130228

Tidigare i eftermiddag fick vi besök av konstapel Karlsson. Klädd i full mundering, målad bil och hela kittet. Total lycka för Levi. Han fick sitta i förarsätet, kika efter tjuvar och banditer och sist men inte minst ta sig en titt i kofferten där det fanns diverse prylar. Fick med sig ett rör från alkoblåsen och en bit avspärrningsband. Matchar utmärkt till hans keps och tröja. Polis. Sedan dess har han lekt brottsplats och sett på 112 på liv och död. Familjeunderhållning. Som sagt. Tror inte att någon syo behöver konsultera yrkesvalet… Ja är en plis och Ståpp i lagens namen är frekventa uttryck i ordförrådet. Till undsättning!


130227

Jag har nyss haft ett 26 minuter långt samtal med en mycket trevlig man som spenderat sin uppväxt på Norrabyvägen 9. Där vi nu bor. Mycket informativt! Att tiderna, behoven och omständigheterna förändras i hus och hem är ett faktum. Intressant att lyssna till hur dåtiden såg ut. Har dessutom aldrig någonsin pratat med någon som matat ut ord i den hastighet som han bemästrade. Känner mig besegrad. Mehe!


130227

Snart kommer fyra mammor med tillhörande barn på lunch. Restaurangen bjuder på gratinerade tortillas med kycklingröra, sallad och tillbehör. Citronpaj och vaniljvisp till efterrätt. Garanterat fritt från hästkött. Mehe!


130226

Vilket underbart väder de senaste dagarna har bjudit på. Blå himmel! Vi har rört på benen och pausat med kaffepimpling på bron. Skapat hus och lykta i snön och kisat i solskenet. Vårvintern är oslagbar när kombinationen av väder, nöjda barn och antal koppar java är i balans. Älska livet!


130225

Nu drar vi till Mia för kalasfirande! Bara införskaffa present först. Antar att paketet blir platt och med stor valfrihet...

130221

Nu kan jag äntligen outa den finaste och mest efterlängtade hemlighet som i veckor varit förseglad sound of silence. Våra favoriter Tia, Hanna och Ella som driver all inclusive på andra sidan järnvägen väntar en fjärde familjemedlem. Levi och Lilly får ytterligare en kusin, Johan blir farbror för andra gången och jag räknar mig själv som faster to be. Kanske inte rent genetiskt men i hjärtat finns inga tvivel. Pysslingen. Så välkommen! 


130219

Vaknade med feberfri miniatyr på morgonkvisten. Efter besöket på bvc kom den tillbaka i lightversion. Orsakskod, de obligatoriska sprutorna. Dagen till ära är Lilly tre månader gammal och kan stoltsera med vikt och längd på 6 030 g respektive 63 cm. Jag kan inte låta bli att förundras över växtkurvan! Låt mig notera att jag vid ett års ålder vägde 8 020 g och var 71 cm lång. Hobbit personifierad. Back to reality. Lilly. Nyfiken och pigg. Som står tills benen viker. Som börjar varje morgon med ett leende, oavsett nattens bravader. Jollrar obegripliga fraser. Har antydan till lockigt hår och är en kopia av både sin bror och morbror. Finaste flickan. Älskade barn. Tre månader, en fjärdedels år! Himmel!


130219

Just det. Sedan några månader tillbaka förevigar jag ögonblick via instagram. a830105. Tjoho!

130218

Kvittret är sjuk! Rosiga kinder och varm. Febran. De senaste timmarna har hon övat höga tonarter och ratat min meny. Ingen lyckad kombination för husfrid. Nu sover hon dock i min famn. 1-0 till morsan. Hoppas på snabb återhämtning!


130216

Vilken underbar dag! Sol, glitter i snön och kvicksilvret i perfekt balans. Vi har promenerat, bobbat och Levi har dessutom hunnit med sin andra lektion i längdskidåkningens konst. Härligt! 


130215

Ett fång blommor, choklad och levande ljus. Rosa nyanser, glitter och känslosamma yttringar. Nej. Det var inte en del av min gårdag. Johan diggar inte konceptet alla hjärtan. Typiskt. Jag som verkligen är i behov av en bukett tulpaner!


130214

Ja mår itt så bra. Ja är lessen. Ja saknar pappa. De fraserna är numer standard under de timmar Johan är på jobbet. Gör lite ont i mitt hjärta. #Pappaspojke


130213

Lämnar Levi på dagis, hämtar Levi på dagis. Försöker vara effektiv under de timmar han är inackorderad. Checkar av vardagsbestyr och hushållssysslor. Pimplar kaffe, lattjar med Lilly och hänger med mina låtsaskompisar på nyhetsmorgon. Luncher med härliga mammor och barn. Energikick, inspirerande menyer och vädring av allehanda samtalsämnen. Vuxen-barn när det passar. Hälsar på och får påhälsning. Gör osynliga to-do-listor. Planerar. Genomför inte nära på allt. Tyvärr. Ammar, byter blöjor och förbrukar mer wipes än vad som är normalt. Så är det. Föräldraledigheten dokumenterad på några rader. Inte undra på att timmarna flyter ihop till dagar. Till dygn. Till veckor. Visst är det fortfarande 2013? Gah!


