090531

Jag börjar starkt ifrågasätta varför jag har sparat en kategori som heter Liten och lockig. Vad tänke jag skriva där? Vad jag använder för schampo? Vad jag äter varje dag? Hur min tallriksmodell ser ut?

Tror inte det. För er som undrar kan jag informera om att mitt schampo består för tillfället av Barnängen, jag äter det jag känner för och trallriksmodell är något jag läste om på hemkunskapen i högstadiet, men tyvärr aldrig har följt.

Som sagt, om någon undrade. Men nu har jag i alla fall ett inlägg i just den kategorin. Det var ju en fördel med detta meningslösa inlägg. Måste rusa nu, ranchdippen vill tydligen att jag ska poppa popcorn och snacksa lite. Oj, nu ropar chipspåsen också. Hörs!

090531

Idag har vi förrester också hunnit med en sväng till Pile. Längesen vi var där, får nästan lite dåligt samvete när jag vet att huset skriker efter vit färg runt alla fönster. Sommrigt som vanligt, solen gassade och vinden blåste friska kastar.

Hur som haver åt vi tårta och firade Alfons dopdag och Mors dag. Egentligen borde jag ha gått på mammas grav men det har som inte funnits tid. Imorgon ska jag dit. Se om liljekonvaljerna blommar. De brukar alltid stå så fint och stilla varje sommar. Och så lukar de så gott. Mamma gillade liljekonvaljer. Älskade mamma.

090531

I fredags hade vi ett fallfärdigt garage/gårdshus/skjul. Igår fövanadlades det hela till ett mega plockepinn med väggar, plåttak, garageportar, karmar och hela kittet. Lite som ett stort memory. Johan och Linus rev för fulla muggar och destruktionen lämnade kvar träplank med tusentals spikar, väggblock från tidernas begynnelse och en och annan soppåse med sågspån. Sågspån är ett illa påfund. Gräver sig in mellan baken och ved, förfular vår annars så gröna gräsmatta. Men det gör inget. Inte när jag vet att det innan sommaren är över så står det ett praktfullt garage på vår gård. Ser fram emot det! Grundmåla fasade och börja kika på färg... Lutar åt vitt eller ljusgrått. Fräscht mot vårt röda tak.

Det bästa av allt är att äppelträdet har fått knoppar. Snart blommar det. Jag trivs här.

090528

Jag har blivit förtjust i ett diskmedel. Närmare bestämt Yes Clean & Care. Lukar underbart gott! I skrivande stund sitter jag faktiskt i min ensamhet och sniffar på doften som enligt etikett heter silke och orkidé. Det enda som är lite fult är att medlet är pastellila, en färg som jag har otroligt svårt för. Kanske mest för att den inte harmonierar så väl med min hudfärg. Rekommenderar denna produkt till alla hemmafixare. Jag diskar med medlet, skurar också. Kunde inte motstå doften. Så nu är nästan alla golv på nedervåningen vaskade med diskmedel. Funkade hur bra som helst. Och lite mer spännande än vanlig citrusdoft.

Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle bogga om diskmedel. Men nu är det gjort. Känns ganska bra. Vore finurligt om det fanns en sida, dofttube.com. Då skulle jag lägga ut Yes Clean & Care. Undra hur många visningar jag skulle få?

090528

Nyss hemkommen efter konsert med Accént och Storbandet. Fantastiskt duktiga! Jag är hur imponerad som helst!

Tragiskt att kommunen vill lägga ner Musikskolan. Förstår inte rikigt logiken eftersom åtgärden faktiskt bara sparar ca 1,5 miljoner.1,5 miljoner kr är inte ens en vidare stor summa i kommunala sammanhang. Estetiska programmet med inriktning musik är hyfsat nytt på Älvsbyns Gymnasium. Programmet förutsätter naturligtvis att eleverna ska ha möjlighet att medverkar i ex olika ensembler, band, körer. Vore det då särskilt smart att lägga ner hela Musikskolan? Skulle inte tro det. Finns i så fall ingen som helst anledning att läsa musik på gymnasiet i Älvsbyn om kommunen inte har resurser för utövandet av intresset. Undra hur det skulle låta om kommunen inte hade pengar nog att fixa is i ishallen eller hålla efter fotbollsplanen? Förmodligen livat.

