110121
Ikväll har vi haft familjen Sundman på besök. Härligt, som vanligt. Vi bjöd på två sorters pajer, sallad, dressing och bröd. Eftersom jag inte är någon mästerkock skulle jag aldrig få för mig att bjuda på något obeprövat. Men. Det blev lite hastigt och lustigt så jag testade ett nytt recept. Klockrent. Kanske de godaste jag ätit på länge. Fem sliskiga italienare av fem möjliga! Kan nästan garantera att rätten inom kort serveras på Barkargatan. Ingredienserna torde tilltala min kära vän.
1 pkt smördeg
1 burk soltorkade tomater
150 g brieost
1 pkt ruccolasallad
2 st ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven parmesanost
salt
peppar
chilipulver
1 pkt riven mozarellaost
Sätt ugnen på 175º. Tryck ut smördegen i en ugnsform. Grovhacka de soltorkade tomaterna och skär brieosten i bitar. Lägg allt i pajskalet. Strö över ruccolabladen. Vispa ihop ägg, grädde och parmesanost. Smaka av med salt, peppar och chilipulver. Häll blandningen över alla italienska råvaror. Toppa med mozarellaost. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Tasty!
Lät mycket gott! Vi provade också nåt nytt: italiensk köttfärslimpa med mozzarella och pestogömma med pinjenötter på toppen! Fabulous! Ska laga till det och bjussa er nån gång!
Då kan vi laga tillsammans! Ett tips var att göra pajen i små formar, typ som förrätt. Tasty! Vi skulle kunna trixa fram en efterrätt á italiano och köra en helkväll! Ciao!
http://www.bloglovin.com/m/256579/167714828/a/0/aHR0cCUzQSUyRiUyRmthbGFzZ290dC5ibG9nZy5zZSUyRjIwMTElMkZqYW51YXJ5JTJGdG9tYXQtb2NoLW1vemFyZWxsYWZsYXJuLmh0bWw=
Det här såg också gott ut!