100406

Under två veckor ska jag hålla mig borta från produkter som innehåller mjölk. Två veckor. Detta eftersom Levi är torr och har fått utslag på kroppen, som kan bero på bla, bla, bla. Kommer inte riktigt ihåg, men det ska nu alltså testas samtidigt som han ska smörjas med mirakelcreme. Inget farligt eller särskilt ovanligt, vilket känns skönt. Men drygt ändå.

Jag har aldrig varit allergisk. Har en gång fått utslag av nyponsoppa när jag gick i mellanstadiet. Men det känns inte som att det räknas. Bekvämt som bara den, jag har inte behövt fundera på innehåll och ej heller lärt mig vad laktos, gluten och andra fackord inom allergivärlden egentligen betyder. Men. Nu ska jag lusläsa innehållsdeklarationer och ej förtära det som innehåller mjölk. När jag vid middagstid kikade i skafferiet och kylskåpet insåg jag rätt snabbt att mjölk finns i ungefär allt. Skit också. Det positiva är att jag kan se det hela som ett projekt för nyttigare intag. Sallad, ja tack, men utan fetaost... Ungefär lika intressant som en radiostyrd bil utan batterier. Bäver.


Kommentarer
Postat av: sandra

Så jobbigt, jag har heller aldrig varit allergisk. Filip klarade av att jag åt mjölkprodukter så jag hoppas att de går lika bra för nummer 2 men vad gör man inte för den lilla ögonstenen?!

Kram! =)

2010-04-06 @ 23:22:55
URL: http://filipsmammas.blogg.se/
Postat av: Fetaosten

Även fetaost finns nu i laktosfri variant, även creme fraiche, gräddfil, osv osv. Så sätt in batterierna igen, glutta på laktosfria hyllan på ICA. Det finns faktiskt det mesta man vill ha!

2010-04-07 @ 06:56:01
URL: http://nanahope.blogg.se/
Postat av: Marie

Har däremot hört att i stort sett varenda unge med en liten prick eller fnas ska hållas från mjölk enl bvc. Jag förstår att man prövar allt(gjorde ju det hela själv...) men småungar ömsar ju skinn och i detta klimat är det ju inte konstigt. Det är säkerligen inget som helst fel på Levi, och såklart överlever du dessa veckor, det är inte så svårt när man lärt sig läsa på.

2010-04-07 @ 07:12:22
URL: http://lappurlivet.blogg.se/
Postat av: Elin

Eller varför inte getost... det är komjölken och inte getmjölken som brukar vara besvärlig.

2010-04-07 @ 19:51:09
Postat av: Anna G

Hmmm jag är expert på ämnet!!

Vill du ha tips så hör av dig. Obs Isak har vattkopper så besök rekomenderas ej...

2010-04-08 @ 17:16:57
Postat av: Anna

Låter fint, Anna! Hoppar gärna över vattkopporna, men vi kan ses längre fram när han är pigg. Trist att han är sjuk, skulle inte ni till Hemavan? Hörs!

2010-04-08 @ 23:39:27
URL: http://attiotrenollettnollfem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0