Det är viktigt att ta vara på elevernas intressen och talanger. Intresse finns inom musik. Talang finns inom musik. Nix, kommunen måste tänka om, göra konsekvensanalys, både ekonomisk och kulturell. Besparingen som måste göras kan faktiskt tas från något annat. Pengar finns alltid.

Jag känner att jag blir het.

Efter konserten gav jag ett förslag till en av musiklärarna. Jag tycker att de ska samla ihop Storbandet, Brasset och andra musikgrupper som Musikskolan leder. Ställa upp utanför kommunhuset och spela en riktigt rivig bit. Som ex introt till Rocky-filmerna. Dessutom kontakta media och göra en stor grej av det hela. Bäst vore såklart om demonstrationen kunde göras inne i entrén så det ekar i hela tegelbyggnaden. Ibland behöver man skaka om. Bokstavligt talat.

090528

Sedan sist jag var inne på bloggen och härjade har följande hänt:


Barnvaktandet gick bra men Hundbergsutflykten uteblev på grund av febrig Ella. Kvar lämnade hon ett knippe baciller som märligt nog har bosatt sig hos Johan. Så nu är han febrig och förkyld.


Johannas prat om vampyrer, Edward och drömmar väckte mitt intresse för filmen. Såg den för någon dag sedan och den är klart sevärd! Förknippar dock mest Edward Cedric Diggory i Harry Potter där han tillhörde elevhemmet Hufflepuff, var prefekt och även kapten för deras quidditch-lag. Siktar på böckerna längre fram...


Insett att mask är ett äckligt djur. Hittade några långa rackare i jordgubbslandet för några dagar sedan. Slemmigt djur. Igår när det regnade spön i backen kröp kräken fram från de mjuka gräsmattorna och figurerade på asfalten. Usch, jag får stress när de flockas i min färdriktning. Maskar har alltså nästan tagit förstaplatsen om hatobjekt tillsammans med spindlar och andra flerbenta insekter.


Haft besök av Lotta med bifogad hund. Trodde hon skulle hälsa på och ta med sig ett pälsdjur i handväskeformat. Men icke. In kommer ett muskelpaket av sällan skådat slag. Skulle ha sagt en pitbull men det var visst fel. Sorten påminde till namn om en ölsort. Mer vet jag inte.


Bygglovet verkar ta form och förhoppningsvis får vi ett besked idag. Då kan Johan och Linus börja riva i helgen. Längtar tills skräpet är borta från min tomt!


På återseende!


090522

En härlig dag går mot sitt slut! Har hunnit med en hel del, umgåtts med trevliga människor, fixat, donat och lärt mig vad alla Ellas Petshop heter. Kändes som ett glosförhör. Imorgon kommer fröken Olofsson och ska sova hos oss till på söndag. Det blir skoj, och vi har bestämt oss för picknick på Hundbergen (så vi kan se Ellas skola) och hyra Wall E. Blir nog bra. För en stund sedan sprang hon upp till vårt sovrum och bestämde var hennes säng ska stå. Härlig prick.

Minnesvärd dag!


090521

Googlade just på Rom och hittade precis nästan allt som jag vill göra i staden. Inkluderat en guidning i fotspåren av Änglar och Demoner samt, ej att förglömma, checka av ett av världens sju underverk, Colosseum. Det skulle innebära att jag bara har fem underverk kvar. Bara. Fem.

090521

Drömmar föds av mycket arbete, dåraktighet av mycket prat.
Pred 5:2

Ja, brist på fantasti och drömmar har jag definitivt inte, betyder det då att jag jobbar mycket? Eller är det kanske då att jag pratar alldeles för mycket och ofta? Hmm...

