121031

Jag kan inte annat än fundera på hur många singelbönder det finns. Utbudet verkar rikstäckande och sällan sinande. Mycket märkligt. Efter alldeles för många säsonger av kärlek i höstacken tycker jag det vore intressant att få inblick i andra yrkesbranschers relationsstatus. Som bibliotekarier till exempel. Iförda fotsida kjol, nylonstrumpor i matt tan och bekväma sandaler. Där favoritfärgen är brun, ledordet tystnad och smyga ljudlöst en utvecklad egenskap. I den spännande och informativa miljön mellan raderna av skrivna historier. Där skulle kärleken glöda likt en vässad blyertspenna på naturblekt papper. Ptja. Bara ett exempel från min fördomsfria värld...


121031

Nu har jag införskaffat preparat som ska utrota min rethosta. Hostesiin, som Levi säger. Den håller mig nämligen vaken om nätterna, stör min dygnsrytm, gör mig på dåligt humör och ger mig dessutom blodsprängda ögonvitor. Fuck the flu! Jag har också kommit fram till slutsatsen att det är praktiskt omöjligt att hosta ut vår efterlängtade sockerbit. Vore det genomförbart hade nämligen vår familj utökats till fantastic four under de gångna småtimmarna. Nåja. Jag är en lycklig kvinna. De finns folk som har det värre. Jag hade ju kunnat tillhöra minoriteten av vuxna som drabbas av barnsjukdomen femte sjukan vid 36 års ålder... Mehe. 


121030

Bless this house oh Lord we pray, make it safe by night and day. Så lyder texten på den dekoration som jag införskaffat längst Strandvägen i huvudstaden. Känns som att de flesta väggord bleknar i jämförelse. Vad kan man mer önska än ett skyddat hem?

121029

Vecka 38 nu eller 37+5 för att vara exakt. Det går undan, 15 dagar kvar till det magiska datumet! Alla kurvor, mått och slag pekar uppåt. Sf-måttet spänner nu 33 cm, jag har lagt på mig totalt 12,9 kg och blodtrycket är något högre än tidigare. Kan ju alltid hoppas att det sistnämnda betyder att ankomst är i antågande. Bebisens hjärta pickade på med stressade 160 slag per minut. Bäste vän. Stackars barn. Förkyld morsa är inget drömläge. Typografiskt fina datum från och med imorgon... Kanske kan jag hosta ut det lilla livet? 

 

120928, flicka, Ella

121008, pojke, morbror Mats

121010, flicka, Frida

121028, flicka, Linda Askenfalk
121029, flicka, Johan

121030, flicka, Svärfar/farfar

121101, pojke, Amanda

121102, flicka, jag

121103, pojke, Flies
121104, flicka, Ella
121105, flicka, Cocos faster

121108, flicka, Hanna - mamma till Elensia

121110, flicka, Ulrike

121111, flicka, Svärmor/farmor
121116, flicka, Ida Ö

121116, pojke, Cillan


121028

Jag: Vad tycker du att bebisen ska heta om det blir en lillasyster?

Levi: Em... Lilly!

Jag: Om det blir en lillebror då?

Levi: Lillyblol!


120127

Vänskapens sötma ger själen kraft.
Ords 27:9

121027

För exakt 32 508 dagar sedan föddes min mormor. Idag fyller hon 89 år. En rätt imponerande ålder som hunnit med decennier, epoker och eror som man själv bara kan fantisera om. Hurra, hurra, hurra! Om några timmar vankas därför kalas med jubilaren, nära och kära. Trevligt, trångt och traditionellt. Gillas!


121027

Rann bägaren över?

121026

Frihet! Jag har precis stämplat ut. Underbar känsla! Nu ska jag bara rå om mig själv, softa, pimpla kaffe och knapra praliner tills underverket behagar se dagens ljus. Ptja. Även sysselsätta mig med seriösa sysslor där emellan. Snart belöning för nio månaders växthuseffekt. Hurra!

121024

Jag ratar förebyggande naturläkemedel. Det gör inte Johan. Han hävdar att brustabletter innehållandes röd solhatt är Guds gåva till förkylda människor. Jag är tveksam. Kan lika gärna lösa upp en sockerbit i ett vattenglas. Hej, placeboeffekt! Men. Kanske har jag haft fel. De senaste två dagarna har jag varit vissen, haft ont i halsen och hostat. Levi också. Inte Johan. 1-0 till Mr Squarepants. Bäver. 


121022

Tjoho! Igår kom bästa Ulrike med en present till Levi. Bara sådär. Omtänksamt! Tallrikar, muggar och servetter med diverse fordon på. Allt från Leilas General Store, fint förpackat i en papperspåse med vintagetryck. Nu snackar vi förbrukningsartiklar med klass! Festligt!


121021

Livskapitalet. Hur ska det förvaltas på bästa sätt? Det finns så många möjligheter i livet. Vägar att vandra, hemligheter att upptäcka och dimensioner att utveckla. Resor i både inre och yttre sfär. Känslor och upplevelser. Erfarenheter, kunskaper och visdom. Och fri vilja. Den vi alla är skapade med. En autopilot i medvetandet. Det finns också begränsningar. Både på grund av yttre omständigheter men också egna val och dragna linjer. Svaret kanske inte existerar. Frågan är dock tänkvärd och viktigt att reflektera över. Ptja. Söndagens fundering bland bleka solstrålar i krispigt landskap.


