131231

Med denna komprimerade årskrönika över speciella händelser 2013 vill jag önska ett gott nytt år!

 

Årets projekt

Jåonas. Far med fru som förverkligat sina drömmar och numer bor i stor gård med anor, omgivet av vatten och utsikt de luxe. Resultatet efter oräkneliga timmar; tidsenlig bas med touch av retro. Kök som andas platsbyggt, lampsocklar av porslin, vackra fönster och lister med klass. Tyvärr har vårt egna hem levt upp till nollvisionen vad gäller renovering under detta år. Ofrivilligt. 

 

Årets idé

Kanske inte årets. Men visst känns mina betraktelser av livets guldkorn och sandkorn mer komplicerade att föreviga. Trots att jag älskar att skriva. Särskilt när det är så mycket enklare att posta bild med tillhörande text i andra forum. Time will tell.

 

Årets resa

Kanske inte en flight med obligatorisk avgång och ankomst i orders rätta bemärkelse men en promenad kantad av minnen och tidigare liv. I samband med försäljningen av Ängsvägen 5 har varenda pinal och pergament som arkiverats sedan byggåret sorterats för att antingen sparas eller återvinnas. Känslosamt och nödvändigt. Med ens blev mamma levande igen och jag kunde följa henne genom gamla dagböcker, foton och små ting. Vänskap, drömmar och engagemang för ett säkrare och tryggare samhälle. Omtanke efter hennes bortgång. Ett helt livsverk nu samlat i kartong. Sorg.  

 

Årets tillställning

30-årskalaset som fjärrstyrdes tillsammans med mina vänner. Trots att jag framåt natten enbart såg halva min spegelbild. Annars alla härliga mammaluncher som sedan blev mammamiddagar, mammafrukostar och mammafika. Berikande och socialt! 

 

Årets köp

Soffan med tillhörande fåtölj som matchar de lövformade borden, kärlek vid andra ögonkastet! När jag såg taklampan i koppar blev jag dock förälskad direkt, något som kom att påverka ljussättningen ovanför köksbordet, förlåt, jag menar taket. Johan delar fortfarande inte min entusiasm, men jag vet att armaturen i framtiden kommer tituleras som stilikon. Tro mig.

 

Årets huvudbry

Statusuppdateringar i sociala medier. Ungefär som alla andra år.

 

Årets bedrift

Mormor som under året passerat 90 år. Envis, omtänksam och godhjärtad. Tack. Att vi lyckats dela föräldraledighet och arbete är också värt att nämnas samt att min nominering till Sveriges mest föräldravänliga arbetsplats tog hem Guldnappen. Woop, woop!

 

Årets hysteri

Hashtags. The more the merrier!

 

Årets citat

En man spände musklerna och sa Jag är som en Ken-docka. Oklart vem. #barbielarsson

 

Årets uttryck

Höddö, stäng dörrarna, som Levi sa i hopp om att dörrarna som öppnas och stängs automatiskt skulle vara röststyrda när vi lämnade hamburgerkedjan där standardmenyn är Barnbåks me nykklar. Slutsats. Han har sett Bilar 2 alldeles för många gånger. Slutsats igen. Han har humor. Och igen. Han shoppar för sällan. Bubblare. Läjp mäj me läjmen. Levis ständiga felsägning där bokstäverna kastats om. Älskar det. 

 

Årets olycka

Under året som gått har vi lyckligtvis varit förskonade från tråkigheter, elände och misär. Enda trista är att de brev som mamma skrev till oss barn innan hon gick bort förmodligen inte finns att uppbringa. Eftersom de inte återfanns i samband med flytten känns chansen minimal att de fortfarande existerar. Kanske kastade hon dem i hopp om att överleva sjukdomen. Vem vet?

 

Årets lycka

Familjen. Att älska och bli älskad. Att växa tillsammans och se barnen utvecklas. Då Lilly ropar Mamma, pussar mig eller ser på mig med sina stora ögon och skrattar. När Levi säger något klokt eller stryker mig på kinden. Det efterlängtade tillskottet Edde har självklart också en given plats i denna kategori. Glömmer aldrig den nyblivna storasysterns förvånade min vid hans ankomst. Obetalbart!

 

Kommande års förhoppningar

Lycka, välgång och välsignelse. Samma önskan varje år. Förra årets önskan blev aldrig verkställd så den kvarstår fortfarande. Uppdaterad hall och toalett samt ett fungerande värmesystem som inte sviker när vargavintern tar fart. Men oavsett utfall. Det viktigaste. Leva!


131207

Jag följer Olgaotur på instagram. Det gör även en vän till mig. En vän som jag inte ska nämna vid namn. Men vi delar exakt samma humor, dricker båda två så mycket kaffe att vi borde klimatkompensera och dessutom fyller vi år samma dag. Exempel på postade inlägg är Simmar bland vithajar - får mens. Eller Vinner på lotteriet - Hungergames. Befriande humor. Så jag kunde inte låta bli. Jag skickade ett blombud utan avsändare till ej nämnd person. När jag fått bekräftat att det levererats till mottagaren messade jag Överraskas med blombud - Felskickat. Allt enligt Olgaoturs profil men med min vän i bakgrunden. Jag skrattar fortfarande högt. Det må vara lite elakt men jag kunde inte hejda mig. Och som hon sa Hoppet tändes. Och släcktes. Twisten är liksom svår att forma i ord. Men budskapet gick hem! Moha!

131207

Tadaa! Jag har för första gången i mitt trettioåriga liv bakat biskvier. Med lyckat resultat dessutom. Kanske inte lika goda som jag kommer ihåg mamma och pappas, där de strategiskt fördelat de tre stegen sinsemellan för bästa slutresultat. Men ändå. Nöjd! Morgondagens adventsfika är ett faktum. 

131205

Senaste nytt! Precis innan läggdags upptäckte Lilly apostlahästarnas funktion. Vågade ta steget i ordets rätta bemärkelse. Mamma, hon går sälv, hörde jag Levi ljuda och när jag vände mig om kom hon mot mig på stapplande ben. På eget initiativ. Med världens nöjdaste leende. Lilla försiktiga sparven som sällan satt sig i äventyrlig situationer. Nu på egna fötter. Stort! Älskade barn!

131203

Bokat och klart! I maj lämnar vi landet för en veckas rekreation på Mallorca. Hotell med fyra plus, all inclusive, sju pooler och noll meter till havet. Lägg där till trevligt sällskap! Så svenskt. Så rätt. Så smidigt. Charter for the win!


131202

Körde vilse i garnisonsstaden tidigare idag. Trots gps. Några trafikljus, u-svägar och check av färdväg senare, hittade jag mitt mål. Min kompis Urbans affär. Eller Urbanstore. Värd varenda omväg!

RSS 2.0