090521




IKEA PÅ LILJEVALCHS 13 juni - 30 augusti

IKEA är företaget som har möblerat svenskarnas hem och medvetande i över ett halvt sekel. Och med enorm framgång etablerat sig över hela världen. I sommar berättar Liljevalchs konsthall historien om IKEA. Utställningen är en frispråkig och underhållande exposé över tidernas största möbel- och designfenomen. Utställningen erbjuder både en skyhög igenkänningsfaktor och många överraskande skatter ur IKEAs produktion.


IKEA på Liljevalchs är dessutom sommarens upplevelse för hela familjen, där barnen erbjuds dagliga skapande aktiviteter i ett alldeles eget rum mitt i utställningen.

Text från liljevalchs.se

Johanna! Vi måste hit! För er oinvigna kan jag meddela att jag, Johan, Mattias, Johanna och Ella åker till huvudstaden sista helgen i juli. Fyra fartfyllda dagar med Grönan, Skansen, shopping, och förhoppningsvis detta. Sommarens upplevelse för hela famlijen, det agrumentet borde räcka för att dra med de manliga medresenärerna! Halleluja!


090521

Det var inte igår! Jag har tappat insprationen till att blogg. Kan det kanske bero på att min vardag består av jobb, jobb, jobb, kaffedrickande och rensning av gräsmattan sedan grusets invasion under snömånaderna? Huga.

Igår var jag och Johan till stan (läs Piteå) och såg Änglar och Demoner. Klart sevärd film med intressant story, bra effekter och vacker omgivning. Jag vill till Rom. Minus är att den var lång, två timmar och 20 minuter plus att säcken inte riktigt snöts ihop. Boken är klart bättre!

På tal om rörlig film, så såg vi igår en annan film, American Crime. Jag blev sjukt berörd, äcklad och mest av allt tacksam för att jag har det bra. Klar sevärd. Baseras också på en verklig händelse. Usch.

Så, Änglar och Demoner får tre och en halv popcorn av fem möjliga. American Crime får fyra av fem popcorn.

Härligt med lite filmtips till regniga dagar. Som idag. Typiskt att det regnar eftersom jag som igår införskaffade trädgårdsverktyg. Jag hör hur jordgubbslandet skriker efter mig. Vill att jag ska rädda de stackars plantorna från att snärjas i ogräsets listiga grepp.

090515

Milda makter vad folk slänger skräp i naturen! Igår gjorde jag en hjälteinsats och hjälpte Amanda/Brasset/Musikfolket att städa längs vägen mellan Vistträsk och Flurheden. Hittade alla möjliga slags skräp, som katetrar, en klocka, plast, glas, och förbrukat toapapper. Usch. Hade det inte varit för den neongula reflexvästen hade jag känt mig som en tattare, en sakletare som förgäves söker skatter och bröd för dagen. Höjdpunkten var fikat på ängen med syster sittandes på Tina Turner-tuvor och med solen i ansiktet.

Efter fyra timmars knat och böjda knän var det över. Blev överlycklig när jag såg pappa, Carina och Emmy längre fram. Vi kom i mål! Så alla ni som läser detta, våga bara slänga minsta pryl som inte tillhör naturen. Tänk på att snart är det ni själva som är där och jobbar i ert anletes svett, för att samla in pengar till ungarnas skolresa...

Och till sist. Självklart använde jag plasthandskar. Lite smått hysteriskt. Jag får panik av att känna mig oren.

090513

En fråga... Varför hejar alla busschaufförer med mötande chaufförer? De kan ju omöjligt vara så att alla känner varandra. Oavsett om det är en busslast från Arboga eller lokaltrafik som svischar förbi så höjer alltid chauffören glatt sin arm i skyn och ler glatt. Why? Betyder det att jag som bilist ska heja på alla andra jag möter? Galet.


090511

Jag har ju itidigare inlägg proklamerat mer fluff åt folket. Fluff innebär en renbäddad säng med fluffiga sängkläder. Mitt nya inköp blev ett megafluff. Så fluffigt att jag höll på att kvävas här om dagen. Det är liksom överallt. Men, som ni märker så överlevde jag attacken från det kostgjorda bolstret.


