100422

Min vän Emma och hennes Magnus har blivit med lägenhet i huvustaden. 48 kvadrat, ljus och fräsch. Nyrenoverad i vita toner, parkettgolv i alla rum, modernt badrum och kök i fransk lantlig stil. På hennes begäran kommer nu en inköpslista. Som jag har hittat på. Högst personlig.

Hall. Den värsta smutsen skrapas av på den metallicbruna hallmattan Svea. Utekostymer hängs upp på den vita hatthyllan Plinga. Och skorna placeras på skohyllan som också fiffigt nog heter Plinga. Diverse ting förvaras i skåpet Trollsta, som i sin svarta kulör utgör en fin kontrast mot den vita väggen. Olika prylar sorteras i skåpet med hjälp av praktiska boxar av märket Knös och saken är biff. Spegeln Pirål ger en helkroppsbild av människor i vimmel och sätter guldkant på tillvaron.

Vidare till sovrummet. Fötterna skrider ljudlöst på den mjuka heltäckningsmattan i grå nyans. Sängen Curly i vitt är bäddad i fräscha ljusa sängkläder och inbjuder till vila. Eller aktivitet. Hurtsen Componibili tjänar som sängbord och förvarar hemligheter. I hörnet står fåtöljen Teenager i vitt. En perfekt plats för ro och läsning. Lektyren förvaras i vägghyllorna This Way i ek. Utöver solen får rummet ljus från taklampan Boll i silverton. Mörkläggningsgardinen Megan är räddaren i nöden en ljus sommarnatt.

Vardagsrum. Den stora soffan Dover rymmer många vänner och piffas upp med färgklickar till kuddar. Under bordet Outline i ek, ligger samma matta som i sovrummet, dock i betydligt mindre format. All teknik samlas i och på den svarta möbeln Trollsta. De tjocka vita gardinerna är lätta att dra för fönsterpartiet när solen värmer som mest. Mycket tyg, inga panellängder! På kvällarna lyser bordslampan Bourgie. Ytterligare två fåtöljer, likadana som den i sovrummet står redo att användas när soffan inte räcker till. Med mjuka kuddar ger de ett välkomnande intryck. Golvlampan Svarva ger ett dämpande ljus och är lätt att flytta efter behag. Tidningar samlas i papperskorgen Knös. Oreda, nej tack!

Från vardagsrummet ses matplatsen som består av den vita matgruppen Molly. Ytterst praktiskt eftersom bordet med iläggsskivor rymmer ett mindre kompani. Under bordet ligger plastmattan Svea, även här i metallicbrun. Köket kräver inget ingrepp, bortsett från fräscha kökshanddukar, enfärgade, prickiga och rutiga. Kanske färska kryddor i fönstret? Och en klassisk Roberts Radio i pastell? På väggen hänger en stor tavla av tyget Iso Satakieli. Färgskalan i brunt, blått och grönt är utgångspunkten till hela boendet och kan varieras efter smak.

Vidare till toaletten som är i svart och vitt. Så får det förbli. Serien Saxån, erbjuder handdukar och duschdrapperi. En rolig matta föreställande K-brunn i grått. Gå på den och kärleken får ny energi, varje dag. Trista med behövliga attiraljer samlas i Idgrund, set i grått glas. I krukorna Sili Pot som står i fönstret växer prunkande murgrönor. Vattnas i samband med dusch.

Pust. Det var det. Det blev dyrt...


Kommentarer
Postat av: Emma

Fantastiskt många fina prylar minsann! Vågar dock inte riktgt räkna ihop totalkostnaden om jag skulle köpa din idé rakt av... :S Men nu var det ju kanske inte tanken utan det var ju tips och inspiration jag ville ha och det har jag fått. Flera gånger om! Jättetack för det Anna, när kommer du och inspekterar utfallet? :)

2010-04-23 @ 13:43:11
Postat av: Anna

Emma, det är bara handla! Äsch, lite inspiration bara. Kanske någon pryl kan passa!

2010-04-30 @ 11:01:55
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0