100122

På tal om UF Dold design & innovation så var det för den oinsatte ett företag som jag, är Emma, Maria och Emelie startade via Ung Företagsamhet. Vi tävlade i en herrans massa katergorier och vann faktiskt de flesta. Via vinster i de regionala tävlingarna tog vi oss vidare till nationell nivå där feelsafe utsågs som vinnare i kategorin Sveriges Bästa UF-produkt. Året var 2002. I tävlingen om Sveriges Bästa UF-företag kom vi på andra plats. Att komma tvåa i den mest prestigefyllda tävlingen var stort med tanke på att det under 2002 fanns ca 2 300 UF-företag registrerade i Sverige. Men dock. En andraplats är råttskit i jämföresle med en vinst. Så nära, men ändå så långt borta.

Hur som haver. Vinnarna i denna tävling blev företaget ProGlobe UF. Affärsidén var att förena ett etiskt tänkande med det kommersiella, genom att sälja sandaler framtagna i samband med ett kenyanskt ungdomsprojet. Hälften av vinsten gick tillbaka till det afrikanska projektet och hälften stannade hos ProGlobe. Vår dolda och säkra extraficka som placerades i byxlinningen fick alltså stryk av det lilla världsföretaget som skeppade hem sandaler av bildäck. För att göra en lång historia kort så var huvudpersonen i sandalföretaget en luttrad tjej vid namn Camilla Ljunggren. Saxat från sidan.

Hon har slagit Jens Byggmark, Chrsitina Stenbeck och Filip & Fredrik på talanglistorna. Lanserade sin egen innovation och varumärket Pluring vid sexton års ålder. Idag är hon VD och arbetar med hållbar utveckling genom socialt entreprenörskap bland svenskt näringslivs toppchefer. Camilla Ljunggren har gjort en entreprenörskapsresa från att sälja varm saft på gatorna i Kanada via Kenya till Gnosjöregionen.

Kanske jag kan ringa henne och be om råd? Hon är ju liksom i sammanhanget, fortfarande. Drifitg tjej. Men jag måste erkänna. Sandalerna kan dra åt skogen, vår produkt var bättre och jag tycker fortfarande att vi var värdiga vinsten. Och ja, jag fortfarande bitter över andraplatsen.


Kommentarer
Postat av: Frida

Du har rätt i sak, men måste bita ihop och komma igen. Kvinnor kan. Även efter femti.

2010-01-22 @ 21:22:13
URL: http://fridasandman.blogg.se/
Postat av: Cillan

Vad roligt... Detta tar mig tillbaka till mässor och dyligt... I Gällivare var det en va?

Jag har i alla fall en liten feelsafe någonstans i mina gömmor... :)

2010-01-22 @ 22:14:39
URL: http://cirkuscil.bloggproffs.se
Postat av: Anna

Cillan, hittar du det inte i gömmorna så jag ett lager på iaf 900. Så du kan komma hit och få ett gäng. Förresten, det var i Gällivare!

2010-01-22 @ 23:29:54
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/
Postat av: Anna

Sant, Frida! :)

2010-01-22 @ 23:30:22
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/
Postat av: Marie

Men sluta nu snacka om den där fickan, jag minns en formidabel kokbok vars illustrationer rörde vem som helst till tårar...

2010-01-23 @ 13:58:11
URL: http://lappurlivet.blogg.se/
Postat av: Anna

Marie, inte att förglömma! Men faktum är att jag inte har någon kokbok i min ägo. Men Maria hade visst ett gäng kvar. Livet är en fest, det finns alltid ett tillfälle att fira...

2010-01-23 @ 14:45:17
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/
Postat av: Marie

Hehe jag är så snabb att det inte hade blivit mycket till tävling...

2010-01-23 @ 15:05:46
URL: http://lappurlivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0