091228

Googlar just runt för att hitta en vettig lista för saker som bör finnas i den omtalade BB-väskan. Innehållet verkar variera en smula. Efter lite research verkar dessa prylar vara prio.

Identitetshandling och blodgruppsinformation. Den vita landstingsbrickan är väl passé. Eller?

Sköna och praktiska kläder till mig. Eftersom magen inte försvinner i samband på BB är det ett plus om de inte är så tighta.

Mjuka och sköna kläder till bebisen. Inga problem, vi är förberedda både för inne- och utebruk, från topp till tå.

Ombyte till Johan. Fixar han själv i vanlig ordning.

Kamera och mobil. Laddat och klart för årets stora fotosession.

Ät- och drickbart för extra energi. Mycket viktigt eftersom Johan övergår till monsterform om han inte får energi när han behöver det. Med andra ord en kaka apelsinkrokant, bubbelvatten och annat som ger kraft. Inga infrysta matlådor här, inte.

Hygienartiklar för kropp och själ. Megabindor och amningskupor som hjälper kroppen hålla tätt, eftersom jag just läste att man blöder som en slaktad oxe. Känns ju tryggt. Blöjor i ministorlek.

Något jag har missat?


Kommentarer
Postat av: Cillan

glöm inte strumpor och tandborsten och tandkräm... Jag hade alla de möjliga kläder,men glömde strumporna. Och shampo och balsam och tandkräm är inget landstinget står för, så om du inte vill tvätta håret med tvål så kom ihåg det...

Laddare till mobil och kamera behövs också.

Tofflor eller nå tjocksockar, för den enda värmen på BB är föräldrarnas värme till sina nya små änglar, och eventuellt nån som hettar på nån barnmorska på BB, men det kommer inte värma dina små frusna fötter.

En tidning, eller nåt annat läsbart kan också vara skönt att ha.

Men sen så finns ju det mesta att köpa i den lilla kiosken om du skulle ha glömt något. T. ex. en extra apelsinkrokant. :P

2009-12-28 @ 18:32:11
URL: http://cirkuscil.bloggproffs.se
Postat av: Marie

Vi var riktiga packare som tog med kläder för en vecka typ, en massa underkläder, datorn, dvd-filmer osv. Men såhär i efterhand borde man ha tagit med ännu mer då vi fick stanna i fem dagar. Inte för att jag tror att ni får en sådan förlossning men jag är glad att jag packade. Hellre för mycket än för lite!(Och du, köp måltidsbarer till Johan, karlarna får INGENTING alls under hela förlossningen...

2009-12-28 @ 22:24:19
URL: http://lappurlivet.blogg.se/
Postat av: Agneta Olofsson

Håller med, mat till Johan så han inte blir argsint,mitt under förlossningen. Ja du vet ju hur han är. Ät inte choklad när du ammar. Jag åt massor och lille bebisen Johan fick diarre, det bara rann ur honom. Jag fick sluta med det,fast alla snälla som kom med en chokladkartong och jag hade chokladnoja blev tvungna ta hem kartongen igen.

2009-12-29 @ 14:22:07
Postat av: Linda Bergman

Det där med nåt ätbart känns nog viktigast måste jag säga... För 10år sen när jag skulle föda Arvid å det hela drog ut lite på tiden så kom en vänlig sköterska in med en mat bricka å poängterade hur fruktansvärt viktigt det var att jag fick i mig mat för att orka hela vägen. Men när jag lyfte på locket å upptäckte torsk i dillsås med tre stora överkokta potatisar blev jag annorektiker (Ja, för en väldigt kort period)Hade nog kunnat ge ett halvt kungarike för något aptitligare!

2009-12-29 @ 23:59:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0