110628

En sammanfattning av de senaste dagarna. De nominerade är.

Midsommarfirande i Åbyn, som traditionen bjuder. Bland höga tallar med sand i sandalerna, på trädäck med silltårta och vågor som slår mot stranden. Fik på fik, antikrunda och promenad på stenig väg. Vindstilla, sol med moln och några regndroppar. En finfin, lugn och skön midsommar tillsammans med familjen Öhlund-Jalar. Och Peter. Så olik alla andra år med testosterontält, allsång vid elden, skål och skrål. Tiderna förändras och vi med den.

Kalas för bästa syster! Numer myndig, körkortsbenägen och snabbköpskassörska. Kalas för solstrålen Maja. Hela två år. Stolt ägare av både skottkärra, dockvagn och kök i miniatyr. Och snart, mycket snart, storasyster till två!

Impusiv middag med favoritgrannarna. Man tager vad man haver. En timme senare invigdes vår nya familjemedlem, webern. Med rutig duk och prickiga servetter njöt vi av grillat, kvällssol och upptinad bröllopstårta. Smask!

Garaget. Arbetet fortskrider i samma takt som det tog för kommunen att uppdatera skyltarna till centrums infarter. Med andra ord. Obeskrivligt sakta. Det verkar alditg bli färdigmålat. Jag skäms. Men nu är det bara gavelspetsar, knutar, foder och underspikning kvar. Förhoppningsvis.

Jordgubbslandet som är i toppform. Plantorna frodas och inger hopp om röd efterlängtar skörd. För att utrota ogräs har växtplatsen dessutom försetts med plast. Pro.

Sommarens obligatoriska undersökning. Givetvis vetenskapligt utförd. Jag och Amanda har inventerat utbudet av blomlådor på nya Altuna. Årets siffror är en markant högre jämfört med förra årets. 27 hus av 53 möjliga har blomlådor från samma tillverkare. En salig blanding av säsongens variant och förrförra årets storsäljare. I olika färger och former. Why?

Och vinnaren är... Veronica Maggio! Nej. Vinnaren är svägerska Lisa. Som nu i hela 36 veckor burit på två guldkorn från samma ägg. Med tanke på det utlovade solskenet hoppas jag för hennes skull att tvillingarna kommer inom kort. Hon är värd alla tapperhetsmedaljer och emblem som går att få. Som vi längtar efter de två små liven! Två mästerverk. Amen.


Kommentarer
Postat av: Marie

Låter ju superduper det där:) Hörru, vi måste ju lyckasd ses någon dag när Arvid är vaken osv...Ni är inte sugna på att haka till nimbys någon vardag framöver?

2011-06-28 @ 09:20:01
URL: http://lantgårdslivet
Postat av: Vinnaren!

Inte tråkigt! Vilken ära! Har sett på väderprognosen med bävan å håller krampaktigt tag i min fläkt å hoppas att kidsen fattar att dom faktiskt får mer plats om dom kommer ut.

2011-06-28 @ 11:30:22
Postat av: Svägerskan med sannorlikt samma blomlådor

Ursäkta är det de med ränder eller prickar du räknat? Jag såg när ni smög förbi igår med våfflan, var jag inräknad??? ;)

2011-06-28 @ 17:46:45
URL: http://nanahope.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0