090511

Kära vänner! Är ledsen för min usla uppdatering, men jag har helt enkelt inte haft tid. Tillställningarna bara löser av varandra; möten, kändisfester, plåtningar, intervjuer och träning. Rätt mycket nu.

Seriöst känner jag mig vuxen nu. Efter den vanliga arbetsdagen åkte jag till Bryggmans och införskaffade pioner. Fortsatte sedan hem i vita faran. Använde mig av farthållare för att köra lagligt. Väl hemma värmde jag upp rester sedan gårdagens middag. Tog en power-nap och var i gång efter 20 minuter. Klädde på mig rikligt och gick ut på gården för att sortera grus från gräsmattan. Jag var effektiv och använde båda händerna. Snabb som en vässla. Började även påta i jordgubbslandet men la av när jag kände nordanvindarna komma. Funderade på morgondagens middag, skapade en inköpslista sparade det i minnet. Började fundera över bensinpriset, om det hade höjts sedan igår när jag tankade. Svängde förbi Maria med ett par klatschiga trädgårdsvantar, tänkte att det skulle bli roligare för henne att pyssla med ett par färgglada textilhänder. Duschade före CSI och sitter nu i en beige morgonrock.

Var tog livet vägen? Hur kan tiden gå så snabbt? Nyss var jag 16 år, gick ut 9:an och hängde på Åhlénstrappan på examen. Bar en svart Only-jacka med reflex, sommarjobbade på Älvsbyhus, var uppe nätterna långa och lyssnade på Bright Eyes med Simon & Garfunkel.

Tiden kommer.


090505

Nu är de flesta av gårdagens bävrar borta. Känns skönt! Skam den som ger sig, det mesta går att lösa. Härliga tider.

Jag är hungrig. Sugen på popcorn. Varför har vi inte det hemma? Hörde av en nära släkting att hon alltid har en påse chips eller ostkrokar i garderoben, gömd för övriga familjemedlemmar. Påsen öppnas när suget är som värst. Det tipset kanske jag ska anamma? Jag har några hyllor tomma i vårt nya sovrum...

Nu anropar fluffet fröken Berggren. Klart slut.

090504

Dagen idag är en skitdag. Allt för många saker har gått åt skogen. Bäver, bäver, bäver.

Mitt jobb är bäver. Jag känner mig grå, alltså bäver. Jag har städat så frenetiskt så att jag förlagt skruvarna till sängen. Johan hittade den lilla vita påsen med alla skitsktuvar fem minuter innan han drog till jobbet. Fem minuter innan fyndet råkade samma Johan krossa en lampa i hallen. Glas på golvet. Dubbelbäver. Ska jag gnälla extra mycket kan jag informera om att ljudet mellan glaskross och beiga klinkerplattor från 90-talet inte är ett bra gig. Trippelbäver. I argen har jag vikt tvätt och nu ska jag plocka ut diskmaskinen.

Hjälp mig. Jag behöver förändring. Dagen får fem bävrar av fem möjliga. En toppendag med andra ord.


090504

Nu är fluffet inhandlat! Deklarationen likaså, men det fixade jag tidigare. Något annat som måste göras detta magiska datum?

090503

Valborgs, första maj och hela kittet gick i en rasande fart. Nu känns det som att våren har kommit på riktigt! För att stanna dessutom, inte för att varvas med snöfall och annan nederbörd. Hej, sommar!

Har hunnit med en hel del dessa dagar. Träffat goda vänner, varit på kalas, fixat och grejat. Skönt! Sovrummet blev kanonbra och i morgon bär det av till Jysk för att inhandla sängkläder och annat. Jag har sett fram emot en fluffig nybäddad säng i ett halvår. Om mindre än 24 timmar går drömmen i uppfyllelse. På tal om drömmar så drömde jag en märklig dröm här om natten. En dröm med ett budskap. Mycket intressant. Mer om det sedan.

Förresten, misstolka inte min text. Jag har bäddat rent flera gånger under de senaste sex månaderna. Det är fluffet jag är ute efter och det finns bara i nya sängkläder. Invecklat.

RSS 2.0