091002

Att vara tacksam. Det är något som de flesta, mig själv inräknad, ofta glömmer bort. Istället tar vi för givet. Det är dumt.

 

För flera år sedan var pappa och Olle i fjällen och väl där träffade de en äldre farbror vid namn Astor. Astor levde ensam i en stuga tillsammans med sin blinda hund i Akkapakte i Arjeplogs kommun. Inte direkt den mest centrala platsen om du blir toksugen på ett skrovmål, akut sjuk eller får problem med den snabbt föränderliga väderleken. Man ska vá tacksam, sa han ofta på bred inlandsdialekt. Astor var tacksam över sitt även om det i många ögons mått mätt inte var något speciellt. Kanske är det just det som är en av livets många hemligheter. Att känna tacksamhet för det man har. Ofta det enkla. Vi har alla olika behov, men när det kommer till kritan är kärlek, att känna sig älskad och trygg det viktigaste av allt. Allt annat kan bero. Faktiskt.

 

Så ibland när vi ses, pappa, Olle och jag, härmar de Astor. Man ska vá tacksam. Så sant, så sant. Där satt han i sin stuga men sin blinda hund, drack säkert några koppar kaffe och funderade över livet medan snön yrde runt knuten. Och han kom fram till något mycket klokt.


Kommentarer
Postat av: thomas

man föds , och man dör.....det är det ända vi kan vara säkra på.

vad vi gjorde igår kan vi inte ändra på , vad som händer imorgon vet vi inget om , men våra beslut just nu kan vi styra och påverka.

LEV I NUET , du har ansvar över ditt eget liv, man skapar sin egen lycka.



2009-10-02 @ 09:36:43
Postat av: jonas j

ja det är lätt att glömma hur bra man har det

2009-10-02 @ 19:57:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0