131014

För nästan en månad sedan beställde jag en matta. Den levererades idag. Sedan jag la ordern har jag projicerat tygtrasan tillsammans med soffan och fåtöljen. Varje dag. I 28 dagar för att vara exakt. Vilken besvikelse! Färgen motsvarade inte mina förväntningar. Men framför allt. Den vävda stycket á 160 x 230 cm stank mögel. Panik! Trots bara några minuter i öppnad förpackning är jag rädd att den kontaminerat hela boningen. Returen är ett faktum. Skurade golv, frisk luft och doftljus likaså. #matt


131011

Klara, färdiga, barnvagnsrally! 

131010

Må hända att jag kanske kommer att förväxlas med en frisläppt teletubbie. Om än i svart. Med största sannolikhet i alla fall uppfattas som ett barn. Inte fördelaktigt alls men det gör mig ingenting. Jag känner mig trygg i mitt beslut. Intalar mig själv att jag är före min tid. Jag har köpt en overall. #vadderadkroppsstrumpa #winteriscoming


131009

Om några timmar ska jag infinna mig på sista utbildningstillfället i grundläggande ledarprogram. Åter imorgon. Barnen checkar in på farmor och farfars pensionat med service dygnet runt. Ja, pensionatets sidoverksamhet erbjuder till och med logistiklösning. Så tacksam för all hjälp när det kör ihop sig. För det gör det. Och i ärlighetens namn har jag varit på vift alldeles för mycket på sista tiden. Nåja. Insikt ger utsikt? 

131009

Var ska detta sluta? Kommer på mig själv med att småle när jag ser grannens nya hundvalp. Söt som socker! Mitt senaste köp är ett armband med berlocker föreställandes olika jyckar. Så oäkta, så rätt. Och tapeten med hundmönster i guld ylar Köp mig, köp mig! Farligt. 


131008

Ja tror hon älskar mäj, sa Levi tidigare idag när vi planterade växtlighet på mammas grav. Han pratar då och då om mamma. Eller Mojmoj, som han säger. Han undrar när hon ska komma ner från himlen. Säger att han saknar henne. Det är så svårt att förklara på ett sätt som barn förstår. Lilly satt bara tyst och timid med ett barr i handen. Levi kisade upp mot himlen innan vi gick därifrån. Vinkade. Så mycket mamma går miste om. Det gör ont. Trots att vi har det gott. 

131008

Dagens i särklass största happening, post från tomten! Levi kan vänta sig fina klappar förutsatt att han är snäll, äter bra samt sover i sin egna säng. Detta framkom i det silverglittriga konvolut med bokmärke från svunnen tid som hämtades in tidigare idag. Lego brannstaschoon, var hans första kommentar efter att jag läst att tomten även efterlyser hans önskelista. Baksidan av den skäggige mannens förmaningar fick jag erfara strax efteråt då Levi ville vila innan middag och jag nekade. Mäh! Tåmten sa ja skulle såva. Sanna mina ord. Hittade nissen i sin säng i sömn 20 minuter senare och efter dvalan beordrade han mig att ringa till santa himslef för att berätta hur duktig han varit. Inte dum. Känns som att ungen har övertag.


131006

Alltså! Jag kanske hör det jag vill höra men Lilly sa precis Ädåå när farmor vinkade farväl efter en stund i stugan. Underbara barn! Kanske ett nytt ord i förrådet alternativt gutturalt ljud lyckosamt format till något som precis passade in i tid och rum. Snart elva månader. Finaste unge!

131004

Dagsutflykt till Umeå. Kaffet är slut. Utsökta bönor, enastående smak. Några mil kvar till destinationen. Tidig morgon!

131003

Gårdagens aktivitetet som innefattade fika på konditori med mammor och barn blev aningen kortare än jag planerat. Anledning, väsnande treåring som krävde glass efter en ej uppäten bit prinsesstårta. Jag sa nej. Gråten, gnället och det allmänna missnöjet förvärrades så jag packade ihop och åkte hem.Väl hemma sov Levi i tre och en halv timme. Därefter sa han Fölåt för att ja gråte. Näste gång ska ja ta en glass me många färjer. Amen. Det får vi hoppas. Annars blir det en enkel biljett till Bastuträsk.

RSS 2.0