt eller Näe, ja är upptaagen eller Takk, de är bra. Levi snicksnackar och har sannerligen ett nyanserat vokabulär. Hur hinner han registrera all information? Helt otroligt. Jag är imponerad. 


130405

Folk kom till Jesus med barn för att han skulle röra vid dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han förargad och sade: Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in. Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem. 

Mark 10:13-16

 

Så är nu Lilly döpt i Faderns, Sonens och den Helige Andes namn. Ptja. För två veckor sedan närmare bestämt. Under den dryga halvtimmen som ceremonin pågick hann Levi både vässa personbästa på altarringen, spexa och vila i mittgången. Med andra ord var han mer vild än tam. Jag och Johan blev lite stressade av situationen men ovanstående bibelord bekräftar ju dock att det är ett helt ok. Puh! Lilly skötte sig exemplariskt fram till det långväga, nedfrusna, upptinade och tidigare välsignade vattnet skulle gjutas över huvudet. Då utbröt en hög ton med efterföljande akustisk klang som bara kyrkliga lokaler kan frambringa. Levi torkade manen, dopljuset tändes och avslutningsvis spelades Jag är din bäste vän. Levi sjöng första frasen och lämnade sedan Ella ensam och duon upplöstes till ett ofrivillig solo… Inte ett öga torrt!

 

Efter det himmelska, Tryggare kan ingen vara och Du vet väl om att du är värdefull fortsatte firandet med smörgåstårta och diverse sötsaker. Den vita klänningen byttes mot en röd karamell med vita prickar. Den absolut finaste stass flickebarnet har i sin ägo. Matchade dessutom utmärkt med dukningen. Såklart. En fin dag med nära och kära. Tack för att ni finns! För hjälp med allt från stort till smått, fina presenter och omtanke. 

 

Jag är din bäste vän. Jag är din bäste vän. När din väg känns tung att gå. När du är mycket långt från din trygga vrå. När du är ensam ska du tänka på att jag är din bäste vän. Ja, jag är din bäste vän.


130404

What a day! Johan har bokat en sprillans ny skoter vilket innebär att vi nästa säsong har ett vrålåk i ägo. Tillsammans med en bättre begagnad pulka i vilken jag och miniatyrerna lär förpassas ser jag fram emot kommande vinter. Faktiskt. Men först alla andra årstider. Woop, woop!


130403

Sakletare Olofsson har fyndat igen! Eller vad sägs om en äppelformad ask i silverfärgad plast med svart lövverk? Tänkte väl det! Innehåller i dagsläget body butter men när jag slösat upp det kommer burken tjäna som perfekt förvaring till finheter. 30 riksdaler, a bargain!

130403

Skridskoåkning, slalompremiär och spel med puck och klubba. Bob med nytt hastighetsrekord, promenad, påskägg i bjärta kulörer, kaffepimpling och caféhäng. Korvgrillning och eld med obligatorisk rök i ögonen. Visioner och planering. Hockey, supportersoffa och slutspelshysteri. Sol, klarblå himmel, slask och takdropp. Familj, fina vänner och friska fläktar. Påsken levererade härliga och innehållsrika dagar trots allt. Ljuvligt!

130401

Nu är Junis lillebror äntligen här. Hurra!

RSS 2.0