121015

Vecka 35+5 dagen till ära, alltså gravid i vecka 36. Magen har vuxit en cm och mäter nu 32 cm från symfys till fundus. Vikten plus 12,4 kg. Man tackar! Det lilla livet bjöd på show, rytm och rörelser i en hastighet av 156 slag per minut. Linda siar en bebis modell mindre då min mage inte ökat så mycket på sistone. Time will tell. Ut ska den oavsett!


121014

Exakt en månad kvar till leverans av vår efterlängtade skatt. Kanske mer, kanske mindre. Jag känner mig förberedd och i fas. Så. Käre Gud. Ge mig intensiva värkar och låt mig få utbrista repliken Whoever controls the water controls everything. Amen.


121010

Ögonblick. Vissa etsar sig fast och kan passera revy medan andra aldrig spelas upp på näthinnan förutom i självaste stunden. Jag försöker systematisera, sortera och sätta på pränt. Ingen lätt uppgift. Men nödvändig. Jag kunde inte då. Kanske kan jag nu. I will tell your story if you die. I will tell your story and keep you alive. The best I can, I will tell them to the children. 


121010

Tillåt mig notera. Människor som checkar in på akuten via sociala medier kan omöjligt vara i behov av omedelbar hjälp. Eller? Jag förstår inte hur man kan prioritera den typ av aktivitet i ett akut sammanhang. Mycket märkligt. 


121009

Syster har åter igen bevisat att hon kan förverkliga visioner med sax, färg och flinka fingrar. I helgen kammade hon nämligen hem en härlig andraplats under Norrlands fackmässa för frisörer, kreation och inspiration. I seniorklassen, dessutom. Talang, check. Stolt syster, check. Jubel!


121008

Den moraliskt eftertraktade egenskapen. Bäste vän. Tålamodet. Undrar just var jag har förlagt den förmågan? Ge mig styrka! Levi testar, trotsar och provocerar. Jag räknar tyst inombords. Försöker vara konsekvent och stå på mig. Inte ge upp. Tyvärr fungerar det ibland bättre i teorin än i praktiken. Som i morse då Levi vägrade borsta tänderna. Höll händerna för munnen och var obstinat. Jag hör mig själv säga Du får en godis om du borstar tänderna. Paus. Vad sa jag? Vilket uselt förhandlingsläge! Mutor. Inte att föredra eller stoltsera mig. Dock en effektiv metod om än på kort sikt. Fruxo, mamma, fick jag till svar när projektet var genomfört. Note to self. Gör aldrig om det. Suck.


121004

All pepp, cred och allmän hyllning till de som engagerar sig i byråkratins beslut att utvisa av familjen Raad. Guldstjärnor till var och en! Länge leve medmänskligheten!


121002

Barnomsorg och föräldraledighet är ett omdiskuterat ämne. Hett. Infekterat. Känsligt. Barn till vårdnadshavare som är föräldraledig erbjuds förskola 15 timmar per vecka. Hur fördelningen av timmar per dag ser ut är beroende på förskolans förutsättningar. För omsorgen debiteras en avgift enligt fastställd taxa såvida barnet inte är tre år fyllda och då omfattas av avgiftsfri allmän förskola.

 

För oss var det ett ganska enkelt val. Trots att avdelningens bestämmelser är fem dagar i veckan á tre timmar i stället för tvärt om som jag hellre önskat. Trots att avgiften känns dyr med tanke på att vi inte själva kan påverka tider och att Levi får ta del av en bråkdel jämfört med det som erbjuds idag. Men ändå. Självklart ska han vara på Hyddan. Genom förskolan, eller dagis som vi benämner det i vår familj, har Levi vuxit på många sätt. Utvecklat, förfinat och insupit kunskap. Fått rara vänner, bra kontakt med fina fröknar och rutiner på små bestyr i vardagen. Inte vill vi ta ifrån honom det. Jag ser ingen som helst anledning att rycka bort Levi från den tryggheten och tillvaron för lek och lärande. Som ger utrymme att upptäckta, bättra på självständigheten och se sig omkring. Nej. Mår Levi bra mår vi bra. Glad Levi, glada föräldrar. Ekvationen löst. Amen.


121002

Vecka 33+6, med andra ord gravid i vecka 34. Det närmar sig, 42 dagar kvar till beräknad förlossning! Igår var jag på ett obligatoriskt besök hos barnmorskan. Sf-måttet spänner 31 cm och vågen visar plus 11,4 kg i vikt. Hjärtat pickar på med 140 slag per minut och barnet ligger ordentligt kilat med huvudet i rätt vädersträck. Sammanfattningsvis är jag i fortsatt fin form. Jag statuerar exempel, ligger precis under kurvan och är som gjord för att bära människor till världen. Halleluja!

 

Men allt är inte solsken och fågelsång. Det börjar bli tungt, tröttsamt och påfrestande. Med all rätt. Givetvis. Att vänta barn nummer två är inte alls på samma sätt som barn nummer ett. I alla fall inte för mig. Lyckligtvis är det övergående och belöningen efter nio månaders växthuseffekt är ovärderlig och oslagbar! Snart!

 

120928, flicka, Ella

121008, pojke, morbror Mats

121010, flicka, Frida

121028, flicka, Linda Askenfalk
121029, flicka, Johan

121030, flicka, Svärfar/farfar

121101, pojke, Amanda

121102, flicka, jag

121103, pojke, Flies
121104, flicka, Ella
121105, flicka, Cocos faster

121108, flicka, Hanna - mamma till Elensia

121110, flicka, Ulrike

121111, flicka, Svärmor/farmor
121116, flicka, Ida Ö

121116, pojke, Cillan


RSS 2.0