130204

Årskrönikan publiceras av tradition på årets sista dag. 2012 års version är dock ett undantag så överblicken av förra årets speciella händelser levereras istället i detta nu. Med hopp om fortsatt gott nytt år!

 

Årets projekt

Entréplanet med kök, matplats och vardagsrum i ett. Den mest efterlängtade förändringen sedan adressbytet till Norrabyvägen 9. Enligt mig, bör tilläggas. Resultatet blev öppen planlösning, rymd och ljus. Förvaring och funktion. Mest nöjd är jag över det gräddfärgade kylskåpet med runda former, bänkskivan signerad Bernadotte och de retroinspirerade eldetaljerna. Mission completed. Woop, woop! 

 

Årets idé

RSS-flödet som sedan några månader tillbaka länkar mina ord till Älvsbyns budbärare på nätet. Prestation förknippat med främst ångest framför bedrift. Men ändå. Uppskattat att bli uppskattad!

 

Årets resa

Destination Sunderbyn till tonerna av Jacksons You Are Not Alone. Kan jämföras med en ospecificerad sista-minuten till solsäker plats. Annars var Kroatien fint. Och. Den fem kilometer långa slinga som jag rusade i mål på 33:50 är förvisso ingen resa i kategorins rätta bemärkelse men ett kvitto på att det finns hopp om liv. Så man kan ta den där sista-minuten. Nästa år. Typ.

 

Årets tillställning

Förlossningen. Vilken föreställning! Intensivt, på ny rekodtid och med känslosamma yttringar. Ett magiskt ögonblick trots överdosering av lustgas. Polargalan. Ett lite mer festligare arrangemang som jag sett fram emot men avstod från i sista stund. Frånvarokod nyförlöst, amningshjärna och ingen outfit. Hej, kinderägg.

 

Årets köp

Gröna faran med familjärt registreringsnummer som för tankarna till partyö i Medelhavet. Bilen visade sig vara ett utmärkt köp fram till kylan lamslog regionen och vi insåg att fordont saknade motorvärmare. Uppmärksamt. 

 

Årets huvudbry

Sociala medier. Say no more!

 

Årets bedrift

Att jag gravid i åttonde månaden premierades med ny titel, utmaningar och ansvar. Trodde min rondör skulle avskräcka men bevisligen inte. Boost! Bubblare. Johan som hamnade i diket under en körlektion för att utöka sitt kort till C. Med risk för att rasera sheriffstatusen hade jag inte hjärta att offentliggöra händelsen när den inträffade. Men nu. Humor.

 

Årets hysteri

Dagisbaciller som frodas, förökar sig och förskräcker mänskligheten. Levi har dock ett immunförsvar de luxe så de få dagar jag vabbat kan jag räkna till fyra. Ungefär. Halleluja!

 

Årets citat

Precis som medaljen har en baksida så har baksidan också en medalj. Kloka och tänkvärda ord från herr Eriksson. Jag instämmer. Så sant. Och Evas hyllning och personbeskrivningar till sina medarbetarna i brödfabriken blev klassisk i samma stund som den offentliggjordes. Underbart underhållande!

 

Årets uttryck

Washi-tape som tagit över tronen efter den transparanta tapen som ända aldrig har varit osynlig. Universalprodukten med japanskt ursprung har förföljt mig de senaste tolv månaderna. Har dock ej testat. Washi it is. 

 

Årets olycka

I stil med Winnerbäcks Elegi, för en mormors bror som somnade in och för ett barn som aldrig kom. Efterföljande oklarheter kring det förstnämnda som egentligen inte angår mig men är totalt emot mina principer om rätt och fel. 

 

Årets lycka

Att familjen kompletterades till fantastic four. Fröet i min mage som efter nio månaders växthuseffekt såg dagens ljus. Lilly. Och Levi. Livets rikedom. Att berikas med två fina barn är det bästa saldot jag kan tänka mig. Även om jag stundvis efterlyser tålamod, pedagogik och sömn portionerat i en dosett för dagligt intag. 

 

Kommande års förhoppningar

Lycka, välgång och välsignelse. Precis som året innan. Att kombinationen arbeta slash föräldraledig ska fungera fint. Att vi innan nästa vinter har en pålitlig och fungerande panna så att uppvärmningen inte sviker när det är som kallast. Bonus vore renoverad hall och toalett. Sist men viktigast. Att vi lever här och nu. Fokuserar på presens och futurum framför imperfekt. När som helst är det för sent. 


130204

Nu har jag piffat och pysslat inför morgondagens kalasdag. Ballonger och girlanger är på plats. Presenterna inslagna. Födelsedagsbarnet sover. Levi. Tre år imorgon. Galet!

130202

Nu har spjälsängen arkiverats och ersatts av en vanlig säng. Grabbsängen, som Levi stolt benämner den. Den gräddgula platsen för vila med dekor i trä har funnits i stugan sedan urminnes tider. Eller sedan 1950-talet. Typ. Lyckligtvis har den nu bytt adress och fungerar utmärkt till Levi. Passar dessutom perfekt in i hans rum. Vilken tur att jag får bestämma i några år till… Lite mindre till måttet och mycket finare än någon jag hittills sett. Nöjd familj, check!


RSS 2.0